Persoonlijk

Berlijn dagboek – Dag 3

Ons ontbijt bestond wederom uit melkbroodjes, jus d’orange en een banaan. Om 9.30 uur zijn we weer op de Hop on hop off bus gestapt. Onze eerste stop was Potsdamerplatz, waar we foto’s hebben gemaakt van de resten van de Berlijnse Muur. Ook hebben we koffie gedronken bij Starbucks in het Sony Center. Ik vond dit echt een hele fijne Starbucks, met vriendelijk personeel en veel zitplaatsen.

20150411_092742

20150411_102818

Vervolgens zijn we doorgelopen naar Martin-Gropius-Bau, waar ook resten van de muur zijn te vinden. Hier stopt de Hop on hop off bus ook, maar dit was een relatief kort stukje en het weer was ontzettend goed, dus we vonden het niet erg om een stukje te wandelen. Vervolgens liepen we verder naar Checkpoint Charlie, een doorgang in de Berlijnse Muur die als controlepost tijdens de verdeling van Berlijn werd gebruikt. Checkpoint is een ontzettende trekpleister voor toeristen, maar in feite is het maar een heel klein gebouwtje. Voor het gebouw staan een aantal ‘grenswachters’ waar je mee op de foto kunt. Hier moest je echter wel voor betalen, dus wij hebben dat niet gedaan. Bij Checkpoint Charlie zijn we weer op de bus gestapt naar Alexanderplatz.

20150411_101457

Bij Alexanderplatz zijn we gewisseld van bus. Er zijn namelijk verschillende routes die je kunt afleggen met de Hop on hop off bus. Wij wilden graag naar East Side Gallery, het langste nog in tact-zijnde stuk Berlijnse Muur. East Side Gallery bevindt langs de Mühlenstraße tussen het Ostbahnhof en de Oberbaumbrücke. Dit stuk muur heeft een lengte van 1,3 kilometer en over deze gehele afstand zijn graffitikunstwerken aangebracht. Deze graffiti kunstwerken zijn echt ontzettend indrukwekkend en mooi om te bekijken en ik kan je dus ook echt aanraden om East Side Gallery te bezoeken wanneer je in Berlijn bent.

20150411_124430

Na East Side Gallery zijn we uitgestapt bij Hauptbahnhof, het hoofdstation van Berlijn. Het station is ontzettend modern, zeker een bezoekje waard. Alle internationale treinen komen hier aan. Er zijn verschillende winkels en restaurants te vinden op het station. Bij Hauptbahnhof zijn we weer in de bus gestapt en we zijn tot Potsdamer Platz blijven zitten. Hier zit namelijk een Pizza Hut (Potsdamer Platz 1), waar mijn vriend en ik groot fan van zijn. Hier hebben we lekker gegeten en daarna zijn we met de metro terug gegaan naar de Kurfürstendamm. Het is nog geen hoogseizoen is Berlijn, waardoor de Hop on hop off bussen maar tot 16:00 ’s middags reiden. De metro is echter ook een enorm handig vervoersmiddel. Een enkele reis kost 2,70 en er zijn veel verschillende lijnen, waardoor je eigenlijk in heel Berlijn kunt kopen per metro. De winkels in Berlijn zijn over het algemeen tot 20:00 uur open, dus we zijn nog een paar winkels ingegaan. Ik heb onder andere souvenirs gekocht voor mijn ouders bij KaDeWe.

Ik gok dat we rond 20:00 weer terug waren in het hotel. Elke dag zijn we vroeg op bed gegaan, want we hebben overdag steeds zoveel gelopen en gedaan, dat we geen puf meer hadden om ’s avonds nog dingen te ondernemen.

Binnenkort zal het verslag van onze laatste dag in Berlijn online komen.

Lees ook mijn verslagen over Dag 1 en Dag 2 in Berlijn.

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*