Nieuws

Boekreleases in augustus

Het is alweer augustus en dat betekent dat er een nieuwe maand is ingegaan. Ook deze maand komen er weer een aantal nieuwe boeken uit. Benieuwd welke? Lees dan snel verder!

Muren van glas #3 – Marique Maas
Het langverwachte derde deel in de serie Muren van glas van Marique Maas. Dé Nederlandse hit in het erotisch genre: verslavende, goedgeschreven ontsnappingsliteratuur vol glitter, glamour en zinderende passie. In de De ontmoeting leerde Nadine de succesvolle en dominante Daniel kennen en verloor ze langzaamaan de grip op haar leven. In Harde grenzen heeft ze haar relatie met hem verbroken, maar is Daniel niet van plan haar op te geven. Als Nadine vervolgens de waarheid over haar verslavende minnaar ontdekt staat ze voor een moeilijke keuze. Hoe zal het Nadine en Daniel in deel 3 vergaan?  Ondanks dat het verhaal heel erg leek op dat van Vijftig tinten grijs vond ik dit toch hele leuke boeken. Daarom deel 3, dat verschijnt op 4 augustus, ook graag lezen.

Op eigen benen #1 – Karen Kingsbury
Na het winnen van de auditie voor een Broadway-musical grijpt Bailey deze kans om haar droom te verwezenlijken. Ze laat het vertrouwde Bloomington achter zich en verhuist naar New York. Maar is ze ook echt klaar om haar familie en vrienden te verruilen voor de eenzaamheid van de grote stad? En hoe zit het met Cody? Kan hun liefde dit wel overleven? Cody neemt een baan aan in een klein stadje om dichter bij zijn moeder te zijn. Nieuwe vrienden en de grote afstand maken dat zijn relatie met Bailey barstjes gaat vertonen. Deel 1 uit de Op eigen benen-serie zal op 25 augustus verschijnen.

Charisma – Jeanne Ryan
Aislyn is verlegen. Zo erg dat ze wegvlucht van feestjes en opziet tegen haar bijbaantje als badjuf. Dan krijgt ze de kans om alles te veranderen. Een dokter biedt haar een dosis Charisma aan, een gentherapie die haar het stralende middelpunt zal maken. De therapie is niet getest, maar Aislyn kan het aanbod niet weerstaan.
Zodra het medicijn in haar bloed zit, begint het te werken. Vanaf dan is ze levendig en populair. Gek genoeg merkt ze dat anderen hetzelfde gedrag vertonen. Eerst lijkt alles beter dan het was, maar als mensen ziek worden en zelfs sterven, slaat de angst toe. De media doen uitvoerig verslag van de besmettelijke, dodelijke ziekte. Aislyn moet een manier vinden om het gen te stoppen, voor het te laat is, maar de dokter is spoorloos… Charisma verschijnt op 14 augustus.

Wild storm – Jennifer Brown
Het stadje waar Jersey woont ligt in puin. Een zware tornado trok een spoor van vernieling. Zij heeft het overleefd, maar haar moeder en haar zusje niet. Hun huis is weggevaagd. Dan laat ook haar stiefvader haar in de steek en is Jersey gedwongen om een nieuw thuis te vinden. Worstelend met het verlies van alles wat haar dierbaar is klopt ze aan bij haar biologische vader. Wanneer de sirenes loeien omdat er weer tornado op komst is, raakt ze in paniek en slaan de stoppen door… Wild storm verschijnt op 11 augustus.

De Infiltrant – Helen Giltrow
Een opwindend, actueel en meedogenloos snel thrillerdebuut over een Londense socialite met een geheim crimineel verleden en de hitman die haar nodig heeft voor één laatste, onmogelijke opdracht. Charlotte Alton is een elegante, succesvolle zakenvrouw. Niemand weet dat ze ooit als de computerhacker Karla in valse identiteiten en geheime informatie handelde. Bíjna niemand; de voormalige special forces-sluipschutter Simon Johanssen heeft haar gezicht gezien. En alleen Karla kan Simon een experimentele nieuwe gevangenis binnenkrijgen, om iemand uit te schakelen die daar officieel niet is. Een onmogelijke opgave. Een zelfmoordmissie. En waarschijnlijk een val. De Infiltrant verschijnt op 3 augustus.

