Overig

Mee op vakantie

Deze maand heb ik geen ‘To Be Read’ artikel, maar een ‘Mee op vakantie’ artikel. Ik ga samen met mijn vriend een weekje naar Texel en neem natuurlijk een stapel boeken mee. We verblijven bij familie en we nemen de auto mee, dus ik kan bij wijze van spreken de achterbank volgooien met boeken. Toch is het aantal dat ik meeneem nog best bescheiden (vind ik dan).

Mannenpakken/vrouwenhakken – Jessica Maes & Suzanne Slotboom
De 25-jarige Milou stort zich na een relatiebreuk weer in het liefdesleven. Wat ze niet verwacht is dat ze tijdens een afspraakje met een man geïntrigeerd raakt door de lange benen van een vrouw. Ze is toch niet…? Of wel? Milou trekt haar hoge hakken aan en gaat op pad. Bij iedere stap ontmoet ze meer vrouwen, leert ze haar vriendinnen beter kennen en ontdekt ze meer over de vrouw die ze zelf is. Tijdens haar zoektocht stuit ze op clichés en botst ze tegen de liefde op. Maar dan ontdekt ze dat liefde op hoge hakken in het begin soms nog wat wankel blijkt te staan…

Mannenpakken/vrouwenhakken is de eerste Nederlands/Vlaamse lesbische chicklit en het boek is uitgeven bij de Uitgeverij waar ik een werkervaringsplek doe. Het wordt dus wel eens tijd dat ik dit ga lezen. 

Soapsop – Liza Sips
Wanneer de 16-jarige Pippa auditie mag doen voor de populaire soap Liefde & Verraad kan ze haar geluk niet op. Al tijdens de casting slaat de vonk over tussen haar en Mees Swart, de hunk van de serie. Maar Blaire, de gehaaide dochter van de zenderbaas, eist Mees voor zichzelf op. Als Pippa de rol krijgt, werkt Blaire haar in alles tegen. Tot overmaat van ramp moeten de meiden tegenover de media doen alsof ze goede vriendinnen zijn. Pippa’s ster stijgt razendsnel en voor haar vrienden heeft ze amper nog tijd. Wint Pippa de strijd om Mees of zal de zeepbel barsten?

Dit boek won ik alweer een tijdje geleden bij AdorableBooks. Soapsop is een boek waar ik al een tijdje erg benieuwd naar ben, maar op het moment dat ik het boek won werd ik bijna doodgegooid met recensies. Ik besloot even te wachten met lezen tot de stilte weer een beetje wat teruggekeerd. Dit verhaal is gebaseerd op haar eigen belevenissen als soapster in Goede tijden, slechte tijden. Ook al is het boek bestemd voor een jonge doelgroep, het lijkt me gewoon een fijn en luchtig verhaal. Ideaal voor op vakantie dus.

Het was best een fijn leven – Gabrielle Zevin
Liz is vijftien als ze bij een verkeersongeluk om het leven komt. Ze belandt in Ergens, een plaats waar het leven eigenlijk gewoon verdergaat zoals op aarde. Maar met één belangrijk verschil: de bewoners worden jonger in plaats van ouder. Liz zal moeten leren ‘leven’ met de zekerheid dat ze nooit zal trouwen en kinderen zal krijgen. Maar ze sluit wel nieuwe vriendschappen. En misschien vindt ze in Ergens toch nog haar eerste liefde…

Het was best een fijn leven lijkt me een een boek dat makkelijk wegleest op een fijne zomerdag. Ik kocht dit boek op het Boekenfestijn in Leeuwarden, omdat de cover me zo aansprak. Ik heb eigenlijk nog nooit iets over het boek gelezen, maar ben er wel erg benieuwd naar.

De grote stilte – John Boyne
1972. De jonge Odran Yates gaat in het klooster, omdat zijn moeder hem ervan overtuigd heeft dat het priesterschap zijn roeping is. Hij begint vol ambitie en hoop aan zijn nieuwe ­leven, toegewijd aan zijn studie en open voor nieuwe vriendschappen. Veertig jaar later staat zijn vertrouwen in de Kerk onder grote druk door de vele onthullingen over misbruik. Vrienden van hem zijn voor het gerecht gesleept, collega’s zijn gevangen­gezet en vele jonge parochianen zijn getekend voor het leven. Odran vermijdt contact met de buitenwereld uit angst voor afkeurende blikken en beledigende opmerkingen. Maar als een familiedrama oude wonden weer openrijt, voelt hij zich gedwongen om de confrontatie aan te gaan en zijn eigen rol in de gebeurtenissen onder ogen te zien.

Ondanks dat dit verhaal erg zwaar en emotioneel schijnt te zijn, wil ik het boek toch meenemen op vakantie. Ten slotte neem ik ook nog twee thrillers mee. Ik merk dat ik een zeer gevarieerd aantal boeken qua genre meeneem en dat vind ik eigenlijk wel leuk.

