Nieuws

Boekreleases in april

Elke maand zet ik een aantal boeken op een rijtje die in die maand uit zullen komen. Benieuwd welke boeken er onder andere in april 2015 uit zullen komen? Lees dan snel verder.

Op 15 april komt het nieuwe boek Vaarwelkom van James Worthy uit. Worthy is bekend van zij gelijknamige boek en de roman Zwarte Sylvester. Zijn nieuwe roman gaat over Robson Maansteen,die wordt geconfronteerd met leven en dood. Zijn grootmoeder takelt af op de gesloten afdeling van een verzorgingstehuis, thuis bereiden hij en zijn vriendin Tara zich voor op de komst van hun zoon. Is het leven dan enkel een tussenfase waarin de mens wacht op de onvermijdelijke dood? vraagt Robson zich af. Ondertussen wordt hij gegijzeld door de zwangerschapshormonen van Tara en verft hij dus braaf de babykamer. Hij probeert gelukkig te worden, uit alle macht, maar bij de poorten van de hel staat een zwangere vrouw.

Een andere Nederlandse auteur die in april een nieuw boek uitbrengt is Sylvia Witteman. Witteman is bekend van haar kritische columns in verschillende bladen. Ik hou wel van haar pittigheid. Haar nieuwe boek Plastic rozen is een bundel van met hoogtepunten uit meer dan tien jaar verslaggeving over het hedendaags gezinsleven. Plastic rozen gaat over het leed dat kinderfeestje heet; de vaststelling dat kinderen graag dood lijken te willen en projectielbraken. Ik heb zelf nog geen kinderen, maar dit boek lijkt me een ontzettend leuk om eens te lezen. Witteman geeft zelf ook al aan: “Geen ouder, maar zeker geen moeder kan zonder dit boek. Laat die rozen maar zitten”. Plastic rozen komt uit op 21 april.

De filmeditie van The Longest Ride van Nicholas Sparks komt ook uit in april. Ik HOU van de boeken van Nicholas Sparks, ook al zorgen ze er altijd voor dat ik in een emotionele achtbaan terechtkom.  The Longest Ride gaat over de stellen Ira en Ruth en Sophia en Luke. Twee stellen die weinig met ­elkaar gemeen hebben en die worden gescheiden door levensjaren en -ervaring. En toch komen hun levens op een onverwachte manier samen. De film draait binnenkort ook in de Nederlandse bioscopen. De filmeditie van The Longest Ride verschijnt op 3 april.

Op dezelfde dag als The Longest Ride, komt ook De grote stilte van John Boyne uit. Ik heb nooit eerder van deze auteur gehoord, maar ik kwam dit boek toevallig tegen bij Bol.com en het plot sprak me gelijk aan. Het verhaal gaat over de jonge Odran Yates die het klooster in gaat, omdat zijn moeder hem ervan overtuigd heeft dat het priesterschap zijn roeping is. Hij begint vol ambitie en hoop aan zijn nieuwe ­leven, toegewijd aan zijn studie en open voor nieuwe vriendschappen.Veertig jaar later staat zijn vertrouwen in de Kerk onder grote druk door de vele onthullingen over misbruik. Vrienden van hem zijn voor het gerecht gesleept, collega’s zijn gevangen­gezet en vele jonge parochianen zijn getekend voor het leven. Odran vermijdt contact met de buitenwereld uit angst voor afkeurende blikken en beledigende opmerkingen. Maar als een familiedrama oude wonden weer openrijt, voelt hij zich gedwongen om de confrontatie aan te gaan en zijn eigen rol in de gebeurtenissen onder ogen te zien. De grote stilte klinkt als een heftig, maar indrukwekkend verhaal dat ik graag eens zou willen lezen.

Natuurlijk verschijnen er in april ook een aantal nieuwe chicklits. Geen gezeur, meer wijn is geschreven door Mieke Kosters en gaat over drie vriendinnen, die elkaar twintig jaar geleden hebben ontmoet tijdens hun studententijd. Ze wisten al snel dat ze types voor elkaar waren. Kenmerken: gehaast, hoge hakken, niet te serieus, altijd in voor ‘nog een wijntje’ en dus blijvers op feestjes. Sindsdien is hun leven behoorlijk veranderd, maar de vriendschap niet.
Ze zien elkaar alleen veel te weinig en dus schrijven ze. Ze hebben dan ook genoeg aan hun hoofd: scheiding, internetdaten, brutale kinderen, carrièrestress, te weinig seks. Klinkt als een grappig en luchtig boek! Geer gezeur, meer wijn verschijnt op 15 april.

Een andere chicklit die in april uitkomt is het derde deel van de Op zoek naar de ware-serie van Jennifer Probst. Genevieve MacKenzie heeft haar leven volledig onder controle. Ze heeft alles wat haar hart begeert, staat op het punt om te trouwen met een charmante arts en is zelf een talentvolle ­chirurg. Maar op haar trouwdag vlucht ze tot haar eigen verrassing weg door het raam van de kerk… waar haar beste vriend haar letterlijk opvangt. Op zoek naar geluk verschijnt op 14 april.

Naar welke boeken kijk jij uit?

Liefs,
Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Sophie 31 maart 2015 at 08:06

  Hoi hoi, heet het boek van Sylvia niet Plastic rozen? 🙂

  • Reply Nynke-Boudien 31 maart 2015 at 08:08

   Ja klopt! Witteman – witte rozen, je begrijpt het wel 😉 Ik heb het aangepast, bedankt voor de oplettendheid!

 • Reply Eveline 8 april 2015 at 14:24

  Ik vind de boeken van Jennifer Probst er nog steeds geweldig uitzien. Helaas ben ik na haar eerste serie afgehaakt, omdat het 2e, 3e en 4e deel echt heel erg tegenvielen… Nu ga ik toch weer twijfelen aan deze serie. Misschien dat ik er toch aan wil beginnen. 🙂

 • Leave a Reply

  *