Geen categorie

Reading Challenge + favorieten boeken van 2015

Vandaag is het tijd voor de evaluatie van mijn reading challenge van 2015. Het is niet zo’n verrassing meer, want ik heb mijn challenge ruimschoots gehaald! In 2015 besloot ik mee te doen aan de #boekperweek uitdaging van De Bibliotheek. Na een aantal weken kwam ik erachter dat ik, mede door mijn blog, veel meer dan een boek per week las. Dit kwam onder andere doordat ik regelmatig recensie-exemplaren mocht ontvangen, waardoor ik gemotiveerd was om veel te lezen. Ook was ik driekwart van het jaar 2015 op zoek naar een baan, waardoor ik veel tijd had om te lezen en te bloggen. Aan het eind van het jaar verminderde het aanta beschikbare leesuren drastisch, doordat ik een nieuwe baan vond en ging verhuizen. Toch ben ik op het mooie aantal van 90 gelezen boeken in 2015 uitgekomen.

Schermafbeelding 2015-12-30 om 12.27.02

Op Goodreads kun je nu heel leuk een overzicht zien van je gelezen boeken in 2015. Zo weet ik nu dat ik in totaal 27.520 pagina’s heb gelezen, wow! Ik weet zo ook dat het boek met het minst aantal pagina’s Verbrande levens van Claudia Biegel is en het boek met de meeste pagina’s dat ik las, is het vierde deel uit de After-serie van Anna Todd.

Ook leek het me leuk om mijn favoriete boeken die ik heb gelezen in 2015 te benoemen. Dit was oprecht héél moeilijk, maar ik heb er zes in willekeurige volgorde uitgekozen.

Verraad – Abigail Haas
Ik zei net wel dat ik mijn favoriete boeken van 2015 in willekeurige volgorde ging benoemen, maar Verraad staat eigenlijk wel met stip op nummer 1. Dit boek vond ik namelijk zo fantastisch, dat ik er nog bijna dagelijks aan terug denk. Het verhaal, de ontknoping en de enorme plotwending op het eind. Wow, dit boek heeft mij volledig weggeblazen.

Het geheime dagboek van Hendrik Groen
Dit boek heeft mij zo hard laten lachen, dat hij zeker in het lijstje met favorieten thuishoort. Het verhaal is grapig, ontroerend en hartstikke lief. Ik kan niet wachten op het vervolg!

After-serie (Deel 1, 2, 3 & 4) – Anna Todd
Met de After-serie heb ik een haat-liefde verhouding, omdat de gebeurtenissen soms zó frustrerend zijn dat ik er gillend gek van werd. Toch vond ik de boeken zo verslavend en ik heb Tessa en Hardin in mijn hart gesloten.

Stuk van jou – Sophie Jackson
Het verhaal van Stuk van jou is zo mooi en intens, dit boek heeft alle hoge verwachtingen waargemaakt. Als je fan bent van de serie Orange is the new black and Prison Break, dan ga je dit boek ook geweldig vinden.

Portret van een vrouw – Jojo Moyes
Jojo Moyes is een fantastische auteur en met haar nieuwste boek Portret van een vrouw heeft ze ook zeker niet teleurgesteld. Ik hou niet van historische romans, maar een deel van het verhaal speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog in Frankrijk en ik vond het prachtig.

Sterrenhemel – Colleen Hoover
De boeken van Colleen Hoover zag ik al maanden overal voorbij komen op boekenblogs, maar zelf had ik nog nooit iets van haar gelezen. Ik besloot aan het begin van 2015 aan Sterrenhemel te beginnen en dit boek heeft me echt weggeblazen. Het verhaal begon als een standaard New Adult roman, maar dan komt de plotwending die geniaal, emotioneel en verwarrend tegelijk is. Ik vond het een prachtig boek en sindsdien behoort Colleen Hoover tot een van mijn favoriete auteurs.

Hoeveel boeken las jij in totaal in 2015? En wat is jouw favoriete boek van 2015? Ik ben heel erg benieuwd!

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Daniëlle 31 december 2015 at 13:36

    Ik heb ze allemaal nog niet gelezen. Shame on me!

  • Leave a Reply

    *