Reviews

Review: IJskoud – J. Lynn

New Adult is een genre dat ik de laatste tijd vaak en graag lees. Dit genre leest lekker weg, maar kent ook spanning en diepgang. Jennifer Lynn is de auteur die mij voor het eerst liet kennismaken met New Adult. Van Wacht op mij en Ga voor mij heb ik enorm genoten, dus daarom begon ik vol verwachting aan een nieuw boek van deze auteur. In IJskoud komen Sydney en Kyler samen vast te zitten in een skioord. Ze kennen elkaar al van jongs af aan en zijn stiekem verliefd op elkaar. Dat willen ze alleen niet aan de ander laten merken. Maar nu ze nergens heen kunnen, kunnen ze ook niet meer vluchten voor hun gevoelens. Die stijgen al gauw tot temperaturen vér boven het vriespunt.

  • Auteur: Jennifer Lynn
  • Taal: Nederlands
  • 288 pagina’s
  • Uitgever: Z&K
  • oktober 2014
  • Genre: New Adult
  • ISBN: 9401902976

Ondanks dat ik dit boek in een middag heb uitgelezen en het een prima verhaal vond, moet ik toch bekennen dat ik een stuk minder onder de indruk was van IJskoud, vergeleken met de andere boeken van deze auteur. De personages zijn wat mij betreft niet goed genoeg uitgewerkt en het verhaal bevat teveel zoetsappige scènes en clichés. Kyler is de typische knappe, arrogante vrouwenverslinder en Sydney is het brave, naïeve meisje. Stiekem zijn ze verliefd op elkaar, maar durven ze dit niet aan elkaar uit te spreken. Wel zijn ze beste vrienden, maar lijken niet van elkaar door te hebben dat ze elkaar meer dan leuk vinden. Voor mij was dit allemaal net iets te ongeloofwaardig. Jongens en meisjes kunnen echt wel beste vrienden zijn, maar niet op de manier waarop Sydney en Kyler met elkaar omgaan. Kyler blijft Sydney maar ‘schatje’ noemen, wat ik op een gegeven moment echt irritant begon te vinden.

Wat ik wel sterk vond aan het boek is dat het verhaal vanuit wisselende perspectieven wordt verteld. Vooral de hoofdstukken vanuit het oogpunt van Kyler vond ik leuk om te lezen. De aantrekkingskracht tussen Kyler en Sydney is duidelijk te voelen, maar vooral Kyler durft zijn gevoelens nog niet uit te spreken. Hij denkt dathij niet goed genoeg is voor Sydney en dat zij veel beter verdiend. Halverwege het boek verzwakt het verhaal. Kyler en Sydney zijn gestrand in een skiresort door een sneeuwstorm en het lijkt erop dat iemand hun stalkt. Er gebeuren geheimzinnige dingen in en rondom het huisje waar zij in verblijven, maar echt spannend wordt het verhaal niet. Ook vond ik het jammer dat door het hele boek heen er haast alleen interactie is tussen hen twee. Bijpersonages spelen eigenlijk geen rol in dit verhaal.

IJskoud mist voor mij de originaliteit die andere boeken van Jennifer Lynn wel hebben en daarom blijft het verhaal hangen in clichés en sensuele fragmenten. De ontknoping mist spanning en het einde is dan ook zeer voorspelbaar.

Heb jij IJskoud al gelezen?

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*