Inspiratie

Boeken die ik door mede-(boeken)bloggers heb gekocht #1

Er zijn van die boeken die je op talloze blogs voorbij ziet komen, maar je nieuwe recensies blijft lezen omdat je gewoon erg nieuwsgierig bent naar verschillende meningen. Uiteindelijk besluit je dit boek ook te kopen, omdat je niet de enige boekenblogger wilt zijn die dat specifieke boek niet heeft gelezen. Komt dit je bekend voor? Mij gebeurt het in elk geval heel vaak. Vandaag vertel ik iets meer over de boeken die ik door mede-(boeken)bloggers heb gekocht.

Zac & Mia
Zac & Mia van A.J. Betts wordt vaak vergeleken met The fault in our stars, omdat ik beide boeken twee jongeren met kanker verliefd op elkaar worden. Het laatstgenoemde boek heeft mij laten lachen en huilen en behoort tot een van mijn ultieme favorieten, dus ik was ook erg benieuwd naar Zac & Mia. “De laatste persoon die Zac had verwacht in de kamer naast die van hem, is een meisje zoals Mia: boos, snel op haar teentjes getrapt en met een twijfelachtige muzieksmaak. In de echte wereld zou hij nooit bevriend met haar (willen) raken. Maar in het ziekenhuis gelden andere regels, en wat begint met kloppen op de muur, leidt naar een briefje – en ten slotte een vriendschap die ze allebei niet aan hadden zien komen. Je hebt moed nodig in het ziekenhuis: en een ander soort moed dan in de gewone wereld. In één van deze werelden heeft Zac Mia nodig. En in de andere wereld heeft Mia Zac nodig. Of misschien hebben ze elkaar allebei nodig, altijd. Ik moet eerlijk bekennen dat dit boek me minder heeft geraakt dan ik vooraf had verwacht en misschien ook wel gehoopt.”

Eleanor & Park – Rainbow Rowell
Eleanor & Park van Rainbow Rowell is ook zo’n boek dat vooral in het begin van 2015 op veel blogs voorbij kwam. Ik was pas echt overtuigd toen Claudia van Howaboutabook een blogpost schreef met 7 redenen waarom je Eleanor & Park zou moeten lezen. En het is inderdaad een fantastisch boek, “dat het verhaal vertelt van de twee buitenbeentjes Eleanor en Park, tijdens één schooljaar in 1986. Ze delen hun passie voor stripboeken en muziek. Ze zijn slim genoeg om te weten dat een eerste liefde bijna nooit standhoudt, maar ook dapper en wanhopig genoeg om het te proberen.”

The fault in our stars – John Green
The fault in our stars is waarschijnlijk het meest gehypete boek van 2014, maar dat is ook onwijs verdiend. Nooit eerder las ik een boek waar ik zo om moest huilen. Ook de verfilming vond ik prachtig. “Hazel werd drie jaar geleden opgegeven, maar een nieuw medicijn rekt haar leven voor nog onbekende tijd. Genoeg om een studie op te pakken en vooral niet als zieke behandeld te worden. Augustus, Gus, heeft kanker overleefd – ten koste van een been. Vanaf het moment dat Hazel en Gus elkaar ontmoeten, lijkt er geen ontsnappen aan de zinderende wederzijdse aantrekkingskracht. Maar Hazel wil niet iemands tijdbom zijn.” Lees dit boek als je dat nog niet hebt gedaan, ik beloof dat het je niet zal teleurstellen!

Geek Girl – Holly Smale
Geek Girl is een boek dat ik afgelopen Boekenfestijn in Leeuwarden heb gekocht, nadat ik al verschillende positieve recensies voorbij heb zien komen. Ik heb het nog niet gelezen, maar ik ben wel van plan om dat snel te doen. “Mijn naam is Harriet Manners en ik ben een geek. Ik weet dat omdat ik het net heb opgezocht in het woordenboek. Ik heb een vinkje gezet naast de symptomen die ik herken, en ze blijken allemaal op mij van toepassing! Eerlijk gezegd komt het niet als een enorme verrassing.” Harriet Manners weet best veel; zo weet ze dat een mens gemiddeld 15 keer per dag lacht, hommels niet kunnen lopen, en dolfijnen met één oog open slapen. Ze is geen nerd, maar een charmante allesweter – een geek, zeg maar. Er is alleen één ding waar ze absoluut niets van begrijpt: mode. Maar hier komt verandering in als ze op een dag wordt gecast als model en besluit dat dit dé kans is om van haar geekyimago af te komen. Terwijl ze in hilarische situaties belandt, komt ze erachter dat er niet bepaald een klik is met de modewereld. Maar kan ze nog teruggaan naar de oude Harriet die ze ooit was?

