Geen categorie

DIY: waxinelichthouders

Ik hou ontzettend van creativiteit, knutselen en alles wat ermee te maken heeft. Op Pinterest kijk ik vaak naar leuke Do It Yourself (DIY) projecten die ik zelf ook zou kunnen maken. Zo kwam ik ook onderstaande foto tegen en het duurde niet lang voor ik op ‘Pin’ klikte. In de wintermaanden heb ik altijd kaarsen aanstaan en ik koop dan ook regelmatig nieuwe vaasjes en waxinelichthouders. In deze DIY ga ik stap voor stap uitleggen hoe je deze leuke waxinelichtjes kunt maken.

DSC_0038 kopie

Benodigdheden:

 • Lege groentepotjes
 • Een oud boek
 • Touw
 • Lijm
 • Schaar
 • Waxinelichtjes

1. Verwijder de etiketten van de groentepotjes. Dit is heel gemakkelijk te doen. Vul een afwasteil met heet water, leg de potjes daar een tijdje in en het etiket weekt er vanzelf af. De restjes kun je heel gemakkelijk met een schuursponsje eraf krijgen.

DSC_0040 DSC_0041

DSC_0043 DSC_0047

2. Pak het oude boek erbij en scheur er een pagina uit. Knip een deel van deze pagina uit, in een vierkant, en vouw dit dubbel. Teken een half hartje op het papier en knip dit vervolgens netjes uit. Vouw de pagina weer open en het papier dat je op het groentepotje gaat plakken is klaar! Tip: bewaar het uitgeknipte hartje.

Je kunt ook kiezen voor een ander figuurtje zoals een ster. Bij het maken van de ster heb ik het papier niet dubbelgevouwen, maar uit losse hand een ster getekend. Prik een gaatje middenin de ster en hierna kun je de ster heel gemakkelijk uitknippen.

3. Plak het papier het hartje en sterretje met lijm vast op het potje. Goed aandrukken, anders gaat je papier ‘zweven’. Plak het uitgeknipte hartje ook op een groentepotje voor wat variatie tussen de waxinelichthouders.

DSC_0050

4. Knip een stukje van het touw af en bind deze om de hals van het potje vast. Maak er een strikje van en klaar is je waxinelichthouder!

DSC_0053

5. Wacht tot het donker is en steek dan de waxinelichtjes aan.

DSC_0057

Ik vond dit zelf echt superleuk om te maken en het is zo simpel! Voorlopig blijf ik nog even lege groentepotjes sparen. Heb je nog leuke DIY tips voor me, laat het dan weten in de reacties.

Liefs,
Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Kiki_leest 5 januari 2015 at 06:01

  Deze is echt leuk, ik ga ze zeker maken! Oude boeken genoeg.

  • Reply Nynke-Boudien 6 januari 2015 at 06:37

   Leuk! Tweet je me een foto als het is gelukt? @iheartbooksNL

  Leave a Reply

  *