Lieve dochter – Elizabeth Little
De voormalige `It-Girl Janie Jenkins is sluw, bloedmooi en ze komt net uit de gevangenis. Tien jaar geleden, op het hoogtepunt van haar roem, werd ze veroordeeld voor de moord op haar moeder. Als ze vrijkomt na een vormfout, gaat ze incognito op zoek naar de waarheid achter haar moeders laatste woorden, met behulp van slechts een vage aanwijzing. Er is echter één probleempje: ze weet niet of zijzelf de moordenaar is ze is haar geheugen kwijt. Ze weet alleen dat ze een bloedhekel had aan haar moeder. Maar heeft ze haar ook vermoord? Ze belandt in een gehucht in South Dakota, waar de kleurrijke dorpsbewoners er een vreemde levensstijl op nahouden. Intussen zit de paparazzi, overtuigd van haar schuld, haar op de hielen en moet ze alles op alles zetten om undercover te blijven. Met behulp van een oude foto, een verlaten huis en een dagboek in geheimtaal probeert Janie de puzzelstukjes in elkaar te passen.

Ook dit boek won ik alweer een hele tijd geleden op Een letter meer graag. Het plot klinkt leuk en aantrekkelijk en de laatste tijd lees ik steeds vaker thrillers, dus ik ben ook erg benieuwd naar dit boek.

In haar naam – Lisa Gardner
Charlene Grant is ervan overtuigd dat ze vermoord gaat worden. Haar twee jeugdvriendinnen zijn gedood, allebei op dezelfde datum, op hetzelfde tijdstip, de een een jaar na de ander. Charlie is als enige over en de moorddatum komt steeds dichterbij. Maar ze heeft besloten om zich niet zomaar over te geven en vraagt Bostons beste moordrechercheur D.D. Warren een onderzoek in te stellen. Zodra D.D. de zaak beter bestudeert begint ze te twijfelen aan Charlies verhaal. Een aantal zaken klopt niet, en haar intuïtie zegt haar dat het geheim dat Charlie met zich meedraagt wel eens het grootste gevaar zou kunnen zijn.

In haar naam staat denk ik al meer dan een jaar ongelezen in mijn boekenkast. Nu ik het plot nog eens lees begrijp ik niet waarom. Klinkt als een echte pageturner, dus de kans is groot dat dit het eerste boek is dat ik ga pakken.

Onthuld geheim – L. Marie Adeline
Het enige waar Cassie Robichaud altijd naar heeft verlangd, is een relatie met Will Foret, de liefde van haar leven. Maar als Will erachter komt dat Cassie deel uitmaakt van S.E.C.R.E.T., een geheim genootschap dat vrouwen helpt hun diepste seksuele verlangens te laten uitkomen, verbreekt hij abrupt hun relatie. Met een gebroken hart stort Cassie zich op het begeleiden van Solange Faraday, de nieuwste pupil van S.E.C.R.E.T., en haalt ze de band weer aan met aantrekkelijke bad boy Jesse. Zal Solange haar geheime wensen in vervulling zien gaan? En zal Cassie, wanneer Will zich realiseert dat hij een grote fout heeft gemaakt, in staat zijn hem te vergeven? Terwijl beide vrouwen seksueel opbloeien, leren ze ook dat ware liefde dichterbij is dan ze dachten.

Onthuld geheim is het nieuwste boek in mijn boekenkast. Ik bestelde hem vorige week bij Bol, precies op tijd om nog mee te nemen op vakantie. De eerste twee delen uit deze serie heb ik echt alweer een hele tijd geleden gelezen, maar de Nederlandse vertaling van het boek kwam maar niet uit. Nu heb ik geen problemen met het lezen van de Engelse versie, maar ik wilde graag een Nederlands exemplaar aan mijn reeks toevoegen. Dat vind ik wel zo mooi staan in mijn boekenkast. S.E.C.R.E.T. is geen hoogstaande literatuur, het valt eerder in de 50 tinten grijs categorie, maar stiekem kan ik er zo van genieten. Ik ben erg benieuwd hoe het verhaal zal eindigen.

Nu ik bovenstaand lijstje nog eens goed bekijk, merk ik dat ik een zeer gevarieerd aanbod qua boeken meeneem en daar ben ik blij om. Ik ben benieuwd hoeveel van deze boeken ik daadwerkelijk zal lezen. Naast deze zeven fysieke exemplaren, neem ik ook mijn iPad mee. Op mijn iPad staan heel veel ongelezen boeken, dus als ik mijn meegenomen boeken heb uitgelezen dan is er geen nood. Ga jij ook binnenkort op vakantie? Hoeveel boeken neem je mee? En welke dan precies? Ik ben benieuwd!

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Lisa 3 juli 2015 at 13:01

    Fijne vakantie! Als het weer zo blijft, dan moet ’t wel een topvakantie worden! Ik ben heel benieuwd naar Mannenpakken/Vrouwenhakken.

  • Leave a Reply

    *