Overig

Favoriete mannelijke personages

Vandaag vertel ik iets meer over mijn favoriete mannelijke personages.

Four – Divergent
Four is het mannelijke hoofdpersonage uit de Divergent trilogie. In het eerste deel van de reeks is Four mysterieus, gesloten, maar wel ontzettend stoer en charmant. Wanneer Four en Tris een relatie met elkaar krijgen, lijkt Four wat meer uit zijn schulp te kruipen. Ik vond het erg fijn dat deel 2 en 3 ook vanuit het oogpunt van Four zijn geschreven.

Augustus Waters – The fault in our stars
Tijdens het lezen van The fault in our stars ben ik een klein beetje verliefd geworden op Augustus Waters. Hazel en Augustus leren elkaar kennen op een bijeenkomst voor jongeren met kanker. Augustus is lief, begripvol, grappig en ontzettend charmant. Ik begrijp heel goed dat Hazel als een blok voor hem valt. Ik heb tranen met tuiten gehuild om dit boek, maar ik kan het keer op keer opnieuw lezen.

Theodore Finch – All the bright places
Wat me zo aanspreekt aan het personage van Theodore, is dat hij niet wordt beschreven als de complexe, foute bad boy of de charmante versierder. Theodore is manisch depressief en heeft zelfmoordneigingen. Ondanks zijn depressie, wordt hij smoorverliefd op Violet en beleeft hij een leuke tijd met haar. Theodore is grappig en romantisch en doet er alles aan om Violet op te beuren, terwijl hij zelf erg ongelukkig is.

Dan Humphrey – Gossip Girl
Eigenlijk vond ik alle mannelijke personages uit de Gossip Girl boeken erg leuk, maar stiekem heb ik een groot zwak voor Dan Humphrey. Dan is sarcastisch, lief, behulpzaam én gek op boeken. Het lijkt me heerlijk om samen met een man te kunnen filosoferen over boeken. De boeken en de televisieserie verschillen erg van elkaar en ik moet bekennen dat ik de verhaallijnen van de serie leuker vind. In de boeken wordt Dan namelijk ontmaagd door Vanessa en eindigen zij samen. In het boek hebben Dan en Serena slechte een kortdurige relatie, terwijl hun relatie in de serie juist ontzettend belangrijk is. In de laatste aflevering trouwen Dan en Serena met elkaar en toen moest ik wel even een traantje wegpinken.

Mr. Darcy – Pride & Prejudice
Ondanks dat Mr. Darcy vooral naar voren komt als een rijke, arrogante man die om niets en niemand geeft, vond ik zijn personage uitermate interessant. Elizabeth is ervan overtuigd dat Mr. Darcy haar perfecte match is en probeert er alles aan te doen om hem voor zich te winnen. Zijn sarcasme en intelligentie spraken me erg aan en ik hou er altijd wel van als een vrouw moeite moet doen voor een man. Gaandeweg krijg je als lezer meer sympathie voor Mr. Darcy, wanneer hij gevoelens ontwikkelt voor Elizabeth.

Wat zijn jullie favoriete mannelijke personages?

Liefs,

Nynke-Boudien

Bron afbeelding: Thefaultinourstarsmovie.com

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*