Overig

Iedereen las deze boeken behalve ik #1

Er zijn van die boeken waarvan het lijkt dat iedereen ze heeft gelezen behalve jij. Waarom? Omdat het verhaal je nu eenmaal niet aanspreekt, het boek te dik is, waar je niet doorheen kon komen of omdat je er gewoon nog niet aan toe bent gekomen. Vandaag benoem ik een aantal boeken die ik om bovenstaande redenen nog nooit heb gelezen.

De Davinci Code – Dan Brown
In Parijs mist professor Robert Langdon een afspraak met de curator van het Louvre omdat die kort daarvoor is vermoord. Langdon is de belangrijkste verdachte, ook al omdat de man vóór hij stierf zijn naam op de grond heeft geschreven. Langdon vlucht, geholpen door een agente. Hij beseft dat de curator aanwijzingen heeft achtergelaten die alleen hij kan ontcijferen: symbolen die verwijzen naar het werk van Da Vinci, voor wiens ‘Mona Lisa’ het lijk gevonden is. Langdon gaat terug, het Louvre in. Met zijn redster begint hij een speurtocht naar het motief voor de moord en naar de betrokkenheid van Opus Dei. Maar de politie en de moordenaar zitten hen op de hielen…

De film heb ik natuurlijk wel gezien en die vond ik heel goed, maar de boeken van Dan Brown spreken me gewoon nooit zo aan.

Twilight – Stephenie Meyer
Als Isabella Swan naar het regenachtige Forks verhuist en de mysterieuze en aantrekkelijke Edward Cullen ontmoet, neemt haar leven een spannende en beangstigende wending. Edward, met zijn krijtwitte huid, gouden ogen, betoverende stem en bovennatuurlijke gave, is zowel onweerstaanbaar als ongenaakbaar. Tot nog toe heeft hij zijn ware identiteit verborgen weten te houden, maar Bella is vastbesloten achter zijn duistere geheim te komen.

Tja, ik zou kunnen zeggen dat ik het niet zo heb op vampieren, maar ik ben wel groot fan van The Vampire Diaries. Ik heb ooit de eerste film gezien en daar vond ik heel weinig aan, vandaar dat ik nooit zin had om de andere films te kijken en de boeken te gaan lezen. Nu voel ik me er ook te oud voor, dus ik denk ook niet dat het er ooit van zal komen.

De boekendief – Markus Zusak
Nazi-Duitsland, 1939. Liesel is negen jaar oud wanneer zij en haar broertje Werner naar een pleeggezin worden gebracht. Werner sterft onderweg en Liesel komt alleen aan bij het oudere echtpaar Hubermann. Als ze bij het graf van haar broer een zwart boekje vindt, het zogenaamde Doodgravershandboek, begint haar liefdesaffaire met boeken en woorden. Liesel leert met hulp van haar pleegvader lezen en al spoedig steelt ze boeken uit de boekverbrandingen van de nazi’s, uit bibliotheken; overal waar er ook maar boeken te vinden zijn. Maar dit zijn gevaarlijke tijden…

Dit boek staat al een tijdje ongelezen in mij boekenkast. Ik heb ontzettend veel lovende recensies gelezen, maar zelf lees ik niet zo heel graag historische romans. Dat is dus waarschijnlijk de reden waarom ik dit boek er nog nooit heb bij gepakt.

Harry Potter – J.K. Rowling
Harry Potter is een doodgewone, maar ongelukkige jongen die sinds de dood van zijn ouders bij zijn saaie en hardvochtige oom en tante woont, in de bezemkast onder de trap. Op een dag arriveert er een geheimzinnige brief voor hem. En daarna nog een, en nog een. De brieven veranderen Harry’s hele leven: hij wordt gered door een woeste figuur op een vliegende motorfiets en hij komt erachter wie zijn verongelukte ouders waren. Met een speciale trein die vertrekt van Perron 9 3/4 belandt hij op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters. En uiteindelijk moet Harry het opnemen tegen zijn aartsvijand Voldemort, een levensgevaarlijke tovenaar.

Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik heb de Harry Potter boeken niet gelezen. Ik ben er twee keer aan begonnen, maar ik kom er gewoon niet doorheen. Ik word altijd heel raar aangekeken als ik dit vertel, maar het is echt zo. De film vond ik wel ontzettend leuk en die heb ik allemaal met veel plezier gezien.

Lord of the Rings – J.R.R. Tolkien
De trilogie In de Ban van de Ring vormt de grondslag voor de moderne fantastische literatuur en wordt dikwijls genoemd als het beste boek van de twintigste eeuw. J.R.R. Tolkien, professor Angelsaksisch aan de universiteit van Oxford, dacht voor dit werk een complete wereld uit, met een eigen geschiedenis, geografie, taal en mythologie.

De films heb ik allemaal gezien, maar de boeken zijn zo ontzettend dik, waardoor ze me niet echt aanspreken. Ik denk eerlijk gezegd ook niet dat ik deze boeken ooit nog zal gaan lezen in de toekomst.

To kill a mockingbird – Harper Lee
In het diepe zuiden van de VS wordt in de jaren ’50 rassensegregatie alom geaccepteerd. Wanneer een blanke advocaat een zwarte man verdedigt, die onterecht beschuldigd wordt van het verkrachten van een blanke vrouw, is het dorp in rep en roer. Het bijzondere van het verhaal is het perspectief: alles wordt gezien door de ogen van de jonge dochter van de advocaat die niet alles begrijpt wat ze ziet, maar belangrijke levenslessen leert.

To kill a mockingbird is echt zo’n klassieker die je vaak op school tijdens Engelse les moet lezen. Op mijn middelbare school waren ze fan van Jane Austen, dus Emma en Pride & Prejudice heb ik wel gelezen. To kill a mockingbird heb ik nooit hoeven lezen, maar ik zou dat in de toekomst wel graag willen doen. Zeker nu het vervolg pasgeleden is verschenen.

Kronieken van de onderwereld – Cassandra Clare
De vijftienjarige Clary woont met haar moeder in New York. Wanneer deze ontvoerd wordt, komt Clary achter het familiegeheim: haar moeder behoorde ooit tot een groep demonenjagers. Langzaamaan lukt het Clary om tot die wereld door te dringen. Maar de wereld van de demonenjagers is verscheurd. Zal het Clary en haar vrienden lukken om haar moeder te redden?

Iedereen is laaiend enthousiast over deze serie en zelf ben ik er ook ontzettend benieuwd naar. Het plot klinkt leuk, dus waarom ben ik er dan nog nooit aan begonnen? De serie bestaat uit 6 boeken en dan is er ook nog eens een prequel-serie met drie boeken en daar zie ik een beetje tegenop. Toch wil ik er echt binnenkort aan beginnen.

Welke boeken heeft iedereen gelezen behalve jij, en waarom?

Liefs,

Nynke-Boudien

Bron afbeelding: Tumblr

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Jet 19 oktober 2015 at 09:42

  Lord of the Rings moet ik nog lezen, Twilight ook, maar daar ga ik vandaag mee beginnen (<3 marktplaats), maar Harry Potter… Ach, meningen verschillen. Ik moet altijd wel lachen als ik dit hoor, want ik ben zowat verliefd op het verhaal… En The Mortal Instruments is heel erg leuk en spannend, die raad ik je zeker aan!

 • Reply Femke 19 oktober 2015 at 09:51

  Lord of the Rings ben ik mee bezig sinds de zomervakantie, pff ik heb de omnibus. Twilight staat in mijn kast net als Harry Potter en de Boekendief maar nog niet gelezen. De kronieken van de onderwereld die heb ik wel gelezen en zeker een aanrader en de andere 2 die je hebt beschreven die heb ik niet.

 • Reply Claudia 19 oktober 2015 at 14:42

  IK HEB HARRY POTTER OOK NOG NIET GELEZEN. En ik begin me er steeds meer voor te schamen. Stiekem wel blij dat ik niet de enige ben…

 • Reply Lieke 20 oktober 2015 at 12:39

  Ik heb de LotR ook nog steeds niet gelezen, en de Kronieken van de Onderwereld ook niet :’D Alleen het eerste deel dan. Maar Harry Potter moet je echt weer een kans geven, zo goed <3

 • Leave a Reply

  *