Geen categorie

Favoriete boeken van… mijn vriend

‘De favoriete boeken van…’ is een nieuwe rubriek op mijn blog. Ik heb mijn vriend, familieleden en vriendinnen gevraagd om een stukje te schrijven over hun leesherinneringen, hun favoriete boeken en auteurs en hoeveel zij lezen. Vandaag vertelt Kevin, mijn vriend, iets over de boeken die hij heeft gelezen.

boeken_kippenvel

“Boeken lezen, ik hou er niet van en mij zie je dan ook niet uren op de bank met een boek zitten. Toch heb ik wel boeken gelezen. In mijn jeugd las ik de bekende boeken als Kippenvel, de Griezelbus, de boeken van Paul Biegel, Harry Potter en de minder bekende Brammetje Bond boeken van Jan Louwman. Ook las ik graag de stripboeken-reeks Roel Dijkstra, over een voetballer die avonturen beleefde en zwaar geblesseerd raakte.

boeken_brammetje

Brammetje Bond was een fietscrosser, die samen met zijn vrienden een club was begonnen en veel avonturen mee maakte. Zelf was ik wielrenner, dus ik vond dit een stuk interessanter dan bijvoorbeeld Snelle Jelle of de Kameleon.

De Harry Potter boeken vond ik super leuk en dat kwam ook omdat ik dezelfde leeftijd had als Harry Potter in het eerste deel. Harry zelf was ook 11 en ik groeide als het ware met hem op. Na de boeken van Harry Potter las ik niet heel veel meer. De autobiografieën van Lance Armstrong, Jan Ullrich, Michael Boogerd en nog een paar andere wielrenners las ik met moeite.

boeken_wielrennen

De afgelopen 4/5 jaar heb ik in totaal 8 boeken gelezen. De boeken van de Hunger Games, nadat ik de eerste film had gezien en ook las ik de drie boeken van Divergent, nadat ik de eerste film had gezien. Voor mijn werk (ik bouw websites), heb ik Verleiden op Internet van Aartjan van Erkel gelezen, een boek dat interessante tips meegeeft over bijvoorbeeld het creëeren van gebruiksvriendelijkheid van websites. Twee jaar geleden heb ik ook nog Een jaar offline van Bram van Montvoort gelezen, over een 24-jarige man die een jaar lang zonder Sociale Media doorbracht. Over dat boek heb ik toen zelf een blog geschreven voor mijn persoonlijke website.

Zoals jullie merken ben ik in, tegenstelling tot mijn vriendin, absoluut geen lezer. Ik heb dan ook geen boeken op een To Be Read-lijstje staan. Het boek van Steve Jobs staat nog ongelezen onder een laagje stof in de boekenkast en stiekem lijkt Het meisje in de trein van Paula Hawkins erg leuk, maar na een bladzijde had ik het boek alweer weggelegd.”

Groetjes,

Kevin!

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*