Recensies

RECENSIE: Trisylia – De vergeten oorlog #1 (Steven van den Berg)

Trisylia, de vergeten oorlog: Honderdzestig jaar vrede is genoeg om mensen de ellende van oorlogen te doen vergeten. Dat geldt niet voor iedereen. Wanneer een eeuwenoude vijand terugkeert kan alleen de gebundelde kracht van de koninkrijken voorkomen dat de wereld vervalt in chaos. Als koning Walton echter besluit om de andere koninkrijken aan te vallen lijkt alle hoop verloren. Earin onderneemt een haast dwaze missie om mensen te verbinden en de vijanden te verslaan. Samen met zijn vriend Arvid, de prinses van Fondorff en haar zus begint een groots avontuur. Kan hij mensen overtuigen en voorkomen dat Trisylia door oorlog wordt verslonden?

Tijdens het lezen van de proloog werd ik het verhaal gelijk ingezogen, wat een spannend begin van dit verhaal. Er komen veel onbekende namen en plaatsnamen voor, waardoor het begin eerst wat overweldigend aanvoelt, maar zat er een plattegrond bij die de lezer wat op weg helpt. Al snel wordt hoofdpersoon Earin geïntroduceerd en zet een spannende gebeurtenis de toon van het verhaal. Ook leren we Arvid en zijn familie kennen. Earin en Arvid gaan samen met Nilde, de prinses van Fondorff en haar zus Silver op pad om hulp te vragen voor de oorlog die eraan zit te komen.

De auteur is erg goed in het beschrijven van de omgeving, waardoor je je echt in Tryslia waant. De auteur had op jonge leeftijd al een rijke fantasie, die gepaard gaat met een voorliefde voor geschiedenis. Mythologieën en volksverhalen konden zijn aandacht altijd vasthouden. Dat merk je ook tijdens het lezen van dit boek en de beschrijvende passages brachten het verhaal voor mij echt tot leven. Ik vond zelf de hoofdstukken waarin magie aan bod kwam het meest interessant en hoop dan ook dat deze lijn zich voorzet in het verhaal. De hele sfeer van magie, fantasy en oude oorlogen sprak me erg aan.

Voor mij hadden de personages nog wat dieper uitgewerkt mogen worden, wat mij betreft blijven ze nog wat oppervlakkig. Ik had graag meer willen weten over Nilde en hoe zij het ervaart om de dochter van een Koning te zijn. Earin heeft al heel wat meegemaakt in zijn jonge leven en ook al blikt hij af en toe wel terug naar zijn verleden, ik kon zijn diepere emoties niet echt voelen. Wellicht komt dit in het vervolg wel aan bod.

Dit eerste deel van de Trisylia-serie belooft wel veel goeds voor wat we nog mogen verwachten. Voor mij was dit een geheel nieuw concept in een levendige fantasiewereld en ik kijk ernaar uit om het vervolg te lezen. Het wat mij betreft echt een aanrader voor YA-liefhebbers!

Ik wil Steven van den Berg graag bedanken voor het opsturen van dit recensie-exemplaar.

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply zwarte mengkraan keuken 6 november 2021 at 02:19

    Een bijzonder motiverende artikel! Bedankt, voor deze nuttige blog,

  • Leave a Reply

    *