Inspiratie, Overig

Boeken die in 2016 worden verfilmd #2

Boekverfilmingen, iedereen heeft er zo zijn mening over. Sommige mensen vinden het boek áltijd beter dan de film, maar ik vind dat er best een aantal goede boekverfilmingen zijn. Mijn favorieten zijn The Notebook (Nicholas Sparks), De Hongerspelen (Suzanne Collins) en Een weeffout in onze sterren (John Green). Een paar weken geleden schreef ik al een blogpost over een aantal boekverfilmingen die in 2016 in de bioscoop te zien zijn. Vandaag is het tijd voor deel 2!

Room – Emma Donoghue
Het is Jacks verjaardag, hij wordt al vijf. Jack leeft met Mam in Kamer, waarvan de deur op slot zit. Kamer heeft alleen een dakraam en is elf vierkante meter groot. Jack is dol op televisie kijken; Dora de Explorer is zijn vriendin, maar hij weet dat wat hij op televisie ziet niet echt is. Alleen hijzelf is echt, en Mam, en de dingen in Kamer. En Ouwe Nick die ’s nachts vaak komt. Dan zit Jack in de kast en kraakt het bed. Op een dag vertelt Mam hem dat er buiten Kamer ook een echte wereld is. Een wereld waarmee Jack na hun ontsnapping zal kennismaken. 

Ik heb dit boek zelf nog niet gelezen, maar ik heb het e-book op mijn iPad staan, dus ik wil er zeker snel aan beginnen. Brie Larson speelt de hoofdrol en de film komt uit in maart. 

The girl on the train – Paula Hawkins
Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun leven – in Rachels ogen – is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was. Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal, wanneer blijkt dat ‘Jess’ vermist wordt. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?

Justin Theroux speelt de rol van Tom en Emily Blunt speelt de rol van Rachel. Ik ben heel erg benieuwd naar deze boekverfilming, deze zal in oktober in de bioscoop te zien zijn.

The Choice – Nicholas Sparks
Travis Parker heeft alles wat hij maar kan wensen: een leuke baan, goede vrienden en een prachtig huis. Hij geniet met volle teugen van het leven en is ervan overtuigd dat een relatie hem alleen maar in de weg zou staan. Tot Gabby Holland naast hem komt wonen. Travis doet zijn best contact met haar te krijgen, maar de mooie Gabby lijkt er niet van gediend. Ondanks al haar afwijzingen, en ondanks de aanwezigheid van Gabby’s vriend, probeert Travis dicht bij haar te komen. Zijn koppige pogingen zijn het begin van een emotionele reis die geen van beiden had kunnen voorzien en hun confronteert met de hartverscheurende vraag: hoe ver kan en mag je gaan in de hoop op liefde?

Ik ben groot fan van de boeken van Nicholas Sparks, ze zijn altijd zo mooi en emotioneel. De boekverfilmingen vind ik ook altijd erg goed, dus ik kijk vol verwachting uit naar The Choice. De film draait in februari in de bioscoop.

The lost city of Z – David Grann
De Engelse ontdekkingsreiziger kolonel Percy Harrison Fawcett (1867) was een ijzervreter, die de pech had geboren te zijn in een tijd waarin er op aarde nauwelijks nog iets te ontdekken viel; de terra incognita raakte op. Hij trok daarom naar het schier ondoordringbare Amazonegebied en ondernam in 1925 een poging de legendarische stad Z terug te vinden, een geliefd doel van vele eerdere, maar allemaal mislukte expedities. Fawcett wilde de wereld laten zien dat het hém wel zou lukken de stad te vinden, maar ook hij faalde jammerlijk. Erger nog: de hele expeditie is spoorloos in het onmetelijke oerwoud verdwenen. Alleen Fawcetts zegelring is ooit teruggevonden. David Grann treedt tachtig jaar na de verdwijning in de voetsporen van Fawcett om te weten te komen wat er precies is gebeurd. Hij vertelt daarmee twee verhalen: dat van de ontdekkingsreiziger Fawcett, op zoek naar zijn fata morgana, en dat van hemzelf, jacht makend op de schim van de ontdekkingsreiziger. Het resultaat is een avontuurlijk verhaal vol bizarre en ongelooflijke gebeurtenissen.

Ik ken dit verhaal nog helemaal niet, maar kwam het per toeval tegen op Goodreads. Dit lijkt me echt een goed verhaal en de sterrencast is veelbelovend. Robert Pattinson, Sienna Miller en Charlie Hunnam spelen de hoofdrollen. Het is nog niet bekend wanneer The lost city of Z precies in de bioscoop draait, maar de verwachting is het najaar.

Naar welke boekverfilming kijk jij het meest uit?

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Marloes 28 december 2015 at 17:37

  Verfilmingen van de boeken van Nicholas Sparks vind ik ook altijd leuk, dus ik ben benieuwd naar The Choice! Ook kijk ik wel uit naar Room, al ben ik een beetje bang dat die zal tegenvallen, omdat ik het boek zó mooi en bijzonder vond (ga die gauw lezen ;)!).

 • Reply Daniëlle 30 december 2015 at 11:47

  Ik kijk het meest uit naar The girl on the train. Heb het boek nog niet gelezen, maar omdat het zo’n hype is kijk ik er erg naar uit haha! En Nicholas Sparks verfilmingen doen het bijna altijd goed 🙂

 • Reply Viivian 31 december 2015 at 22:50

  Het meisje in de trein wil ik nog erg graag lezen, dus dan wil ik de film vast ook zien. De rest doet me niet zoveel haha.

 • Leave a Reply

  *