Nieuws

Bliyoo App: Eerste indruk

Ruim een maand geleden zag ik een tweet van Bruna voorbijkomen over Bliyoo. Tot dat moment had ik er nooit eerder over gehoord. Bliyoo is een abonnement voor het onbeperkt lezen van boeken en tijdschriften. Het is te vergelijken met een Spotify abonnement voor muziek en Netflix abonnement voor series en films. Indien je interesse had in het testen van Bliyoo, kon je je hiervoor opgeven. Als boekenblogger was mijn aandacht direct getrokken en binnen vijf minuten was het aanmeldingsformulier ingevuld. Het was de bedoeling dat de eerste 50 aanmeldingen het abonnementsprogramma mochten gaan testen, maar er was zoveel animo voor dat Bruna ervoor heeft gekozen om alle belangstellenden mee te laten doen. Ik mag voor I Heart Books de Bliyoo App drie maanden gratis uitproberen. Na deze periode zal ik een enquête ontvangen, waarin ik mijn eerlijke mening moet geven. In mei zal de definitieve App van Bliyoo worden gelanceerd.

In de eerste e-mail van Bruna werd aangegeven dat er ongeveer 50 toptitels in de App te vinden zouden zijn, maar dit aantal is inmiddels uitgebreid tot 100 stuks. Ik was vooral erg benieuwd of het aanbod actueel zou zijn. Ik vind Netflix bijvoorbeeld ontzettend handig, maar het aanbod van films is niet te vergelijken met het aanbod in Amerika. Ik ben juist enorm nieuwsgierig naar boeken die net uit zijn gekomen en ik ben best bereid om daar een vast bedrag per maand voor te betalen. Dat bedrag is nog niet bekendgemaakt, maar ik gok dat dit tussen de 10 en 20 euro per maand zal zijn. Uitgeverijen en auteurs moeten er natuurlijk ook iets aan verdienen.

Op vrijdag 20 maart ontving ik een tweede e-mail van Bruna met mijn inloggegevens voor de Bliyoo App. De App was snel gedownload, maar de content wilde moeilijk laden. Logisch, op dat moment wilden natuurlijk alle testpersonen de App grondig doorspitten. Ik neem dit Bruna dus ook niet kwalijk. Een uurtje later bleek het wat rustiger te zijn en kon ik zonder problemen te App gebruiken.

bliyoo1

Op het eerste gezicht ziet de Bliyoo App er erg duidelijk en overzichtelijk uit. Op de homepage is een overzicht te vinden met de meest populaire boeken en tijdschriften en de nieuwste boeken en tijdschriften. Wanneer je op een boek of tijdschrift klikt, komt er te staan of dit boek toegankelijk is met een Bliyoo abonnement. Zoals je hieronder kunt zien was het boek Running like a girl niet toegankelijk voor mijn abonnement, maar Wacht op mij wel. Ik ging voornamelijk op zoek naar nieuwere titels, omdat ik benieuwd was of ik deze zou kunnen lezen. Tot mijn grote vreugde zag ik dat er twee titels toegankelijk voor mij zijn, die ik had genoemd in mijn blogpost over Boekreleases in mei. Dat zijn de boeken Wacht op mij en Het meisje met alle gaven, en deze heb ik ook snel toegevoegd aan ‘mijn boekenkast’.

bliyoo2

bliyoo4

‘Mijn boekenkast’ is een speciale pagina in de App, waar de boeken te vinden zijn die je op dat moment aan het lezen bent. Je kunt maximaal drie boeken tegelijkertijd lezen. Hier ben ik erg blij om, want ik lees vaak meerdere boeken tegelijkertijd. Wanneer een boek niet toegankelijk is met je Bliyoo abonnement, komt dit duidelijk in het scherm te staan.

bliyoo3

Via de speciale zoekfunctie, kun je zoeken op titel of auteur. Ook kun je zoeken op genre. Op het eerste gezicht lijkt het aanbod van boeken redelijk groot. Ik wil eigenlijk nog wat uitgebreider onderzoeken hoeveel titels er in totaal toegankelijk zijn met het Bliyoo abonnement, maar daar heb ik iets meer tijd voor nodig. Ook kan ik nog niets zeggen over de gebruiksvriendelijkheid van het lezen van de boeken. Op dit moment staan er drie titels in mijn boekenkast die ik op korte termijn zal lezen. Hierna zal ik een blogpost schrijven over de gebruiksvriendelijkheid  van de App, het aanbod en mijn gehele eindindruk van de Bliyoo app geven.

bliyoo5

De Bliyoo App is beschikbaar in zowel de App Store als Google Play. Ik ben hier erg blij om, want dat betekent dat de App voor iedereen toegankelijk is. Je kunt de App downloaden op je tablet, laptop, computer of mobiele telefoon. Je kunt de App ook op verschillende apparaten gebruiken en door de ‘boekenleggerfunctie’, onthoudt de App voor je op welke bladzijde je bent gebleven. Ideaal! Mijn eerste indruk van Bliyoo is erg positief. Ik heb een aantal boeken uitgekozen die ik graag wil lezen en die ook toegankelijk zijn voor mijn abonnement en die zal ik binnenkort gaan lezen. Ik heb de App nu alleen nog geïnstalleerd op mijn iPad. Ik ga de App ook installeren op mijn Samsung telefoon, zodat ik het gebruik van de App op zowel een Apple product als een Samsung product heb getest.

