Inspiratie, Persoonlijk

Mijn verjaardagsverlanglijstje

Het is alweer bijna oktober en dat betekent dat ik bijna jarig ben. Op 7 oktober word ik 27 jaar en dat betekent ook dat de 30 steeds dichterbij komt. Elk jaar vraag ik een aantal boeken voor mijn verjaardag en dit jaar staan er drie titels hoog op mijn verlanglijstje.

Processed with Moldiv

Sneller dan het licht – Usain Bolt
Sneller dan het licht, het levensverhaal van Usain Bolt. Hierin vertelt Bolt hoe hij als jochie op het tropische Jamaica ontdekte dat hij extreem snel kon rennen. Hoe hij zijn eerste wedstrijdjes liep, groeide als atleet en uiteindelijk alles won wat los en vast zat. Zowel op de Olympische Spelen van Beijing als op die van Londen incasseerde Bolt goud op de honderd meter, de tweehonderd meter en op de vier keer honderd meter estafette. Maar deze autobiografie is meer dan een succesverhaal. Bolt vertelt openhartig over zijn voorbereiding op grote sportevenementen, zijn omgang met spanning en blessures, de hoge verwachtingen van zijn fans en de constante wedijver met zijn tegenstanders.

Sinds ik zelf regelmatig hardloop, vind ik het ook erg leuk om boeken over hardlopen te lezen. Zo las ik eerder al Running like a girl van Alexandra Heminsley. Usain Bolt is natuurlijk de Koning van de 100 meter en ik ben erg benieuwd hoe hij zo’n topatleet is geworden.

Wild #2: Verlangen – Christina Lauren
Een laatste weekend zonder verplichtingen, voordat het werkende leven begint, dat is de afspraak. Dansen tot in de vroege uurtjes, cocktails drinken in Las Vegas en vooral: proosten op hun vriendschap en het leven. Een wilde nacht met drie sexy mannen pakt voor de vriendinnen, Mia, Harlow en Lola minder ongedwongen uit dan gepland. Terwijl de alcohol rijkelijk vloeit, sluiten zij een pact: ze geven alle drie het jawoord aan de drie onbekenden. In het tweede deel uit de reeks volgen we Harlow. Ondanks haar wilde nachten met Finn mag ze hem totaal niet… wat verklaart waarom hun huwelijk maar 12 uur duurde. Hij probeert haar in alle opzichten te domineren. Is Harlow even stug als Finn? Of is ze precies wat hij nodig heeft?

Een tijdje geleden las ik het eerste deel uit deze serie en ik was gelijk verslaafd. Ik ben heel erg benieuwd naar het verhaal van Harlow!

Verslingerd – Lisette Jonkman
Het studentenleven gaat niet over rozen. Lucy’s relatie met Kikker staat onder druk, omdat hij een duet gaat opnemen met de beroemde zangeres Laura. Maar is haar interesse alleen zakelijk? Ondertussen kampt Lucy met een lichte social media-verslaving en eist haar populaire beautyblog steeds meer tijd en verantwoordelijkheid op. Om de chaos compleet te maken vragen haar vrienden en familie ook nog aandacht met hun problemen. Het wordt hoog tijd om prioriteiten te stellen. Wat is nu eigenlijk écht belangrijk in het leven?

Lisette Jonkman schrijft heerlijke chicklits en ik moet gewoon weten hoe het verder gaat tussen Lucy en Kikker. Boeken over het studentenleven komen in Nederland niet zo vaak voor, net als boeken waarin het personage een blogger is.

Natuurlijk zijn er nog veel meer boeken die ik graag aan mijn collectie zou willen toevoegen, maar naar deze boeken kijk ik vooral erg uit.

Liefs,

Nynke-Boudien

Bron afbeelding: YourHomeBasedMom

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Yolande 13 september 2015 at 10:23

    Verslingerd heb ik gelezen en die is zo leuk! Echt een heerlijke chicklit. Als je meer hardloopboeken wil lezen, zou ik ook het verhaal De geur van de vrijheid aanraden. Het is een waargebeurd verhaal over een meisje uit Somalië die meedoet aan de Olympische Spelen in Beijing. Het gaat over haar droom om te hardlopen en hoe moeilijk haar dat wordt gemaakt, zo moet ze in boerka trainen en wordt haar thuissituatie steeds slechter. Een erg mooi en hartverscheurend boek!

  • Leave a Reply

    *