Geen categorie

Challenge: Read 20 books in 2014

Op mijn persoonlijke blog www.nynkeboudien.nl, ben ik vorig jaar in januari de uitdaging aangegaan om in 2014 minimaal 20 boeken te lezen. Nu denk je natuurlijk dat as je zo van boeken houd als ik, dat dat echt een eitje moest zijn. Helaas is dat niet zo. Van januari tot juni heb ik ontzettend veel moeten lezen voor mijn studie en scriptie, waardoor lezen voor het plezier er een beetje is ingeschoten. Ik denk dat andere studenten dit wel herkennen. Er stonden echter nog zoveel ongelezen boeken in mijn boekenkast, dat ik vond dat deze maar eens moesten worden gelezen. Ik moest en zou dus 20 boeken lezen in 2014. In het eerste deel van 2014 ging dit eigenlijk heel erg goed. Ik liep stage in Leeuwarden, waardoor ik elke dag minimaal een uur in de trein zat en waar ik dus prima boeken kon lezen. Na het bepalen van mijn masterdiploma, ben ik gelijk fulltime aan het werk gegaan -zomervakantie heb ik niet gehad-, waardoor ik dus niet eindeloos heb kunnen lezen in de tuin, bij het zwembad of aan het strand. Mijn werk bevond zich in Groningen, daar ging ik op de fiets naartoe, en dus kon ik onderweg niet meer lezen. Het afgelopen half jaar heb ik dus ook bedroevend weinig boeken gelezen. Nu is de grote vraag natuurlijk: heb ik mijn doel behaald? Welke boeken heb ik gelezen? Bekijk mijn lijst met gelezen boeken hieronder:

gelezen2014 kopie

Op de afbeelding hierboven zie je een selectie van de boeken die ik afgelopen jaar heb gelezen. De rest van de boeken heb ik geleend van vriendinnen of heb ik gelezen op mijn iPad.

 • Myrthe van der Meer – Kalf
 • Isa Hoes – Toen ik je zag
 • Bert Wagendorp- Ventoux
 • Carice van Houten & Halina Reijn – Antiglamour
 • Nicholas Sparks- De brief
 • Marique Maas – Muren van glas: De Ontmoeting
 • Marique Maas – Muren van glas: Harde grenzen
 • Veronica Roth – Afwijkend
 • Veronica Roth – Opstand
 • Veronica Roth – Samensmelting
 • Sophie van der Stap – Meisje met 9 pruiken
 • John Green – The fault in our stars
 • Chantal van Gastel – Zoek het maar uit
 • John Green – Looking for Alaska
 • Jonas Jonasson – De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween
 • Mascha – Happy Life
 • Renee van Amstel – De overgave van Floor
 • Francine Oomen – Hoe overleeft Rosa in New York?
 • Ann Brashares – Vriendinnen boven alles
 • Els Quaegebeur – Bij Starbucks heet ik Amy

Wow, bizar. Ik heb precies 20 boeken gelezen in 2014. Ik heb heel goed nagedacht, maar dit is echt alles. Hulde aan mij, ik heb de challenge gehaald! Stiekem hoopte ik natuurlijk dat ik boven de 20 uit zou komen, maar helaas was dit wegens drukte niet mogelijk.

Nu zijn jullie vast benieuwd van welke boeken ik het meest (en het minst) heb genoten. Ik vond beide boeken van John Green fantastisch. Ook al zijn dit boeken die in de Young Adult-categorie vallen, ik vind dat John Green ontzettend fijn en mooi woorden papier zet en heftige gebeurtenissen ook luchtig en humorvol beschrijft. Toen Ik Je Zag van Isa Hoes was erg mooi en heftig om te lezen. Wat zij met Anthonie heeft meegemaakt, wens je natuurlijk niemand toe. Tenslotte vond ik de Divergent-serie fantastisch. In 2015 hoop ik deel 4, Het verhaal van Four, te lezen.

In bovenstaand rijtje met gelezen boeken zit eigenlijk geen boek dat ik niet zo leuk vond om te lezen. Het ene boek is natuurlijk leuker dan het andere, maar er zitten wat bij betreft geen afraders tussen.

Ik wil in 2015 dezelfde challenge aangaan, maar ik wil toch proberen om een stuk meer te lezen in het nieuwe jaar. Daarom zet ik het aantal op 30. Er staan nog genoeg ongelezen boeken in mijn boekenkast, dus daar kan het niet fout gaan. Een overzicht van het aantal ongelezen boeken in mijn boekenkast zal zaterdag voorbij komen in een blogpost.

Liefs,

Nynke-Boudien

Bron afbeelding: notonthehighstreet.com

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*