Nieuws

Book news #3

Op Internet en Social Media kanalen ben ik altijd op zoek naar leuke boekgerelateerde nieuwtjes en artikelen. Eens in de zoveel tijd verzamel ik mijn leukste vondsten en deel deze met jullie.

– De nieuwe startup Bksy (spreek uit: boeksie), wiens af afgelopen woensdag live ging, is van plan om de grootste online boekenkast te worden. Bksy is een app waarmee iedereen zijn boeken kan delen door ISBN-nummers te scannen. Zo kun je een virtuele kopie van je boekenkast maken, waarna je je vrienden kunt uitnodigen om een kijkje te nemen in jouw boekenkast en boeken te lenen. Mensen die een bepaald boeken zoeken kunnen een melding instellen, die afgaat op het moment dat het boek in de app verschijnt.

– Ga je deze zomer op vakantie naar Italië? Volgens Barnes & Noble, de bekende Amerikaanse boekhandel, moet je deze 15 boeken dan zeker hebben gelezen.

– Was je groot fan van de Harry Potter boeken en verfilmingen en kun je niet wachten op een waardige opvolger? Hier zijn een aantal ideeën met Young Adult boeken die geschikt zouden zijn.

– Het is eindelijk zomer en de meeste mensen lezen tijdens de zomermaanden een stuk meer dan normaal. Toch zijn er volgens BuzzFeed 31 redenen waarom je beter niet zou kunnen lezen in de zomer.

– De psychiatrische roman PAAZ van Myrthe van der Meer wordt verfilmd en zal binnenkort ook in het theater te bewonderen zijn. Wanneer de film en theaterstuk te zien zullen zijn is nog niet bekend en ook is het nog even afwachten wie de hoofdrollen zullen vertolken.

– Mannelijke hoofdpersonages lijken soms de ideale man, maar laat je niet verleiden door hun charme. Volgens MV zijn er genoeg redenen te bedenken waarom mannelijke hoofdpersonages uit Young Adult boeken slechte vriendjes zouden zijn.

– John Green, auteur van de bestseller Een weeffout in onze sterren, heeft na het schrijven van zijn laatste boek nog geen woord op papier gezet. De reden hiervoor? Hij is erg nauw betrokken bij de verfilmingen van zijn andere boeken Looking for Alaska en Paper Towns. Het hele interview is hier te lezen.

– Het vierde boek uit de 50 tinten grijs -reeks van E.L. James, heeft alle Britse verkoopcijfers verbroken. Daarmee werd het record van Dan Brown verslonden die in Groot-Brittannië in 2009 in vijf dagen 551.000 exemplaren verkocht van zijn thriller Het verloren symbool. De vierde roman van schrijfster E.L. James in de erotische romanreeks heet Grey en vertelt het verhaal vanuit het gezichtspunt van de hoofdpersoon Christian Grey. De Nederlandse vertaling van Grey zal 21 juli verschijnen.

Heb jij nog een leuk nieuwtje over boeken? Laat het me weten in de reacties!

Liefs,

Nynke-Boudien

Bron afbeelding: Story to tell

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Esmee 8 juli 2015 at 19:29

    Leuk om zo boekige nieuwtjes te lezen! Handig en overzichtelijk 🙂

  • Leave a Reply

    *