Overig

5 personages die ik bij me wil hebben op een onbewoond eiland

Stel ik zou stranden op een onbewoond eiland, niet wetende wat voor gevaar er op de loer zou kunnen liggen. Welke boekpersonages zou ik dan bij me willen hebben en waarom?

Katniss Everdeen – De Hongerspelen
Katniss Everdeen heeft twee maal mee moeten doen aan de Hongerspelen en beide keren is ze er levend uitgekomen. Katniss is goed getraind in boogschieten en jagen en heeft al meerdere malen laten zien dat ze goed is in een crisissituatie. Ze heeft ook veel verstand van eetbare, medicinale en giftige planten. Allemaal eigenschappen en kwaliteiten die uitermate handig zouden zijn wanneer je vastzit op een onbewoond eiland.

Tobias ‘Four’ Eaton – Divergent
In Divergent leren we Four kennen als de ietwat chagrijnige, maar vooral strenge instructeur van de factie. Onverschrokkenheid. Four is, net als Tris, afwijkend. Om haar voor te bereiden op haar laatste test neemt Four Tris mee in zijn eigen angstsimulaties. Four weet hoe het is om je angsten te overwinnen en is een echte vechter. Als ik vast zou komen te zitten op een onbewoond eiland dan is het natuurlijk ook heel fijn om zo’n knapperd bij je te hebben.

Augustus Waters – Een weeffout in onze sterren
Een weeffout in onze sterren gaat over Hazel, die van haar ouders een kanker-supportgroep moet bijwonen. Daar ontmoet en wordt ze verliefd op de zeventienjarige Augustus Waters, een ex-kankerpatiënt. Ondanks dat hij door zijn ziekte een been is kwijtgeraakt, is Augustus ontzettend optimistisch. In het begin komt hij over als een gladde jongen, maar hij is juist erg grappig en sociaal.Augustus gebruikt zijn wens, van de make a wish-foundation, om Hazel mee te nemen naar Amsterdam, zodat zij de schrijver van haar favoriete boek kan vragen hoe het verhaal verder gaat. Hoe lief is dat? Tijdens het lezen van het boek werd ik echte en beetje verliefd op Gus, dus hem zou ik ook graag bij me op een onbewoond eiland willen hebben.

Colin Singleton – 19 keer Katherine
Colin Singleton is al 19 keer gedumpt door een meisje dat Katherine heet. Zijn vriend Hassan besluit hem mee te nemen op een roadtrip die eindigt in het gehucht Gutshot. Hier werkt hij aan zijn ‘Theorema van de Onderliggende Katherine-Voorspelbaarheid’ en ontdekt hij de waarheid over zichzelf en de liefde. Iemand als Colin lijkt me zeker fijn om bij me te hebben wanneer je strandt op een onbewoond eiland. Colin heeft brains én humor. 

America Singer – De Selectie
America Singer behoort tot één van de lagere kasten en wil in eerste instantie niks met De Selectie te maken hebben. Op aandringen van haar geheime liefde Aspen schrijft ze zich toch in (om financiële redenen). America is 1 van de 35 uitverkoren meiden die de kans van haar leven krijgt. Ze wordt geselecteerd en laat met tegenzin haar geliefde en oude leventje achter en vertrekt naar het paleis, waar ze prins Maxon leert kennen. Niet iedereen was fan van America, maar ik vond haar erg leuk. Ik kon me goed in haar inleven, ondanks dat ze misschien wat onvoorspelbaar en stug overkomt. Ze heeft alles voor haar familie en vrienden over en is heel zelfbewust. Ze is niet zo’n meisjes-meisje, dus zeker iemand die niet bang zou zijn op een onbewoond eiland.

Wie zou jij zeker bij je willen hebben mocht je stranden op een onbewoond eiland?

Liefs,

Nynke-Boudien

Bron afbeelding: Seepicz.com

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Renée 14 september 2015 at 18:42

    Toen ik de titel zag moest ik ook meteen aan Tobias denken van Divergent, maar de rest van de personages zouden bij mij waarschijnlijk wel een stuk anders zijn.

  • Leave a Reply

    *