Overig

Boeken die ik graag verfilmd zou zien #1

Ook al is het boek bijna altijd beter dan de verfilming, toch zijn er een aantal boeken die ik graag verfilmd zou zien. Soms doet een verfilming het boek wel genoeg eer aan, zoals bij The fault in our stars en The Notebook. Vandaag vertel ik welke boeken ik graag verfilmd zou zien.

2290970446b9d6f08fba96572142f21b

We were liars – E. Lockhart
Cadence is de oudste kleindochter van de machtige familie Sinclair. Elk jaar brengt ze de zomer door op het privé-eiland van haar opa. Heerlijke vakanties met neef Johnny, nicht Mirren en de knappe buitenstaander Gat. Ze vormen een hechte club. Tijdens hun 15e zomer worden Cadence en Gat verliefd op elkaar. En dan gebeurt er iets onomkeerbaars. Nu is Cadence na twee jaar afwezigheid voor het eerst terug op het eiland. Geteisterd door zware migraine probeert ze te achterhalen wat er die zomer is gebeurd. Haar familie zwijgt in alle talen. Langzaam komen de herinneringen boven, maar daarmee ook de leugens en familiegeheimen.

We were liars is een ontzettend spannend Young Adult boek, met een fantastische plottwist. Wel ben ik erg benieuwd hoe een regisseur deze twist in beeld zou brengen. Ik verwacht eigenlijk wel dat dit boek op korte termijn zal worden verfilmd.

Eleanor & Park – Rainbow Rowell
Dit boek vertelt het verhaal van de twee buitenbeentjes Eleanor en Park, tijdens één schooljaar in 1986. Ze delen hun passie voor stripboeken en muziek. Ze zijn slim genoeg om te weten dat een eerste liefde bijna nooit standhoudt, maar ook dapper en wanhopig genoeg om het te proberen. Eleanor & Park is een prachtig liefdesverhaal, dat je eraan herinnert hoe het ook alweer was om jong en verliefd te zijn. Het boek bevat veel humor en laat je achter met een lach en een traan.

Dreamworks heeft de filmrechten inmiddels gekocht, dus met een beetje geluk kunnen we Eleanor & Park in 2016 in de bioscoop bewonderen.

LA Candy serie – Lauren Conrad
In Los Angeles draait het leven om zien en gezien worden. De stad heeft alles: een bruisend nachtleven, hippe designerwinkels en mooie mannen. Jane Roberts en haar beste vriendin Scarlett, nog geen twee weken geleden verhuisd naar L.A., kunnen hun geluk niet op wanneer een tv-producer hen vraagt voor zijn nieuwe realityshow, L.A. Candy. Ja, natuurlijk doen ze mee! Een nieuw chic appartement, gratis designerkleding, toegang tot exclusieve clubs en restaurants die ertoe doen… Wie wil dat niet? Zodra de show van start gaat, gaat alles razendsnel. Ze worden beroemd en ineens is iedereen in hen geïnteresseerd: oude vrienden, vage kennissen en knappe onbekenden. Het duurt echter niet lang voordat Jane zich realiseert dat in L.A. niets is wat het lijkt.

LA Candy is een reeks die bestaat uit drie boeken. Er zijn verschillende geruchten rondgegaan dat LA Candy zal worden verfilmd, of dat er een televisieserie van zal worden gemaakt. Auteur Lauren Conrad heeft echter niets bevestigd en de laatste nieuwsberichten over deze reeks dateren alweer uit 2012.

Versplinterd – Dani Atkins
Vijf jaar geleden stortte Rachels wereld in toen bij een ongeluk haar beste vriend Jimmy overleed en zijzelf gewond raakte. Nu ziet ze de vriendengroep weer voor het eerst bij de bruiloft van haar beste vriendin. Als ze die avond Jimmy’s graf bezoekt, wordt ze overmand door hoofdpijn en raakt buiten bewustzijn. Als ze bijkomt, blijkt haar leven heel anders te zijn dan ze zich herinnert: het ongeluk van vijf jaar geleden is nooit gebeurd, zij en Matt zijn nog bij elkaar, en Jimmy leeft nog… Rachel kan het niet geloven, het is bijna te mooi om waar te zijn.

Versplinterd van Dani Atkins heb ik pas geleden gelezen en werd gelijk een van mijn meest favoriete boeken ooit. Of dit boek ooit zal worden verfilmd betwijfel ik, er zijn namelijk zoveel goede romans and chicklits geschreven die nooit zijn verfilmd, maar het zou wel leuk zijn.

Wacht op mij – Gayle Forman
Wacht op mij is het vervolg op Als ik blijf, een boek dat al eerder werd verfilmd. Ik vond de film echt prachtig en het boek ligt nog op mijn boekenplank om gelezen te worden. Ik heb Where she went pas geleden en vond het echt een goed vervolg op deel 1. Ik zou het daarom ook heel fijn vinden als dit boek zal worden verfilmd. Ik vond Chloë Moretz als Mia erg overtuigend.

Wacht op mij speelt zich twee jaar na het ongeluk dat Mia’s leven in een klap veranderde af. Adam en Mia hebben elkaar uit het oog verloren en leiden ieder hun eigen leven. Adam en zijn band zijn inmiddels doorgebroken, maar hij kan de roem niet aan. Aan de vooravond van hun wereldtournee is Adam in New York. Alleen en nerveus komt hij daar onverwachts Mia weer tegen…

Het Rosie Project – Graeme Simsion
De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina’s tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden. Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader – een zoektocht waarbij Don haar misschien zou kunnen helpen.

Grappig, lief, ontroerend en soms erg herkenbaar, dat is Het Rosie Project. Er gaan al een hele tijd geruchten dat deze bestseller zal worden verfilmd, maar concrete plannen zijn er nog niet gemaakt. Het schijnt dat het script worden geschreven door Scott Neustadter and Michael H Weber, die ook het script voor The fault in our stars hebben geschreven. Kan niet anders dan dat deze verfilming ook een hit zal worden.

Welke boeken zou jij graag verfilmd zien?

Liefs,

Nynke-Boudien

Bron afbeelding: A good book has no ending

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Eveline 16 mei 2015 at 08:49

  Inderdaad, Versplinterd zou ik ook graag willen zien! We were liars wil ik nog steeds lezen (net als heel veel andere boeken)…

 • Reply Tessa 16 mei 2015 at 12:31

  Wat een leuke blogpost! Ook ik ben erg benieuwd naar Het Rosie project, maar die wordt geloof ik sowieso verflilmd (door Sony, als ik het goed heb).
  Verder moet ik Wij, leugenaars nog lezen, maar ook daar heb ik goede dingen over gehoord! Ik ben ook erg benieuwd naar een mogelijke verfilming van Verkikkerd van Lisette Jonkman, en de Miss-serie van Astrid Harrewijn leent zich volgens mij juist erg goed voor een serie 🙂

 • Leave a Reply

  *