Persoonlijk

Berlijn dagboek – Dag 2

Na een goede nacht, waren wij om 07:00 wakker. Het ontbijt zat niet standaard bij de kamer inbegrepen en wij vonden het wat overdreven om 13 euro per dag per persoon voor ontbijt te betalen. De avond ervoor hadden wij dus bij de supermarkt op de hoek een zak melkbroodjes, pakjes jus d’orange en bananen gehaald. Dat maakte een prima ontbijtje. De zon scheen volop en de temperatuur was heerlijk, we hebben het echt heel erg getroffen.

20150410_093408
We besloten die dag om kaartjes te kopen voor de Hop on hop off bus. Dit is zo’n bus die je eigenlijk in elke grote toeristische stad hebt en die langs alle bekende bezienswaardigheden rijdt. Je kunt op en afstappen waar je wilt. Echt ideaal als je veel wilt bekijken in korte tijd. Wij kochten een kaart voor twee dagen, omdat we niet alle bezienswaardigheden in een dag konden bezoeken. Als eerste stapten we uit bij Reichstag, het rijksdaggebouw. Bezoek aan het Reichstag is gratis, maar je moet wel van tevoren ‘reserveren’. Dit is heel erg simpel, maar onwijs fijn want je hoeft niet in de rij te staan om naar binnen te gaan. Een bezoekje aan het Reichstag is echt de moeite waard, want van bovenaf heb je uitzicht over de hele stad. De glazen koepel in combinatie met de oude architectuur van het gebouw, maken het voor mij echt een van de hoogtepunten van Berlijn.

20150410_112357 20150410_114428 20150410_123724 20150410_125511
Vlakbij het Reichstag staat de Brandenburger Tor, de belangrijkste poort van Berlijn en ook het Holocaust Monument is hier te vinden. Voor mij was het Holocaust Monument (Cora-Berliner-Straße 1) een van de meest indrukwekkendste dingen die ik heb gezien in Berlijn. Dit monument is in 2005 gebouwd, om de joden die in de tweede wereldoorlog zijn omgekomen te herdenken. Als je er door het moment heenloopt, zou je het gevoel moeten krijgen dat de joden hadden in de concentratiekampen door smalle wandelpaden en eindeloze gangen. Het voelde inderdaad een beetje als een doolhof.

20150410_133923

20150410_135307
De Brandenburger Tor is ook het eindpunt van de boulevard Unter Den Linden. In deze straat vind je verschillende bijzondere winkels, zoals het Nivea Haus waar je alleen maar Niveau producten kunt vinden (Unter den Linden 28). In een zijstraat van Under Den Linden, de Friedrichstraße, zit ook de enorme boekhandel Dussmann (Friedrichstraße 90). Echt een aanrader voor elke boekliefhebber. Dussmann heeft een aparte afdeling met Engelstalige boeken. Ik zal binnenkort een aparte blogs schrijven over boekhandels in Berlijn. Aan de andere kant van Under Den Linden zit de Berliner Dom, waar we vervolgens naartoe zijn gewandeld. Vanaf de Berliner Dom hebben we de bus weer gepakt naar Potsdamer Platz, een van de grootste en drukste pleinen in Berlijn.

Op Potsdamer Platz zit het onder andere het Panoramapunkt (Potsdamer Platz 1). De snelste lift van Europa bij dit Panoramapunkt brengt je in 20 seconden naar 100 meter hoogte. Vanaf hier heb je prachtig uitzicht over Potsdamer Platz. Een kaartje kost 6,50 en een bezoek is echt de moeite waard. Bij Potzdamer Platz vind je ook resten van de Berlijnse Muur, Legoworld, het Sony Center en de Duitse versie van de Wall of Fame. Je kunt onder andere de naam van actice Diane Kruger terugvinden. In winkelcentrum Potsdamer Platz Arkaden (Alte Potsdamer Straße 7) kun je ook erg goed shoppen. Er zijn 133 winkels te vinden en ook in dit winkelcentrum vind je een afdeling met restaurants en cafés.

Bij Potsdamer Platz zijn we weer op de bus gestapt naar Alexanderplatz, waar we hebben gegeten bij Vapiano. Ook zijn we naar winkelcentrum Alexa geweest, waar we nog een beetje hebben geshopt (Grunerstraße 20). In dit winkelcentrum bevinden zich maar liefst 180 winkels op de bovenste verdieping zijn allemaal verschillende eettentjes te vinden.

Na een lange dag vol met cultuur en zon waren we bekaf en wederom sloten we niet laat onze ogen. Op naar dag 3!

Liefs,

Nynke-Boudien

Lees hier mijn verslag over onze eerste dag in Berlijn.

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*