Honingzoete dagen – Sarah-Kate Lynch
Cherie-Lynn ‘Sugar’ Wallace volgt elke lente haar bijen naar een nieuwe stad. Dit jaar, toen ze koningin Elizabeth VI op de oude landkaart neerzette, bleek New York haar bestemming. Daar aangekomen loopt ze behalve haar nieuwe buren – de schuwe Ruby, Lola en haar dochtertje, chefkok Nate die niet van mensen houdt en de werkloze oud-portier George – vrijwel meteen de knappe Schot Theo tegen het lijf. Hoewel hij haar hart sneller doet kloppen, weigert ze daaraan toe te geven.  Sugar gelooft niet meer in de liefde, maar haar bijen wel… Honingzoete dagen verschijnt op 18 augustus.

Lief – Jackie van Laren
In Lief, het tweede deel in de driedelige Q-serie van Jackie van Laren, zit Nina thuis met een gebroken hart. Na een heftige maand samen heeft Q haar zonder verdere uitleg weggestuurd. Hij heeft meteen een nieuwe vriendin, een fotomodel. Maar als Nina door oud-collega Leo wordt meegenomen naar de uitreiking van een prestigieuze dance-award, waar Q voor genomineerd is, merkt ze dat de aantrekkingskracht tussen haar en Q nog geen spat verminderd is… Ik heb heel erg genoten van deel 1 uit deze serie, dus dit is dan ook het boek waar ik het meeste naar uitkijk in augustus. Lief verschijnt op 4 augustus.

Het Jongensuur – Andreas Burnier
Van 1945 tot 1940 teruggaande herinneringen van een Joods meisje dat liever een jongen was geweest. In vrij zelfstandige hoofdstukken wordt, overschaduwd door de Jodenvervolging, een uitstekend en boeiend beeld van de problematiek geschetst, die het meisje doormaakt tijdens haar zwerftocht langs verschillende onderduikadressen. Het Jongensuur verschijnt op 20 augustus.

Zeg maar dat we niet thuis zijn – Rashid Novaire
Milan den Hartog, bijna dertig, altijd behulpzaam, werkt voor een begrafenisondernemer. Maar hij wil iets anders, meer met de levenden. Zijn werk met de doden zit erop. Zijn leidinggevende haalt hem over om nog een week te blijven. In de laatste zeven dagen van zijn loopbaan bij de doden overkomen hem echter allerlei onverklaarbare zaken. Kan een Koerd uit Diemen-Zuid zelfs na zijn dood nog meepraten over waar hij wordt begraven? Wat is er aan de hand met de doodskist van Milouda? Milan is nog nooit thuis geweest bij zijn collega Elsa in De Rijp, en weet niet of hij haar gevoelens kan beantwoorden. Leven en dood lopen steeds meer in elkaar over en dit eist bij Milan zijn tol. Zeg maar dat we niet thuis zijn verschijnt op 13 augustus.

Café Wonder – Max Lucado
Chelsea Chambers besluit het aan haar nagelaten koffiehuis van haar moeder nieuw leven in te blazen. Ze steekt al haar tijd, energie en creativiteit in café Wonder, maar de klanten blijven weg. Totdat een nieuwe werknemer een stoet aan mysterieuze gebeurtenissen met zich meebrengt. Ineens wordt het café overspoeld door klanten, die niet alleen komen voor de cupcakes en de cappuccino, maar ook voor de speciale verbinding met de hemel: via een blog kunnen alle klanten één vraag stellen aan God. Café Wonder verschijnt op 11 augustus.

Met open armen – Tom Winter
Jack en Meredith zijn een tweeling, van wie allebei het leven op de kop staat. Jacks carrière in de reclame is ingestort en datzelfde kan gezegd worden van Merediths wereld, en haar huwelijk in het bijzonder. Ondertussen zijn haar kinderen vooral druk met online daten (dochter) en het opzetten van dieren (zoon). Van hen lijkt ze weinig te kunnen verwachten, tenzij een vakantie met hun vader nog voor verandering zorgt? Jack en Meredith hebben altijd gedacht dat hun eigen vader dood was. Maar een opmerking van een onbekende leidt tot grote twijfel. Met een dementerende moeder wordt het hen niet makkelijk gemaakt om antwoorden te vinden, en als de waarheid zich begint te openbaren, ontdekken ze dat wat je vindt niet altijd hetzelfde is als wat je zocht… Met open armen verschijnt op 4 augustus.

Welke boeken zou jij graag willen lezen?

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Marcia 2 augustus 2015 at 13:49

  Ik ben benieuwd naar Charisma! Het verhaal klinkt heel interessant en origineel, maar aangezien ik een eerder boek van deze schrijfster (Lef) heel erg vond tegenvallen, probeer ik er niet al te veel van te verwachten 😉

 • Reply Marloes 3 augustus 2015 at 17:36

  Honingzoete dagen! Ik heb tot nu toe van elk van haar boeken genoten, heerlijk even wegzwijmelen.

 • Leave a Reply

  Captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

  *