Geen categorie

Boektober: welke boeken ga ik lezen

Vorige week schreef ik al een blogpost over #Boektober, een uitdaging om in de maand oktober zoveel mogelijk boeken te lezen. Op dat moment wist ik nog niet precies welke boeken ik welke gaan lezen, maar ik heb nu dan toch echt een selectie gemaakt. Normaal gesproken lees ik 6 á 7 boeken per maand en in oktober wil ik minimaal 8 boeken lezen.

De boeken waar ik het meest naar uitkijk om te lezen zijn Ziel van Jackie van Laren en Verlangen, het tweede deel uit de Wild-serie van auteursduo Christina Lauren. Ziel is het laatste deel uit de Q-serie van Jackie van Laren en ik vind de boeken enorm verslavend. Aangezien dit beide vervolgboeken zijn en ik nu eenmaal erg nieuwsgierig ben, zal ik deze boeken waarschijnlijk als eerst lezen.

In Het geheim van mijn man van Liane Moriarty ben ik op dit moment bezig. Ik kan er op dit moment nog weinig over zeggen, behalve dat het voelt alsof we een Gone Girl/ Het meisje in de trein– kant opgaan. Ik ben erg benieuwd! Ik doe mee aan de Blogtour rondom deze nieuwe roman, dus mijn recensie zal binnenkort online komen. Ook ben ik begonnen aan De schok van de val van Nathan Filer. Dit is een tragische YA, die eigenlijk vanaf pagina een al de toon van het verhaal zet. Dit kan wel eens een tranentrekker gaan worden…

Van De Fixer van Jennifer Lynn Barnes heb ik een recensie-exemplaar aangevraagd bij de uitgeverij. Als het goed is, is er as we speak een exemplaar naar mij onderweg. Dit boek wordt aangeraden aan liefhebbers van Gossip Girl en Scandal en ik ben groot fan van beide series, dus ik verwacht dat ik De Fixer heel leuk ga vinden.

Voor mijn verjaardag kreeg ik twee boeken over hardlopen. Het is denk ik geen verrassing meer dat ik in mijn vrije tijd regelmatig hardloop en ik wil volgend jaar graag een halve marathon lopen. Nu ik fanatieker train, vind ik het ook leuk om boeken over hardlopen te lezen. Usain Bolt is natuurlijk Olympisch kampioen op de korte afstanden en Jan Knippenberg kan worden omschreven als dé ultraloper van Nederland. Sneller dan het licht is het levensverhaal van Usain Bolt, waarin hij vertelt hoe hij met hardlopen is begonnen en over zijn ervaringen als topatleet. In De mens als duurloper vertelt Jan Knippenberg onder andere over de ontwikkeling van de duurloop in de Europese cultuur en zijn ervaringen met duurlopen en ultramarathons.

Tenslotte wil ik dan eindelijk Ik geef je de zon van Jandy Nelson uitlezen. Ik ben al maanden geleden begonnen aan dit boek en ik verwachtte eigenlijk dat ik het zo uit zou hebben, na alle lovende recensies. Helaas kan het verhaal me nog niet zo boeien. Ik heb het boek er meerdere keren bij gepakt, maar ik kan nog niet zo goed in het verhaal komen. Toch wil ik weten waarom iedereen zo lyrisch is over Ik geef je de zon en ik ben benieuwd of het einde nog iets goed kan maken voor mij.

Doe jij ook mee aan #Boektober? Welke boeken wil jij lezen?

Liefs,

Nynke-Boudien

Bron afbeelding: AshleyBridget.com

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Daniëlle 3 oktober 2015 at 10:33

    Ik ben heel erg benieuwd naar De Fixer! Ik doe ook mee aan #Boektober. Ben nu bezig in Lobsters (bijna uit!) en dan ga ik beginnen in deel 1 van Lockwood & Co.

  • Leave a Reply

    *