Overig

Gelezen in september

Het is vandaag 30 september en dat betekent dat ik vandaag ga vertellen welke boeken ik afgelopen maand heb gelezen. Het was een goede leesmaand en ik las in totaal 10 boeken. Ik deed mee aan verschillende blogtours en las een paar boeken die al heel lang ongelezen in mijn boekenkast stonden.

Ook al versta ik Het Aanzoek en Voor altijd van Jennifer Lynn niet echt onder gelezen boeken, wil ik ze toch even noemen in deze blogpost. Deze twee korte verhalen zijn een leuke toevoeging op voorganger Wacht op mij. Toch zou ik me niet teveel verheugen op deze vervolgverhalen, ze hebben slechts 12 en 10 bladzijden. Toch vond ik het leuk om me weer even in de wereld van Cam en Avery te wanen.

Ik deed in september mee aan de Blogtour van Portret van een vrouw en Onderweg met Roadie. Portret van een vrouw is weer een prachtige roman van Jojo Moyes. Ik sta elke keer weer versteld hoe goed zij kan schrijven. Het verhaal speelt zich deels af tijdens de Eerste Wereldoorlog en deels in het heden. Normaal gesproken ben ik niet zo’n fan van historische romans, maar Portret van een vrouw is zo mooi geschreven, dat ik gelijk in het verhaal zat en alleen maar verder wilde lezen. Onderweg met Roadie van Thomas Acda is een fijne roman met een roadtrip thema. Gaandeweg het verhaal kijkt de hoofdpersoon terug op zijn leven, op de fouten die hij heeft gemaakt, zijn liefdesleven en zijn succes als een bekende zanger. De vriendschap die er tussen hond Roadie en de hoofdpersoon ontstaat is ontroerend. Zeker een must read voor alle fans van Acda en de Munnik.

Overnight Millionaire, een ander boek geschreven door een BN’er, is het waargebeurde verhaal over een verslaafde dakloze die opeens miljonair blijkt te zijn geschreven. Het boek is geschreven door Elle van Rijn, die o.a. bekend is van GTST. Het verhaal is bij vlagen ietwat extreem en een titteltje onrealistisch, maar ik heb het boek wel in sneltreinvaart uitgelezen en ik vond het verhaal echt fascinerend.

Een tijdje geleden kocht ik Wonder van R.J. Palacio over van Tessa. Dit is een titel die ik al vaak in mijn handen heb gehad, maar nooit zelf kocht. Toch ben ik blij dat ik het boek nu eindelijk heb gelezen, want ik vond het echt een heel goed verhaal. Auggie Pullman is geboren met een gezichtsafwijking, en ook na veel operaties ziet hij er nog heel ongewoon uit. Hij doet zijn best niet op te vallen, maar mensen schrikken als ze hem zien, en ze staren of kijken weg. Het verdriet van Auggie, maar ook van zijn familieleden kon ik duidelijk voelen tijdens het lezen van dit boek. Wonder was lief, ontroerend, inspirerend en gewoon heel mooi. Echt een aanrader!

In het kader van Wereldkoffiedag op 29 september, las ik Koffie verkeerd, het eerste deel uit de Barista! serie van Elsbeth Witt. Zoals ik ook al in mijn recensie naar voren liet komen, kon ik me erg goed inleven in hoofdpersoon Laura. Afgestudeerd aan de universiteit, in bezit van twee masters, maar geen kans op werk. Laura is een slimme meid en ze is heel ambitieus, maar blijft niet bij de pakken neerzitten en dus werk ze keihard in een koffietentje om geld te verdienen. Ik ben zelf een groot liefhebber van goede koffie en de sfeer in koffietentjes vind ik altijd zo gezellig. Door de beeldende schrijfstijl van de auteur waande ik me echt in een koffiecafé.

Honingzoete dagen, de nieuwe roman van Sarah-Kate Lynch, is een boek dat ik ook met heel veel plezier heb gelezen afgelopen maand. Honingzoete dagen is een heel verrassend verhaal, met een sprookjesachtig tintje. Geen typische chicklit, maar een fijn verhaal dat je soms het gevoel van een sprookje geeft. Kan niet anders dan dat je hoofdpersoon Sugar en haar bijen in je hart sluit na het lezen van dit boek. Honingzoete dagen kreeg ik van De Fontein om te recenseren voor mijn blog, nogmaals bedankt hiervoor! Een ander recensie-exemplaar dat ik heb gelezen is Vuurpreek van Francesca Haig. Eind oktober zal de Blogtour rondom dit boek plaatsvinden, georganiseerd door A.W. Bruna. Vuurpreek is het eerste boek van een trilogie en het verhaal valt in de categorie van De Hongerspelen en De Labyrinthrenner.

Het laatste boek dat ik in september las was De Bestemming van Marique Maas is het derde deel uit de spannende Muren van glas-serie. Het verhaal is niet bijster origineel, een rijke, seksverslaafde man die valt op een verlegen, girl-next-door-typje en sleept haar mee in zijn wereld. Toch heb ik erg genoten van deel 1 en 2 uit deze serie van Marique Maas en de thrillerachtige, spannende gebeurtenissen maken dit derde deel extra spannend.

Welke boeken heb jij in september gelezen?

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Ilse 30 september 2015 at 16:37

  Ja, ‘Wonder’! Dat is écht een mooi boek. Ik zou het graag herlezen. En dat zeg ik niet gauw! =)

 • Reply Maria Scheffer 1 oktober 2015 at 01:18

  Portret van een vrouw lijkt mij ook een heel mooi boek.
  Staat ook nog op mijn nog te lezen lijst.

 • Leave a Reply

  Captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

  *