Overig

Favoriete koppels

Ik hou van actie en humor in boeken, maar soms wil ik ook gewoon even kunnen wegzijmelen. Vandaag vertel ik iets meer over mijn favoriete liefdeskoppels in boeken. Een liefdeskoppel is voor mij pas overtuigend wanneer ik de liefde echt kan voelen.

b65c48eff90d2996d0116f12276a6270

Hazel & Augustus – Een weeffout in onze sterren
Hazel heeft kanker. Een nieuw medicijn, in combinatie met beademingsapparatuur, rekt haar leven voor onbepaalde tijd. Genezen zal ze niet, waardoor ze zichzelf vergelijkt met een granaat die elk moment kan exploderen. Op een praatgroep voor kankerpatiënten ontmoet Hazel de zeventienjarige Augustus die door zijn botkanker een been is kwijtgeraakt. Hazel en Gus voeren bijzondere gesprekken met elkaar, over het leven, over ziek zijn en over de dood. De liefde tussen Hazel en Gus komt ontzettend goed naar voren, hun liefde voor elkaar is zo sterk en onvermijdelijk. Ik kon niet anders dan Hazel & Gus in mijn hart te sluiten.

Cam & Avery – Wacht op mij
Avery is 19 jaar en staat op het punt om haar studie op een universiteit ver weg van haar geboorteplaats in Texas te beginnen. Op haar eerste schooldag wil ze absoluut niet te laat komen, maar onderweg naar het lokaal botst ze op tegen een ontzettend knappe jongen, Cam. Deze Cam blijkt in het appartement tegenover haar te wonen, dus ze komt hem opeens overal tegen. Cam toont duidelijke interesse in Avery, maar zij wil er niets van weten. Langzaam stelt Avery haar hart open voor Cam en ik vond het erg leuk om te lezen hoeveel moeite Cam deed om Avery voor zich te winnen. De chemie tussen Cam en Avery wordt in Wacht op mij op zo’n aantrekkelijke manier beschreven, dat ik het boek maar moeilijk kon wegleggen.

c38a86e38ea21cdd4cb327fc1a647ab1

Peeta & Katniss – De hongerspelen
Ja, ik ben echt team Peeta & Katniss. Gale is ontzettend knap en lief, maar door wat Katniss en Peeta samen twee keer hebben meegemaakt in de arena, kon het niet anders dan dat zij met elkaar zouden eindigen. De Hongerspelen waren zwaar en traumatisch en niemand anders zou hun ooit zo goed kunnen begrijpen. Ik vond het zo lief dat Peeta Katniss meerdere malen kwam troosten midden in de nacht als ze weer eens een nachtmerrie had.

Noah & Allie – The Notebook
The Notebook gaat over het jonge koppel Noah en Allie. Hun verhaal wordt verteld door de oudere Noah aan zijn vrouw, met wie hij in een bejaardentehuis zit. Zo hoopt hij haar herinneringen terug te brengen, aangezien ze aan dementie lijdt. Noah leest haar voor uit een notitieboekje waarin Allie zelf hun leven neerschreef. Het verhaal is prachtig en de liefde tussen Noah en Allie kon ik gewoon voelen. The Notebook is sowieso één van de mooiste boeken die ik ooit heb gelezen en de verfilming met Ryan Gosling en Rachel McAdams in de hoofdrol vond ik ook geweldig.

8ed7b3beb247e3d1693715f1882b7794

Theodore & Violet – All the bright places
Oh wat vond ik All the bright places een mooi boek. Het verhaal was natuurlijk erg emotioneel en heftig, maar de opbloeiende relatie tussen Theodore & Violet vond ik zo mooi beschreven. Theodore Finch is depressief en wil een einde aan zijn leven maken. Violet Merkey is verslagen door de dood van haar zus. Ze ontmoeten elkaar op de rand van de hoge klokkentoren op school en vanaf dat moment begint hun verhaal. Theodore doet er alles aan om Violet op te beuren, maar wat zij niet weet is dat Theodore steeds meer in zijn depressie wegzakt. Ook al is het einde van dit boek erg naar, de conversaties en de opbloeiende liefde tussen Theodore en Violet vond ik prachtig om te lezen.

Wat is jouw favoriete koppel?

Liefs,

Nynke-Boudien

Bron afbeelding 1 2 3

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Lilian 17 juni 2015 at 10:36

    Ohhh ja, zwijmel <3 Ik vond All the bright places ook zó'n mooi boek! Ik heb van jouw rijtje alleen The Notebook nog niet gelezen. Dat ga ik dus snel doen!

  • Reply Renée 22 juni 2015 at 16:31

    Grappig om te zien dat jou favoriete koppels bij mij juist koppels zijn waar ik geen fan van ben. Behalve dan bij Theodore en Violet, dat boek liet me de liefde tussen hen zo goed voelen, wauw gewoon.

  • Leave a Reply

    *