Inspiratie

Boeken die in 2016 worden verfilmd

Boekverfilmingen, iedereen heeft er zo zijn mening over. Sommige mensen vinden het boek áltijd beter dan de film, maar ik vind dat er best een aantal goede boekverfilmingen zijn. Mijn favorieten zijn The Notebook (Nicholas Sparks), De Hongerspelen (Suzanne Collins) en Een weeffout in onze sterren (John Green). In 2016 zullen er een aantal bekende boekverfilmingen in de bioscoop te zien zijn en vandaag vertel ik iets meer over de films waar ik naar uitkijk.

Allegiant – Veronica Roth
Het laatste deel uit deze populaire trilogie van Veronica Roth zal in twee delen worden verfilmd. Ondanks dat de films in verste verte niet uit het verhaal van de boeken lijkt, vind ik de films wel heel leuk.

The 5th Wave
The 5th Wave is het eerste deel uit de trilogie van Rick Yancey. Ik heb deze boeken zelf nog niet gelezen, maar ik zag de trailer laatst in de bioscoop en die zag er veelbelovend uit. De hoofdrol wordt gespeeld door Chloë Moretz, die ook de rol van Mia in de boekverfilming van If I Stay speelde.

Me Before You – Jojo Moyes
Emilia Clark, bekend van Games of Thrones speelt de rol van Louise en Will wordt gespeeld door Sam Claflin, die ook Finnick in The Hunger Games speelde. Ik kijk heel erg uit naar deze film en ik verwacht dat het een enorme tranentrekker zal worden.

Ugly Love – Colleen Hoover
Ugly Love (Nederlandse titel Onvoorwaardelijk) vertelt het intense verhaal van Miles en Tate. Ik vond dit een prachtig boek en Colleen Hoover is een van mijn favoriete auteurs geworden. Ik ben heel erg benieuwd naar deze boekverfilming en mijn verwachten zijn dan ook hoog. Miles Archer gaat de rol van Miles spelen, maar zijn tegenspeler is nog niet bekend.

Fantastic Beats and Where to Find Them – J.K. Rowling
In de fictieve wereld van Harry Potter is Fantastic Beats and Where to Find Them (Nederlandse titel Fabeldieren en Waar Ze Te Vinden) geschreven door Newt Scamander, een beroemde magie-zoöloog. Het is een verplicht boek op Zweinstein en geeft informatie over magische wezens. De hoofdrol van deze boekverfilming wordt gespeeld door Eddie Redmayne. De boeken van Harry Potter heb ik nooit gelezen, maar de films vond ik heel erg leuk.

Naar welke boekverfilming kijk jij het meest uit?

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Lilian 9 december 2015 at 09:12

  Ik ben benieuwd naar The 5th wave! En ook naar Allegiant, natuurlijk

 • Reply Daniëlle 9 december 2015 at 13:07

  Yes! Me before you! Dat wist ik nog niet 🙂 Ik kijk eigenlijk naar alle films uit. The 5th Wave en Ugly Love ga ik nog even lezen voordat de film uit komt.

 • Reply Marcia 9 december 2015 at 22:27

  Ik kijk het meeste uit naar de verfilming van The 5th Wave! Ik ben echt fan van dit boek 😀

 • Reply Renée 17 december 2015 at 14:24

  Ik ben heel erg benieuwd naar Fantastic Beasts and where to find them, Allegiant en The Fifth Wave, ook al heb ik de laatste nog niet eens gelezen.

 • Leave a Reply

  *