Inspiratie

Boekpersonages die echte boekenwormen waren

Ik vind het altijd ontzettend leuk als boekpersonages van lezen houden of wanneer bekende boektitels voorbij komen in het verhaal. Ik heb voornamelijk een zwak voor boekpersonages die graag klassiekers lezen. Vandaag zet ik een aantal personages op een rij die échte boekenwormen waren.

Tessa – After
In het eerste deel uit de After-serie van Anna Todd vertelt Tessa aan Hardin dat Pride & Prejudice een van haar favoriete boeken is. Sowieso is ze groot fan van klassiekers, want ook Jane Eyre, Wuthering Heights, Great Expectations en The Great Gatsby komen voorbij.

Hermione – Harry Potter
Hermione en boeken horen gewoon bij elkaar. Het liefst bracht ze haar dagen door in de bibliotheek om nog slimmer te worden.

Hazel – Een weeffout in onze sterren
Hazel was groot fan van het boek An Imperial Affliction. Het klonk als een prachtig verhaal, dus ik ben jammer dat het boek niet echt bestaat.

Leisel – De boekendief
De titel van het boek zegt genoeg denk ik.

Cath – Fangirl
Cath was een ontzettend grote fan van de Harry Potter boeken en zelf schreef ze ook heel veel. Een typische boekenworm.

Alaska – Looking for Alaska
De mysterieuze Alaska liet zoveel over zichzelf en haar verleden los, maar het was wel duidelijk dat ze ontzettend van lezen hield: “When I look at my room, I see a girl who loves books.

Charlie – The perks of being a wallflower
In het verhaal kwam meerdere keren naar voren dat Charlie graag las en zijn Engelse docent gaf hem meerdere malen boekentips, buiten de lessen om.

Weet jij nog een boekpersonage dat een echte boekenworm was?

Liefs,

Nynke-Boudien

 

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Lalagè (@Lalage_) 19 december 2015 at 23:27

  Matilda van Roald Dahl
  A.J. Fikry in ‘The collected works of A.J. Fikry’ van Gabrielle Zevin — hij is de eigenaar van een boekenwinkel
  Daniel in Eland van Lykele Muus — hij groeit op in de bibliotheek waar zijn moeder werkt en ligt vaak op het dak te lezen (boek is net nieuw en ik heb het net uit!)

 • Reply Viivian 20 december 2015 at 19:25

  Leuk lijstje! Ik vind het ook altijd wel heel leuk om dit soort personages tegen te komen, kan ik me lekker mee identificeren en zo.

 • Leave a Reply

  *