Inspiratie

Favoriete covers #1

Never judge a book by it’s cover, maar laten we even realistisch zijn: dat doen we natuurlijk wel. Ik hou heel erg van boeken met mooie covers en ik zou een boek met een cover die me niet zo aanspreekt minder snel mee naar huis nemen dan een cover die me bijna letterlijk doet kwijlen. Vandaag vertel ik iets meer over 8 van mijn favoriete boekcovers.

Shock of the Fall
Tijdens het schrijven van deze blogpost werd me al snel duidelijk dat ik enorm van grafische kaften hou. De kleuren, het lettertype, de print van de boom, de hele cover van The shock of the fall spreekt me aan. Ik heb het boek zelf nog niet gelezen, maar ik heb de epub al wel op mijn iPad staan. Ook een fysiek exemplaar heb ik al verschillende keren in handen gehad en die is nog mooier. De letters van de titel zijn goudkleurig en knallen echt van de cover af.

schitterenderuines
De kaft van Schitterende ruïnes vind ik ook echt prachtig. De blauwe kleur van de zee, de lichtval op het stadje, de kleurrijke huisjes. Het hele sfeertje doet me verlangen naar vakantie.

eleanor-and-park
Eleanor & Park van Rainbow Rowell vond ik een fantastisch boek en de cover past heel goed bij het verhaal. De cover is simpel, maar effectief. Ik hou zelf heel erg van pastelkleuren en het lettertype past ook goed bij het geheel.

9200000036274112
Waar het licht is van Jennifer Niven is echt een prachtig boek, echt een tranentrekker. Deze cover is een van de mooisten ooit wat mij betreft. Het lettertype, de kleuren, het gebruik van de vakjes, alles aan deze cover vind ik mooi.

23224_5506f7756684d_23224
De grote stilte van John Boyne staat al een hele tijd in mijn boekenkast. Ik kocht het boek toen John Boyne bij boekhandel Riemer in Groningen was, maar het is er nog niet van gekomen om het te lezen. De boeken van John Boyne zijn altijd heel erg mooi, dus ik ga ervan uit dat deze ook goed zal zijn. De cover vind ik heel erg mooi, het is simpel maar zo aantrekkelijk. Het kleurgebruik, de zee, de zoon aan de hand van zijn vader, zo mooi.

dangerousgirls_hc
Ik hou heel erg van de zee en het strand, dat is denk ik na het lezen van deze blogpost wel duidelijk. Dangerous girls van Abigail Haas is een van de beste boeken die ik dit jaar heb gelezen en ook de kaft spreekt me erg aan. Het enige wat ik iets minder mooi vind is het lettertype waarin de naam van de auteur is geschreven, dat past naar mijn idee niet zo goed bij de rest van de vormgeving.

A-Thousand-Pieces-of-You
A thousand pieces of you heb ik nog niet gelezen, maar het boek staat zeker hoog op mijn To Be Read-lijstje. De cover vind ik prachtig, het kleurgebruik, het lettertype, de print. Dit is het perfecte voorbeeld van een cover die ik zo aantrekkelijk vind, dat ik alleen al daarom een exemplaar in mijn boekenkast zou hebben willen staan.

16144570
Als laatste heb ik de cover van No place to fall van Jaye Robin Brown uitgekozen. Het kleurgebruik, de afbeelding van het hartje en de landkaart, het geheel doet me heel erg dromerig aan. Ik krijg er een enorm wanderlust gevoel van.

Zo! Dat waren acht van mijn favoriete covers. Binnenkort zal ik een tweede blogpost schrijven over favoriete covers, er zijn namelijk nog veel meer boeken die echt in dit rijtje thuis horen.

Wat zijn jouw favoriete covers?

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Renée 21 september 2015 at 09:23

  No place to fall kende ik nog niet, maar dat is inderdaad ook echt een mooie cover!

 • Reply Yolande 21 september 2015 at 17:10

  Waar het licht is vond ik ook een hele mooie cover hebben! Dat is ook een van mijn favorieten. Toen ik hem zag liggen wist ik gelijk: die wil ik lezen!

 • Reply Marloes 21 september 2015 at 17:18

  Die van The shock of the fall is wel heel mooi! Ik ben dol op mooie covers maar heb niet echt een favoriet paraat, vind dit soort posts wel altijd heel leuk om te lezen/kijken.

 • Reply Jacoline 22 september 2015 at 08:46

  Half Wild van Sally Green vind ik echt prachtig, maar ook de covers van de Touching-Juliette trilogie van Tahereh Mafi zijn favoriet. Ik ben het ook helemaal eens met A Thousand Pieces of You.

 • Leave a Reply

  *