Persoonlijk

Christmas Wishlist

Toen ik nog thuis, bij mijn ouders woonde, vierden we nooit kerstmis thuis met cadeautjes. Ik ben christelijk opgevoed en alhoewel mijn ouders niet ontzettend streng gelovig waren, kerst vierde je niet met cadeautjes. Wij aten lekkere hapjes en keken ontelbaar veel kerstfilms. Elk jaar dezelfde, Home Alone, Annie, The Sound of Music, je kent ze wel. Sinds ik mijn vriend ken, is dat wel veranderd. Zijn familie viert namelijk wel kerstavond, met cadeautjes onder de boom. Gezellig de hele avond pakjes uitpakken en vervolgens zwijmelen bij de All You Need Is Love kerstspecial. Jup, zo zien mijn kerstavonden er de afgelopen vier jaar uit. Mij hoor je niet klagen.

Er is echter wel een klein probleempje. Het hele jaar door weet ik van alles voor op mijn verlanglijstje, tot ongeveer een maand voor kerst. Dan heb ik alles al, of heb ik de dingen op mijn lijstje niet meer nodig. Toch is er altijd een oplossing: ik heb altijd, maar dan ook altijd, een lijstje met boeken klaarliggen die ik nog wil lezen. Zo ook deze kerst, al is mijn lijstje deze keer bescheiden. Ik heb de laatste tijd enorm veel boekenbonnen gekregen door mijn verjaardag en het bepalen van mijn masterbul, vandaar dat ik een heleboel boeken van mijn wishlist heb kunnen strepen.

Op dit moment staan deze drie boeken op mijn wishlist:

13322_Quaegebeur Bij Starbucks heet ik Amy 71LkLmxqgjL 9789024565863

Ten eerste Bij Starbucks Heet Ik Amy, door Els Quaegebeur. Afgelopen september ben ik naar New York geweest en de stad heeft mijn hart gestolen. Wat een ontzettend leuke tijd heb ik daar gehad, ook al was ik er maar een week. Dit boek vertelt het verhaal van Els, die een aantal jaar geleden naar New York City vertrok. Ze besluit de naam ‘ Amy’  te gaan gebruiken, want ‘ Els’  wordt door de Amerikanen niet begrepen. In dit boek beschrijft Amy haar dagelijks leven en de bijzondere New Yorkers die ze ontmoet. Dit lijkt me zo’n tof boek en ik hop natuurlijk heel veel over mijn nieuwe favoriete stad te lezen.

Dan Eleanor & Park, geschreven door Rainbow Rowel. Dit boek gaat over twee de buitenbeentjes Eleanor en Park, die een passie delen voor stripboeken en muziek. Ook al weten ze dat hun liefde niet zal standhouden, ze zijn dapper genoeg om het te proberen. Dit boek speelt zich af in 1986 en het lijkt me een ontzettend lief en grappig boek. De recensies zijn lovend, dus ik kan niet wachten om dit boek te lezen.

Tenslotte, De Mooie Voedselmachine, geschreven door Giulia Enders. Dit boek staat al weken op nummer 1 in de Boeken Top 100. Reden genoeg voor mij om het boek te willen lezen. Naast dit feit, ben ik eigenlijk ook wel heel erg benieuwd naar de precieze werking van de darmen. Ik ben erg geïnteresseerd in het menselijk lichaam en heb tot nu toe voornamelijk boeken over de hersenen gelezen. Dit boek maakt mij hopelijk bewust van alle troep die mensen eigenlijk naar binnen werken en wat voor slechte invloed dit op het lichaam heeft.

Staan er ook boeken op jullie Christmas Wishlist? Ik ben erg benieuwd!

Liefs,

Nynke-Boudien

 

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*