Nieuws

Book Haul Maart

Het is Boekenweek! Dat betekent dat ik natuurlijk een tripje naar de boekhandel heb gemaakt (twee keer zelfs). Ook ben ik naar Londen geweest, waar ik een boek kocht en ik kreeg de nieuwste thriller van Guillaume Musso opgestuurd. Benieuwd welke boeken ik aan mijn boekenkast heb toegevoegd in maart? Lees dan snel verder!

Het geheime dagboek van Hendrik Groen las ik vorig jaar en het was echt een van de leukste boeken die ik las sinds tijden. Nu is het vervolg Zo lang er leven is uitgekomen en ik heb hem natuurlijk gelijk gekocht! We leerden Hendrik Groen kennen door zijn dagboek Pogingen iets van het leven te maken. Samen met zijn vriend Evert en de andere leden van de Oud-maar-niet-dood-club probeert Hendrik zijn laatste levensjaren in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord zo aangenaam mogelijk te maken. Van tijd tot tijd valt het Hendrik zwaar om de moed erin te houden. Gelukkig heeft hij de pen weer opgepakt. Met de hem zo kenmerkende charmante humor neemt hij de medebewoners, de directie, zijn vrienden en de ouderdom in het algemeen op de korrel, waarbij hij zichzelf zeker niet spaart. Ik moet nog aan het boek beginnen, maar ik ben zo ontzettend benieuwd dus het gaat vast niet lang meer duren voor ik het boek heb uitgelezen. Bij de aanschaf van dit boek kreeg ik het boekenweekgeschenk van Esther Gerritsen.

Ik hou heel erg van psychologische thrillers, met plotwending na plotwending. Guillaume Musso is een van mijn favoriete auteurs van dit genre en deze week is zijn nieuwste boek 24 Dagen uitgekomen. Lisa Ames werkt in een bar in New York, hopend op haar doorbraak als actrice. Op een avond ontmoet ze Arthur Costello, een jonge arts. De twee voelen zich direct met elkaar verbonden. Maar Arthur is niet als andere mannen. Hij biecht al snel aan Lisa op dat hij nooit van haar zal kunnen houden. Door een bizarre speling van het lot, die alles te maken heeft met een oude vuurtoren, lijkt er een vloek op hem te rusten: ‘Wat er met mij gebeurt is onvoorstelbaar, maar waar…’ Tegen beter weten in besluiten ze om samen de strijd aan te gaan met de meest genadeloze vijand die er bestaat: de tijd.

Begin maart was ik in Londen en het boek dat overal in de etalages lag was The versions of us van Laura Barnett. Aangezien ik hier erg gevoelig voor ben, besloot ik het boek mee te nemen. Ook de kaft en het plot spreken me erg aan. What if you had said yes …? Eva and Jim are nineteen, and students at Cambridge, when their paths first cross in 1958. Jim is walking along a lane when a woman approaching him on a bicycle swerves to avoid a dog. What happens next will determine the rest of their lives. We follow three different versions of their future – together, and apart – as their love story takes on different incarnations and twists and turns to the conclusion in the present day. The Versions of Us is an outstanding debut novel about the choices we make and the different paths that our lives might follow. What if one small decision could change the rest of your life? Dit boek gaat sowieso in mijn koffer mee op vakantie! Binnenkort ga ik nog een blog wijden aan de boeken die ik meeneem op vakantie dit jaar.

Het nieuwste boek dat ik kocht is Strictly between us van Jane Fallon. Rumours, secrets and lies. It’s all in a day’s work. Tamsin and her best friend Michelle have been inseparable since they were teenagers. Even now they spend all their time together, along with Patrick, Michelle’s handsome husband. So when Tamsin hears a rumour that Patrick is having an affair, she is furious. Unwilling to ignore it, Tamsin plots a scheme to catch Patrick in the act, using her assistant Bea as live-bait. It should be fool proof. After all, Tamsin can trust Bea with anything. From her daily coffee order to fetching her dry-cleaning, writing reports and doing all the filing – Bea does everything with a smile on her face. Except Tamsin never considered Bea might have her own agenda. And if she does, then Tamsin really needs to watch her back. De kaft sprak me erg aan en ook al lijkt het verhaal niet erg hoogstaand te zijn, is dit wel een boek dat ik heel erg leuk kan gaan vinden. Het lijkt me zo’n typische smeuïg verhaal dat ik graag op vakantie wil gaan lezen.

Welke boeken heb jij nieuw gekocht in maart?

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*