Inspiratie

Boeken die ik keer op keer kan herlezen

Er zijn van die boeken die je keer op keer kunt herlezen, omdat ze bijvoorbeeld zoveel emotie bij je teweeg brengen of omdat ze je zo hebben verward, dat er niets anders op zit dan het verhaal opnieuw te beleven. Vandaag vertel ik iets meer over zes boeken die ik keer op keer kan herlezen.

Een weeffout in onze sterren – John Green
Als je mijn blog al een tijdje volgt dan weet je waarschijnlijk al wel dat Een weeffout in onze sterren een van mijn meest favoriete boeken ooit is. Dit boek moet je écht gelezen hebben en de verfilming is ook ontzettend goed.  Zakdoeken bij de hand houden, want je houdt het ongetwijfeld niet droog.

Wij leugenaars – E. Lockhart
De schrijfstijl van Wij leugenaars is uniek en het verhaal is zo mysterieus, waardoor je wil door het boek heen vliegt. Zodra je begint met lezen blijf je lezen, omdat je wilt weten hoe het verhaal afloopt. En als je het boek dan hebt uitgelezen, wil je het (althans in mijn geval) zo snel mogelijk herlezen, omdat je niet begrijpt hoe je de grote ontknoping hebt kunnen missen.

The Great Gatsby – F. Scott Fitzgerald
Ondanks dat het boek vrij moeilijk leest, het woordgebruik is soms lastig en ietwat ouderwets, vind ik het verhaal zo mooi en fascinerend. The Great Gatsby is een boek dat ik er regelmatig bij pak om even een aantal hoofdstukken te lezen. Wat mij betreft kent het boek een filosofische boodschap die je op je eigen manier kunt interpreteren. Het verhaal doet mij nadenken over het leven en het maken van moeilijke keuzes. De auteur beschrijft perfect hoe het maken van keuzes je leven kunnen bepalen. Goede keuzes kunnen je een bepaalde innerlijke kracht geven, maar slechte keuzes kunnen je leven negatief beïnvloeden en zelfs ruïneren. Het einde is emotioneel, maar onvergetelijk.

De Hongerspelen trilogie – Suzanne Collins
Ik heb de complete trilogie nu twee keer gelezen en ik blijf gefascineerd door het verhaal. De boeken zijn heel vlot en spannend geschreven, waardoor je steeds maar verder wilt lezen. De trilogie is wat mij betreft aan te raden voor jong en oud. Ik kon me heel goed inleven in hoofdpersoon Katniss en haar belevingswereld. Ik leefde compleet mij met haar deelname aan de Hongerspelen en vervolgens haar strijd tegen het Capitool en President Snow die burgers door onderdrukking in toom probeert te houden.

Sterrenhemel – Colleen Hoover
Sterrenhemel is een boek waar ik oorspronkelijk niet zo heel veel van verwachtte, maar dat me zo ontzettend heeft verrast. De personages en hun emoties zijn zo goed geschreven, de plotwending is fantastisch, het verhaal kent verdriet en humor en de emotionele laag van het verhaal is heel goed uitgewerkt. Sterrenhemel is een boek dat mij echt heeft geraakt.

Verraad – Abigail Haas
De lezer moet de moord van Elise zien op te lossen en ik werd steeds op het verkeerde spoor gezet. Het verhaal  is op een originele manier opgebouwd en verspringt telkens in tijd. Het verhaal is in verschillende stukken opgedeeld, waardoor de lezer steeds en klein beetje meer te weten komt, hierdoor blijft het verhaal ontzettend aantrekkelijk. Het einde is verbluffend goed en laat je compleet verward achter.

Welk boek kun je keer op keer herlezen?

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*