Ik ben benieuwd wat jullie van de Bliyoo app vinden. Zou je de App willen uitproberen en welk bedrag zou je er dan maandelijks maximaal voor willen betalen?

Liefs,

Nynke-Boudien

Disclaimer: Ik krijg niet betaald voor het testen van de Bliyoo app en het schrijven van deze blogpost. Deze blogpost bevat mijn eerlijke mening.

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Marlieke 23 maart 2015 at 16:31

  Ik heb me niet aangemeld voor het testen van bliyoo omdat ik zelf geen tablet heb en mijn telefoon te traag en te klein vind om op te lezen. Had het wel graag willen testen, maar dan het liefst op mijn e-reader.
  Het ziet er verder wel echt heel erg goed uit. Hoewel ik zelf waarschijnlijk geen abonnement zou nemen, kan ik me wel goed voorstellen dat dit echt geschikt is. Ik ben zelf nog steeds meer van het papieren boek en heb daarvan ook enorm veel ongelezen nog in mijn kast staan, dat ik sowieso de komende 4 jaar nog geen tijd heb om boeken van bliyoo te gaan lezen. Er zullen uiteraard wel boeken zijn die voorrang kunnen krijgen, maar ik vermoed dat het te prijzig gaat zijn om er zomaar naast te hebben. Als ik (bijna) al mijn boeken via deze app zou lezen, zou ik het zeker wel de moeite waard vinden, maar dat is bij mij dus niet zo. Geen idee wat ik er dan voor over zou hebben. Ik denk dat als ze meer dan €20,- per maand gaan vragen, je toch wel de grens passeert van wat mensen accepteren. €14,95 zou misschien een mooie prijs zijn. Beter is natuurlijk onder de €10,-, maar dat is misschien wel te veel gevraagd met het oog op dat auteurs en uitgeverijen er ook nog wat mee moeten verdienen.

 • Reply Wendy 23 maart 2015 at 20:55

  Had nog niet eerder van Bliyoo gehoord. Jammer want ik had ook wel graag willen testen maar dan wel op mijn ereader. Het is me nog niet helemaal duidelijk hoe het werkt. Zijn er verschillende abbonnementen? Ik ben erg nieuwsgierig naar alle ontwikkelingen op dit gebied. Heb gelezen dat er binnenkort meerdere aanbieders op de markt zullen komen. Waar ik het meest benieuwd naar ben is het aanbod nieuwe boeken en de abonnementsprijs per maand. Komen er naast nederlandse boeken ook engelse titels beschikbaar? Wat me een beetje tegenstaat is het feit dat er een beperkt aanbod is. Wie zegt me dat ik kan kiezen uit de boeken die ik ook echt graag wil lezen. Of ik al dan niet zou kiezen voor Bliyoo zou afhangen van het aanbod, de prijs en of ik de boeken ook op mijn ereader kan lezen. Vooral dat laatste is een echte must. Heb mijn Kobo aangeschaft om digitaal te lezen dus dan moet dit met een service als Bliyoo wel mogelijk zijn. Hele boeken lezen op telefoon of laptop lijkt me helemaal niets. Qua prijs zou ik een bedrag tot €12,50 pm acceptabel vinden mits er gekozen kan worden uit een groot en actueel aanbod.

 • Reply Jans 24 maart 2015 at 16:47

  Sinds afgelopen vrijdag test ik Bliyoo ook. Enthousiast ben ik over het gebruikersgemak, het lezen op m’n iPad (de 9,7″ versie) gaat prima-de-luxe. Dit past perfect in m’n streven zoveel als mogelijk papierloos door het leven te gaan.

  Momenteel heb ik geen papieren abonnementen op tijdschriften a.g.v. eerdere bezuinigingen, met het huidige aanbod bij Bliyoo kan ik redelijk tot goed uit de voeten. Ik ben niet zo’n fanatieke boekenlezer maar het huidige aanbod van boeken vind ik toch wat mager, ik ga er vanuit dat daar nog wel groei in zit.

  Al met al vind ik een prijs van zo’n 10 euro, vergelijkbaar met Spotify en iets meer dan Netflix (beiden gebruik ik), redelijk te noemen. Wanneer het een stuk hoger gaat worden ben ik bang dat ik ga afhaken, ik geef immers nu nagenoeg niets uit aan tijdschriften/boeken.

 • Leave a Reply

  *