Inspiratie, Overig

Mijn favoriete boekenblogs

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe blogs, waar ik inspiratie vandaan kan halen voor bijvoorbeeld nieuwe boektitels. Ik koop de laatste tijd eigenlijk nooit meer een onbekend boek. Ik lees altijd eerst verschillende recensies van een boek, zodat ik een beetje weet wat ik kan verwachten. Vandaag zet ik mijn favoriete boekenblogs op een rij.

favblogs

Adorable Books

Adorable Books is volgens mij de grootste Nederlandse boekenblog. Deze blog wordt gerund door vier meiden, die voornamelijk Young Adult boeken en romans recenseren. Wat ik zo sterk vind aan deze blog, is dat er twee maal per dag een nieuwe blogpost online komt. Op Adorable Books zijn al tig veel boeken voorbij gekomen, waardoor ik altijd even de website bezoek wanneer ik interesse heb in een bepaalde titel.

Door Ellis

Op deze blog zijn vooral recensies over Young Adult en fantasy boeken. Ellis is heel persoonlijk in haar blogs en ze maakt het heel duidelijk waarom ze een bepaald boek wel of niet zou aanraden. Wat ik zo leuk vind aan Ellis, is dat ze ook YouTube filmpjes maakt.

NerdyGeekyFanboy

Deze blog wordt gerund door Joost. Hij maakt ook boekgerelateerde filmpjes en is altijd zo enthousiast. Joost leest voornamelijk Young Adult en fantasy. De meeste (boeken)blogs die ik volg worden beheerd door vrouwen, dus dat maakt de blog van Joost uniek.

Oh My Book 

Ook deze boekenblog wordt gerund door vier meiden. Oh My Book is de vervanger van booksandkisses.nl. Ik vind dit een hele leuke blog, omdat ze allerlei verschillende genres recenseren. Deze blog is geschikt voor lezers van alle leeftijden en dat maakt Oh My Book zo sterk.

Een letter meer graag

Deze blog wordt beheerd door Anneke, die hele leuke en originele blogposts plaatst. Er komen veel verschillende onderwerpen voorbij, zoals TAGS, vragen en recensies en persoonlijke artikelen. Wat ik zo sterk vind aan deze blog, is dat ik de persoon achter de blog echt leer kennen aan de hand van de artikelen.

Books & Stories

Deze blog wordt beheerd door Eveline. Ik vind dit een ontzettend leuke blog om te volgen omdat Eveline zelf ook schrijft en daar regelmatig een blogpost over plaatst. De recensies die worden geplaatst vind ik altijd fijn om te lezen en we hebben dezelfde smaak qua boeken.

Wat zijn jullie favoriete blogs om te bezoeken? Laat het me weten in de reacties. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe boekgerelateerde blogs om te volgen.

Liefs,

Nynke-Boudien

Bron afbeelding: BT Images

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply Chantal 13 maart 2015 at 07:51

  De laatste kende ik nog niet, ik ga er eens een kijkje nemen 🙂

 • Reply Joost (NerdyGeekyFanboy) 13 maart 2015 at 14:15

  Wat leuk dat je mijn blog noemt! 😀 Als mannelijke boekenwurm kan ik blogland aardig onveilig maken 😉

 • Reply Lisanne 14 maart 2015 at 08:04

  Wat leuk dat je ons noemt, dankjewel! Worden we blij van <3

 • Reply yolanda 26 juli 2015 at 01:01

  Ik mis zeker web aantal blogs hiertussen.

 • Reply yolanda 26 juli 2015 at 01:05

  Ik volg altijd deze blogs:

  Beauty&Books http://Www.sherryhussain.wordpress.com

  Boekaholic

 • Reply Patricia 16 april 2016 at 14:08

  Mooi lijstje, hier kan ik wel wat mee

 • Reply Sanne 2 augustus 2016 at 20:46

  Leuk lijstje! Toch weer een nieuwe blogs ontdekt, waar ik mooi weer inspiratie van op kan doen voor mijn eigen blog.

 • Reply julia 20 november 2016 at 18:49

  De blog van Joost kende ik nog niet, daar ga ik zeker even op kijken!
  ik heb zelf ook een boekenblog en zou het tof vinden als je daar op wilt kijken;
  http://www.juliaenbooks.wordpress.com

 • Reply Bruistablet 24 januari 2017 at 14:26

  Goed lijstje! Een paar kende ik nog niet. Hier heb ik wat aan 🙂

 • Reply Marinda 23 december 2017 at 20:48

  Ik volg zelf graag howaboutabook.nl 🙂

 • Reply ineke debels 1 februari 2018 at 14:29

  Hoi, ken je Wonderlandbyalice al? Mijn blog over kinderboeken en zo veel meer bestaat al twee jaar!
  https://wonderlandbyaliceblog.wordpress.com/over/ Altijd welkom.

 • Reply Jordy 5 januari 2023 at 18:12

  Bekeer u en geloof het evangelie.

  “Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een iegelijk die in Hem gelooft, niet verderve, maar het eeuwige leven hebbe.”

  JOHANNES 3:16 SV-RJ

 • Leave a Reply

  *