Recensies

Review: Aan alle jongens van wie ik hield – Jenny Han

Elke keer dat Lara Jean verliefd is en het draait weer op niks uit, schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen om de periode af te sluiten. Ze stort haar hart uit, adresseert de envelop, doet hem dicht… en stopt de brief in een doos die ze bewaart onder haar bed. Totdat op een dag de doos weg is, en alle brieven ook. Ze blijken te zijn gepost, inclusief de laatste, die gericht was aan Josh, het vriendje van haar oudere zus.

  • Auteur: Jenny Han
  • Nederlands
  • 320 pagina’s
  • Uitgeverij: Moon
  • Genre: jeugd
  • ISBN: 9048831210

De laatste tijd heb ik veel boeken gelezen waar ik hoge verwachtingen van had, die het uiteindelijk niet helemaal voor mij waren. Zo ook Aan alle jongens van wie ik hield. Als ik nog in mijn tienerjaren zou zitten dan had ik dit vast een geweldig boek gevonden, maar met mijn 27 jaar ben ik de doelgroep helaas toch echt ontgroeid. Dat is jammer, want ik had een YA verhaal verhaal met diepgang en humor en beide aspecten misten in het verhaal. Aan alle jongens van wie ik hield is een ontzettend gehypt boek, dat ook vooral door de prachtige vormgeving van de kaft komt.

Het verhaal gaat over de 16-jarige Lara Jean die vijf keer in haar leven verliefd is geweest. Deze vijf jongens heeft ze liefdesbrieven geschreven, die ze nooit heeft verstuurd maar verstopt in een hoedendoos onder haar bed. Lara Jean schreef de brieven om haar verliefdheid van dat moment af te kunnen sluiten. Op een dag zijn de brieven verdwenen en al snel komt ze erachter dat iemand ze naar de vijf jongens heeft verstuurd. Een van de ontvangers is Josh, het vriendje van haar zus. Om te bewijzen dat ze niets meer voor Josh voelt, begint Lara Jean een neprelatie met de knappe, populaire Peter Kavinsky.

Naar mijn smaak kwam het verhaal iets te traag op gang en er gebeurt eigenlijk niet zoveel. Het gaat voornamelijk over de relatie tussen Lara Jean en haar zussen en niet over de brieven, terwijl dat het verhaal nou juist zo interessant maakt. Daarbij was Lara Jean was een personage waar ik me niet zo verbonden mee voelde, ik vond haar eigenlijk niet zo sympathiek. Ik kan me voorstellen dat als je wat jonger bent dan ik dat het een leuk en herkenbaar verhaal is. Helaas heeft het niet helemaal aan mijn hoge verwachtingen kunnen doen. In het najaar verschijnt de Nederlandse vertaling van het vervolg PS. Ik hou nog steeds van je.

Heb jij Aan alle jongens van wie ik hield al gelezen? 

Liefs,

Nynke-Boudien

[bol_product_links block_id=”bol_573a05e16292a_selected-products” products=”9200000053205670,9200000053837348″ name=”Aan alle jongens van wie ik hield” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*