Inspiratie

Mijn ideale boekhandel

Soms denk ik er wel eens over na hoe mijn ideale boekhandel eruit zou zien. Toevallig zag ik laatst een blogpost van Anneke voorbij komen, waarin zij aan haar bezoekers vroeg hoe hun ideale boekhandel eruit zag. Ik besloot er zelf ook een blogpost aan te wijden. Benieuwd hoe mijn ideale boekhandel eruit ziet? Lees dan snel verder!

Pand
Mijn ideale boekhandel zou gevestigd zijn in een oud, maar sfeervol pand. Hoewel ik in mijn interieur heel erg van strak en modern hou, denk ik dat mijn ideale boekhandel in een ouderwets pand zoals Waterstone’s in Amsterdam is gevestigd.

Amsterdam-Engelse-boekwinkel-waterstones
Waterstone’s Amsterdam
Bron afbeelding: Anouk Liebers

cymktsgw2jgclj9zhdi1
Housing Works Bookstore Cafe – Soho, New York
Bron: Complex.com

a7e39abfbb0e7639001d1324930c6e8d
Boekhandel in Tai-Wan – the 24 hour Eslite Bookstore
Bron afbeelding: english.cri.cn

Indeling
Mijn ideale boekhandel zou meerdere verdiepingen hebben (daarover later meer), met een duidelijke indeling. De boekhandel zou zowel een (sfeervolle!) trap als een lift moeten hebben, zodat de winkel toegankelijk is voor iedereen. De boekhandel zou een groot aanbod moeten hebben, d.w.z dat alle genres in de winkel zouden moeten liggen aan de hand van een evenredige selectie. Ik vind het altijd erg vervelend dat er enkel bestsellers in een boekhandel liggen. Ik hou ervan om nieuwe boeken te ontdekken!

11ad3b2768283d6165c9af3af6396731
Library of Antiguo Palacio del Ayuntamiento, Mexico City
Bron afbeelding: Book Porn

De informatiebalie en kassa’s zouden eruit zien zoals op onderstaande afbeelding. Hoe ontzettend tof is dat? Ik ben sowieso erg groot voorstander van boeken als decor gebruiken. Bovenstaande toonbank wordt gebruikt in de Bookstore Brunswick Bound in Melbourne en onderstaande informatiebalie staat gewoon in Nederland, in de Universiteit van Delft om precies te zijn.

2cbb768d4563981fde158d08145954ed
Bron afbeeldingen: Momtastic

Verdiepingen
Op de begane grond zouden verschillende grote tafels te komen staan, zoals in veel boekhandels al het geval is. Op deze tafels zouden nieuwe boeken en bestsellers liggen. Er zou ook een tafel staan met aanraders van het personeel. Vooral deze tafel zou bezoekers moeten inspireren en op nieuwe ideeën moeten brengen.

De verdeling van het aanbod per verdieping:

Beganegrond: Bestsellers, nieuwe boeken, aanraders van personeel

Verdieping 1: Kinderboeken, Young Adult, New Adult

Verdieping 2: Fictie, thrillers & spanning, romans

Verdieping 3: Nonfictie, reisboeken, Engelstalig

Verdieping 4: Overige boeken bijv. studieboeken, kookboeken, zelfhulpboeken

Verdieping 5: Merchandise – Kaarten – Koffiecafé

Inderdaad, in mijn ideale boekhandel zou een koffiecafé moeten zitten. Zoiets als Starbucks, maar dan een stuk goedkoper. Boekenliefhebbers willen hun geld uitgeven aan boeken en niet aan dure koffie. In dit koffiecafé zouden een aantal heerlijke zitfauteuils met een lage koffietafel moeten staan, om een ‘huiskamergevoel’ na te bootsen.
tumblr_mo6gueQM561rbgwpao1_1280Barnes & Nobles, Amerika
Bron: Book Porn

25588003065da3cf74470ae4781005e2
Battery Park Book Exchange in Londen
Bron: A Spicy Perspective 

Mijn ideale boekhandel zou een groot assortiment aan Engelstalige boeken moeten hebben, zodat de boekhandel voor iedereen toegankelijk is, ook voor internationale bezoekers. Ook zou er een groot assortiment in merchandise te vinden zijn zoals de bekende Blossom Books canvastasjes, ansichtkaarten, boekenleggers, inpakpapier, mokken en posters met quotes uit bekende boeken.

bc308f401d8e32a79f64864c59f9005f
Boekhandel in Parijs – Librairie Galignani
Bron: flickr

Mijn ideale boekhandel zou ook regelmatige leuke activiteiten organiseren, zoals boekpresentaties, workshops en lezingen. Deze zouden voor iedereen toegankelijk moeten zijn, waardoor de afstand tussen auteur, boekhandel en consument wordt verkleind.

tattered-cover-bookstore-chair-225x300
Boekhandel in Denver – Tattered Cover Bookstore
Bron: Publishing Perspective

Voor de boekhandel zou een bord met een leuke tekst komen te staan, om bezoekers te trekken. Ik hou er altijd van als winkels ‘moeite’ willen doen om bezoekers te trekken. Een winkel moet er uitnodigend uitzien!

57246faf5f99ce0a460b73d7e9758258
Bron afbeelding: Literature is my Utopia

Hoe zou jouw ideale boekhandel eruit zien? Ik ben erg benieuwd!

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*