Nieuws

Boekenfestijn Leeuwarden

Afgelopen zaterdag ben ik naar het Boekenfestijn in Leeuwarden geweest. Voor mij was het de tweede keer, afgelopen februari ben ik in Rotterdam voor het eerst naar het Boekenfestijn geweest en dat was echt voor herhaling vatbaar. Het Boekenfestijn in Leeuwarden vond plaats in WTC Expo, een ontzettend grote evenementenhal. Samen met mijn moeder ben ik er naartoe geweest en ook zij vond het ontzettend geslaagd. Benieuwd welke boeken ik heb gekocht? Lees dan snel verder.

20150418_102321

Ten eerste viel het me op hoe ontzettend rustig het was. We vonden gewoon lekker langs de boeken slenteren, zonder dat we steeds aan de kant moesten voor anderen. Heerlijk! Ik had met mezelf afgesproken dat ik deze keer niet teveel boeken zou kopen en vooral geen impulsaankopen mocht doen. Ik heb nog zoveel boeken in mijn boekenkast staan die ik nog moet lezen, dus die stapel hoeft niet veel groter te worden. Mijn doel: Young Adult en klassiekers.

20150418_103038In totaal heb ik 8 boeken gekocht en dat is iets meer dan ik vooraf wilde, maar voor al deze boeken heb ik in totaal maar 21 euro betaald. Ik heb vier klassiekers gekocht, die elk maar 1,99 kosten. Als literatuurliefhebber moet je deze titels hebben gelezen volgens mij, dus ik ga me er binnenkort aan wagen. Ik heb ze allemaal in het Engels gekocht, omdat ik echt heel erg hou van de Engelse taal en bovendien vind ik het fijn als ik prachtige uitspraken gewoon in het Engels kan lezen. Ik heb In zeven sloten van Astrid Harrewijn vorig jaar gelezen en dat boek vond ik zo grappig, dat ik Luchtkussen gelijk in mijn mandje gooide. Geek Girl is een boek waar ik al ontzettend veel over heb gelezen op andere boekenblogs, dus toen ik het boek tegen kwam was de keuze snel gemaakt om hem mee te nemen. Alles wordt fantastisch en Het was best een fijn leven zijn impulsaankopen. Beide kaften spraken me erg aan, ik ben benieuwd of dit goede vondsten of toch miskopen blijken te zijn. Voor de prijs hoefde ik het sowieso niet te laten.

20150418_140739

William Shakespeare – Romeo and Juliet
Romeo and Juliet is een vroege tragedie van William Shakespeare over de onmogelijke liefde van Juliet Capulet en Romeo Montague, twee jongelingen uit elkaar vijandig gezinde families.

Charlotte Brontë – Jane Eyre
Nog jong en onervaren ontvlucht Jane Eyre het weeshuis en haar hardvochtige stiefmoeder. Na ruwe jaren op een kostschool vindt ze werk als gouvernante op Thornfield Hill. Daar treft ze de liefde van haar leven: De duistere twintig jaar oudere, huiseigenaar Edward Rochester. Maar de sardonische Rochester koestert een monsterlijk geheim, verborgen op de zolder van zijn griezelig kille landhuis.

Jane Austen – Sense and Sensibility
In deze sociale komedie om de vraag wie met wie trouwt. Want trouwen moest je als achttiende-eeuws meisje: in testamenten werd nauwelijks rekening met je gehouden en banen waren er ook niet veel.
In het middelpunt van de belangstelling staan ditmaal twee zusjes, de verstandige, nuchtere Elinor en de romantische ‘onverstandige’ Marianne Dashwood. Elinor beziet vol argwaan de opkomst van de romantiek, die zij verdenkt van sentimentaliteit, en zij vindt dan ook dat Marianne haar hoofd niet zo op hol moet laten brengen door de charmante Willoughby en oog dient te hebben voor diens fouten. Wat zal zegevieren: het verstand of het onverstand?

