Overig

Guilty pleasure boeken

Iedereen heeft ze wel: guilty pleasures. Een foute artiest, een vreselijk ongezonde snack, een televisieserie of iets anders waar je stiekem maar geen genoeg van kunt krijgen. Zo zijn er ook een aantal boeken die misschien niet zo goed zijn voor mijn ego, maar waar ik van binnen stiekem wel heel erg van geniet.

Ook zijn er van die typische vrouwenboeken als 50 tinten grijs en Het Dagboek van Bridget Jones. 50 tinten grijs is wereldwijd een groot succes en ik denk dat 1 op de 2 vrouwen deze reeks wel heeft gelezen. Ook ik vond de boeken zeer vermakelijk, vooral omdat het voor mij een heel nieuw fenomeen was en ik gewoon moest weten of Ana en Christian het uiteindelijk samen zouden redden. Het dagboek van Bridget Jones vertelt over het vrolijke leven van een jonge werkende vrouw en haar strijd tegen de overmatige consumptie van alcohol en calorieën, tegen de verleiding van de sigaret en tegen het allesoverheersende verlangen naar de Enige Echte, de ware man. De boeken en verfilmingen heb ik verslonden en het verhaal blijft gewoon heel herkenbaar. De boeken van Jill Mansell zijn van vreselijk laag niveau en het plot is vrijwel altijd hetzelfde. Toch lees ik deze typische chicklits heel erg graag, vooral tijdens de zomermaanden.

Dan is er de categorie van bloggers/YouTuber’s die een boek uitbrengen. Ik wil er liever geen geld aan uitgeven, maar toch ben ik benieuwd naar het resultaat. Ik heb slechts een keer een boek van een blogger gekocht, namelijk het boek Happy Life van Mascha. Dat was eigenlijk best een teleurstelling, met de vele spelfouten. Het boek Girl Online van Zoe Sugg won ik op een andere blog, maar ik weet zeker dat ik dat nooit had gelezen als ik Zoe niet kende van YouTube. Ondanks dat het verhaal vrij oppervlakkig bleef, boeide het me wel en ik wil ook zeker het vervolg lezen.

Als we het over ultieme guilty pleasures hebben, dan moet ik een bekentenis doen. Ik smul van real life programma’s als The Bachelor, The Real World en Geordie Shore. Charlotte Crosby, mijn favoriete personage uit de laatstgenoemde serie heeft een boek geschreven over haar leven als real life soapster. Natuurlijk is dit geen boek dat ik in mijn boekenkast moet hebben, maar toch ben ik razend benieuwd of ze een boekje open doet over haar relatie met mede Geordie Gary Beadle.

Tenslotte zijn kinderboeken voor mij ook enorme guilty pleasures. Ik ben opgegroeid met de boeken van Carry Slee en Francine Oomen. Na een pauze van 10 jaar heeft Carry Slee eindelijk weer een jeugdboek geschreven en natuurlijk heb ik die al gelezen. De Hoe overleef ik-serie van Francine Oomen vond ik ook fantastisch en toen ik hoorde dat twee jaar geleden een nieuw boek verscheen genaamd Rosa in New York, heb ik dat boek snel in huis gehaald.

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Marloes | Bladzijde26 2 september 2015 at 11:55

  Heerlijk toch die guilty pleasures? Ik lees ook graag een Jill Mansell tussendoor en als ik echt een baaldag heb wordt het zelfs Leni Saris of een ouderwets meisjesboek als Pitty gaat naar kostschool. Soms is dat gewoon even nodig!

 • Reply Ilse 2 september 2015 at 13:20

  Die boeken van Carry Slee! Dat zijn toch geen guilty pleasures, whahaha!

 • Reply Ellis 3 september 2015 at 10:54

  Haha, ja! Inderdaad, Girl Online was zo’n typische guilty pleasure.

 • Leave a Reply

  *