Inspiratie

Boekhandel: WATERSTONES

De boekhandel is een plek waar ik erg graag kom. Ook is het een gevaarlijke plek voor mij, omdat ik eigenlijk nooit zonder aankoop de winkel weer uitloop. Wanneer ik in een nieuwe stad ben, dan wil ik altijd even de boekhandel in. Dan bedoel ik niet de standaard winkels als The Read Shop of Bruna, maar juist de lokale boekhandel. Die hebben toch altijd wat meer sfeer. Vorige week was ik in Amsterdam voor de Workshop Scenario Schrijven door Anya Koek. Aangezien Amsterdam voor mij best een eind reizen is, besloot ik er een dagje uit van te maken. Ik besloot eerst de Kalverstraat door te lopen en daar kwam ik opeens Waterstone’s tegen. Waterstone’s is een Britse boekhandel, vol met Engelstalige boeken. Ik was nog nooit eerder bij deze boekhandel geweest, dus ik besloot naar binnen te gaan.

20150316_152653

Het was op dat moment vrij rustig, waardoor ik geen foto’s binnen durfde te maken. Ik zou je dus als boekenliefhebber écht aanraden om eens binnen te kijken. Wanneer je binnen komt lopen, vind je gelijk aan de rechterkant een stelling met de top 10 bestverkochte boeken op dat moment. Daar hou ik altijd erg van, want dat brengt je gelijk op ideeën. In totaal heeft Waterstone’s in Amsterdam vijf verdiepingen en het pand is werkelijk waar prachtig.

20150313_142255

Op de begane grond vind je ook de typische classics van Jane Austen en Charles Dickens. Op de eerste verdieping vind je leuke boekgerelateerde artikelen als canvastassen en ansichtkaarten. Ook vind je hier typische Britse snacks en tijdschriften. Op de tweede verdieping vind je een groot assortiment aan reisgiden. Op de derde verdieping vind je een groot assortiment aan Young Adult boeken. Ook vind je hier zelfhulpboeken en studiegerelateerde- en zakelijke boeken.

20150313_142241

Wat me opviel is dat het boek verschillende uitvoeringen heeft van één titel. Ik heb bijvoorbeeld vijf uitvoeringen van The Hunger Games zien staan, met harde/zachte kaft en met verschillende covers. Dit vind ik echt heel tof, want dan kun je zelf je favoriete uitvoering kiezen.

Zelf kocht ik twee boeken bij Waterstone’s: Fangirl van Rainbow Rowell en Great Expectations van Charles Dickins. Van beide boeken kunnen je binnenkort reviews verwachten!

Ben jij wel eens in Waterstone’s in Amsterdam geweest? Van Lisanne (Oh My Book), hoorde ik dat het filiaal in Londen nog veel groter en mooier was. Ik zou graag nog eens naar Londen willen, dus wanneer het zo ver is zal ik ook zeker een bezoekje brengen aan dat filiaal.

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Marlieke 26 maart 2015 at 17:59

    Ik ben hier een paar keer geweest en was net zo onder de indruk als jij! Sterker nog, ik heb me zo vermaakt op de eerste verdieping dat het me gewoon niet eens is opgevallen dat er nog meer verdiepingen waren! Gelukkig had ik al de nodige Waterstones-ervaring doordat ik een half jaar in Engeland heb gewoond. Maar ik kan het alleen maar met je eens zijn, het is een prachtige winkel en ik durf zelfs te beweren winkelketen! De filialen die ik heb bezocht (o.a. ook in Londen) waren allemaal even spectaculair!

  • Reply Elisa 26 maart 2015 at 18:44

    wat leuk dat ze verschillende uitvoeringen van eenzelfde boek hebben 🙂 Ik ga deze week winkelen in Brussel en hoop daar even binnen te springen bij Waterstone’s

  • Leave a Reply

    *