Wacht op mij – Jennifer Lynn
Nooit eerder had ik van Jennifer Lynn gehoord en ook het New Adult genre was voor mij onbekend. Nadat ik een aantal positieve recensies had gelezen, besloot ik dat ik het boek zo snel mogelijk moest lezen. Wacht op mij gaat over Avery en Cam. De laatstgenoemde verovert de harten van duizenden meisjes. Ben jij de volgende? Als je dit boek gaat lezen, valt dat bijna niet te voorkomen! Cam is namelijk ontzettend sexy, lief, en eh… hadden we al gezegd dat hij onweerstaanbaar sexy is? Maar Avery heeft zo haar eigen shit te verwerken, en daarbij kan ze het niet gebruiken dat Cam te dichtbij komt. En dan nog een stapje dichterbij… Aan de andere kant: hoe kan ze hem nu weerstaan? Dat is haast onmogelijk! Wacht op mij is vooral een boek dat heel fijn is op een warme zomerdag. Het boek leest lekker snel weg en het onderwerp is vrij simpel. Geen hoogstaande literatuur, maar wel heel fijn voor tussendoor. Ik heb uiteindelijk Wacht op mij binnen een dag uitgelezen en begon daarna gelijk aan het vervolg Ga voor mij.

We were liars – E. Lockhart
We were liars is de afgelopen tijd om veel boekenblogs gerecenseerd, vooral nu de Nederlandse vertaling Wij leugenaars is verschenen. Ik las voor het eerst een recensie over dit boek bij Annemerel. We were liars is een ontzettend goed, uniek en spannend boek met een fantastische plottwist op het einde. “We were liars draait om Cadence, de oudste kleindochter van de machtige familie Sinclair. Elk jaar brengt ze de zomer door op het privé-eiland van haar opa. Heerlijke vakanties met haar neef Johnny, nicht Mirren en de knappe buitenstaander Gat. Ze vormen een hechte club. Tijdens hun 15e zomer worden Cadence en Gat verliefd op elkaar. En dan gebeurt er iets onomkeerbaars. Nu is Cadence na twee jaar afwezigheid voor het eerst terug op het eiland. Geteisterd door zware migraine probeert ze te achterhalen wat er die zomer is gebeurd. Haar familie zwijgt in alle talen. Langzaam komen de herinneringen boven, maar ook de leugens en familiegeheimen.”

PAAZ

Misslipgloss, beauty- en lifeblogger, volg ik al een aantal jaar. Af en toe schrijf ze ook blogs waarin ze een aantal boeken bij elkaar recenseert. Soms doet ze dit in videovorm, maar soms ook in geschreven vorm. In 2013 kwam PAAZ van Myrthe van der Meer voorbij en ik dit boek sprak me gelijk aan. PAAZ is een psychologische roman, die gedeeltelijk waargebeurd is. “Als Emma van de ene op de andere dag opgenomen wordt op de paaz, weet ze één ding zeker: hier is een fout gemaakt. Ze heeft namelijk een leuke baan, een geweldige vriend en een goed leven, dus dat ze dood wil kan dan toch geen probleem zijn? Het is het begin van Emmas zoektocht door de absurde wereld van de psychiatrische kliniek met al haar regels, pillen en diagnoses een zoektocht naar de uitgang, maar boven alles een zoektocht naar zichzelf. Tijdens haar reis langs vreemde patiënten en nog vreemdere therapeuten, depressieve kerstballen en onverwachte vriendschappen, begint Emma te beseffen dat ze hier niet voor niets zit, en dat zij de enige is die kan bepalen of, maar vooral ook hoe ze ooit de paaz weer verlaat.”

All the bright places – Jennifer Niven

All the bright places is het meest recente boek dat ik heb gelezen, omdat ik zoveel goede recensies over dit boek heb gelezen. Pasgeleden is ook de Nederlandse vertaling Waar het licht is verschenen. “Theodore Finch is gefascineerd door de dood en wil een einde aan zijn leven maken, maar elke keer gebeurt er iets waardoor hij het toch niet doet. Violet Merkey telt de dagen af tot haar diploma-uitreiking, zodat ze het bekrompen stadje waar ze opgroeit voorgoed achter zich kan laten en niet langer geconfronteerd hoeft te worden met de pijnlijke herinneringen aan haar gestorven zus. Wanneer Finch en Violet elkaar op de rand van de hoge klokkentoren op school ontmoeten, is het niet helemaal duidelijk wie wie redt. Maar vanaf dat moment groeit er iets van vriendschap tussen hen. Langzaam maar zeker geven ze hun geheimen aan elkaar prijs: Violet ontdekt dat Finch niet de enge freak is waar iedereen hem voor houdt en Finch leert Violet weer van het leven te houden. Violet bewaart Finch’ geheim angstvallig, maar kent zij wel al zijn geheimen?”. All the bright places is ook zo’n boek dat alle verwachtingen heeft waargemaakt. Het verhaal is humorvol, verdrietig, zwaar, maar ook hoopgevend. Echt een boek dat iedereen zou moeten lezen.

Welke boeken heb jij gekocht naar aanleiding van een recensie op een (boeken)blog? Ik ben benieuwd!

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Lisa 22 mei 2015 at 07:22

    Ah man, ik koop echt onwijs vaak boeken vanwege positieve recensies. De laatste is denk ik Throne of Glass! Daar heb ik zo onwijs veel positieve dingen over gehoord, dat ik ondertussen de eerste twee boeken uit de serie (nog ongelezen) in mijn boekenkast heb staan!

  • Leave a Reply

    *