Jane Austen – Pride and Prejudice
Pride and Prejudice verhaalt over vijf ongetrouwde zussen uit de Engelse middenklasse rond de eeuwwisseling van de 18e en 19e eeuw. De hoofdpersoon is Elizabeth Bennet, de op een-na-oudste zuster en ook de intelligentste. Haar moeder probeert alle vijf de dochters te laten trouwen met welgestelde mannen, aangezien de eigendommen van hun vader alleen geërfd kunnen worden door een mannelijke erfgenaam en dus aan een neef ten deel zullen vallen.

Astrid Harrewijn – Luchtkussen
Wanneer een vriendin Lieke op een vacature bij het hippe Gooise bedrijf Personal Whatever wijst, dat Gooise vrouwen ondersteunt op alle mogelijke gebieden – van interieuradvies tot het trimmen van de poedel – grijpt Lieke die kans met beide handen aan. Veel keus heeft ze op dat moment niet, als gescheiden moeder van een puberende dochter. Dan trekt haar dementerende moeder bij haar in en blijkt de Pradaparade vol valkuilen te zitten en Personal Whatever aan de rand van de financiële afgrond te verkeren. De chaos is compleet!

Rachel Shukert – Alles wordt fantastisch
De New Yorkse Rachel Shukert krijgt als jonge twintiger een onbenullig maar felbegeerd rolletje in een toneelstuk. Onverwacht krijgt ze daarmee precies waarnaar ze altijd heeft verlangd: een tournee door Europa. Bij de Oostenrijkse douane blijkt Rachel haar paspoort niet te hoeven laten stempelen, wat haar een vrijbrief geeft voor een oneindige vakantie in Europa. Rachel reist van Wenen via Zürich naar Amsterdam, waar ze verblijft bij twee vrienden, Mattijs en Jeroen. Maar wat begint als een ‘zoektocht naar zichzelf’, wordt een aaneenschakeling van hilarische gebeurtenissen.

Holly Smale – Geek Girl
Harriet Manners weet best veel; zo weet ze dat een mens gemiddeld 15 keer per dag lacht, hommels niet kunnen lopen, en dolfijnen met één oog open slapen. Ze is geen nerd, maar een charmante allesweter – een geek, zeg maar. Er is alleen één ding waar ze absoluut niets van begrijpt: mode. Maar hier komt verandering in als ze op een dag wordt gecast als model en besluit dat dit dé kans is om van haar geeky imago af te komen. Terwijl ze in hilarische situaties belandt, komt ze erachter dat er niet bepaald een klik is met de modewereld. Maar kan ze nog teruggaan naar de oude Harriet die ze ooit was?

Gabrielle Zevin – Het was best een fijn leven
Liz is vijftien als ze bij een verkeersongeluk om het leven komt. Ze belandt in Ergens, een plaats waar het leven eigenlijk gewoon verdergaat zoals op aarde. Maar met één belangrijk verschil: de bewoners worden jonger in plaats van ouder. Liz zal moeten leren ‘leven’ met de zekerheid dat ze nooit zal trouwen en kinderen zal krijgen. Maar ze sluit wel nieuwe vriendschappen. En misschien vindt ze in Ergens toch nog haar eerste liefde…

Ben jij ook naar het Boekenfestijn geweest? Ik ben erg benieuwd naar jullie aankopen.

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Joost (NerdyGeekyFanboy) 20 april 2015 at 08:40

  Het was best een fijn leven klinkt heel interessant! Leeuwarden is voor mij iets te ver weg, ik ga hopelijk in september weer naar Utrecht! 🙂

 • Reply Anneke 20 april 2015 at 14:14

  Hee wat leuk dat Geek Girl er lag!

 • Reply Wendy 20 april 2015 at 18:11

  Ben zondag ook op het Boekenfestijn geweest. Was mijn 3e keer daar en blijft één van mijn favoriete uitjes. Wat een walhalla! Heerlijk slenteren langs die lange rijen met boeken. Ik heb nu voornamelijk kinderboekjes voor mijn dochter gekocht en 3 boeken voor mezelf. De keuze is enorm maar niet alles is even goedkoop. Ik ga wel echt voor de koopjes!

 • Leave a Reply

  *