Recensies

Review: After #2 – Je kan niet leven zonder hem – Anna Todd

After #2 – Je kan niet leven zonder hem, is het tweede deel van de succesvolle reeks van Anna Todd. Anna Todd is groot fan van One Direction en besloot een fanfictie te schrijven op WattPad, een app/website waar schrijvers hun verhalen kunnen posten om te laten lezen aan de wereld. Er zijn inmiddels vier delen verschenen en deze zijn alleen een groot succes in Amerika. Inmiddels zijn er twee delen in Nederland verschenen en de geruchten gaan dat de filmrechten inmiddels zijn verkocht. Ik ben eigenlijk helemaal geen fan van One Direction, maar toch was ik erg benieuwd naar After. Inmiddels heb ik deel 1 en 2 gelezen. De plotomschrijving hieronder is EXACT hetzelfde als van deel 1  en dat komt omdat ik dit boek eigenlijk niet kan reviewen zonder te spoileren. Vandaar deze waarschuwing en klik vooral niet op de ‘lees meer’ knop als je deel 1 nog moet lezen.

De achttienjarige Tessa Young heeft haar vriendje en overbezorgde moeder achtergelaten om te gaan studeren aan de universiteit van Washington. Dit had ze al jaren gepland en ook de rest van haar toekomst lijkt al helemaal vast te liggen. Maar dan ontmoet ze Hardin. Hij is onaardig en zit onder de tattoos en piercings. Zonder dat ze het wil weet Hardin een grote passie in Tessa naar boven te halen. Ze leert zijn wilde en romantische kant kennen en wordt gedwongen een keuze te maken tussen haar vertrouwde jeugdvriendje Noah, en een toekomst die spannend, nieuw en onbekend is…

  • Auteur: Anna Todd
  • Taal: Nederlands
  • 608 pagina’s
  • Uitgeverij: Boekerij
  • Mei 2015
  • Genre: New Adult / Roman
  • ISBN: 902257296X

Een tijdje geleden schreef ik een recensie over After #1 – Hier begint alles. Ik was ontzettend benieuwd naar deze reeks en hoewel het boek vrij veel in herhaling viel en soms wat langdradig was, kwam het einde keihard aan. Ik heb zelfs een halve nacht wakker gelegen, omdat ik dit einde zó niet zag aankomen. Ik begon al snel aan deel 2, dat ik ook weer binnen twee dagen uitlas.

Ik moet eerlijk bekennen dat deel 2 ook weer vrij veel in herhaling valt en de auteur soortgelijke gebeurtenissen vaak uitmelkt. Toch blijft het verhaal boeiend, meeslepend en bij vlagen ook wel spannend. Alle delen zijn enorm dik en ik denk dat als er wat fragmenten en/of hoofdstukken zouden worden geschrapt, dat er wat meer vaart in het verhaal zal komen. Ook deel 2 eindigt met een flinke cliffhanger, waardoor je wordt getriggerd om verder te lezen. Deze cliffhanger was wel iets minder schokkend dan die van deel 1, maar zorgt er wel voor dat ik moet weten hoe het verder gaat tussen Tessa en Hardin. Dat maakt deze boeken zo sterk, je kunt het boek niet wegleggen en blijft snakken naar meer.

Wat ik erg leuk vond aan dit deel is dat de hoofdstukken afgewisseld zijn geschreven vanuit het oogpunt van Tessa en Hardin. Hierdoor leerde ik Hardin als persoon beter kennen en werd hij voor mij wat minder onvoorspelbaar. In deel 1 werd Hardin compleet afgeschilderd als ultieme bad boy en ook al claimde hij aan het eind van het boek echt van Tessa te houden, ik geloofde het niet helemaal. Tijdens de hoofdstukken die vanuit het perspectief van Hardin zijn geschreven, kreeg ik wat meer begrip voor zijn karakter en ook leren we steeds meer over zijn familiegeschiedenis.

In deel 1 had ik erg veel begrip voor Tessa en haar keuzes. Ze werd enorm onder druk gezet door haar moeder bij het maken van keuzes en ik kan begrijpen waarom ze de saaie Noah aan de kant schoof voor de stoere, sexy Hardin. Aan het einde van After #1 blijkt dat de hele relatie van Tessa en Hardin eigenlijk één groot spel was voor Hardin, waardoor je eigenlijk alleen maar medelijden met Tessa kan hebben. Het is geen grote verrassing dat Tessa Hardin uiteindelijk vergeeft, anders waren er niet nog drie boeken over hun geschreven, maar op een gegeven moment vond ik wel dat Tessa iets meer voor zichzelf mag opkomen. Elke keer wanneer Hardin iets fout doet rent ze naar Zed, die vervolgens vrij lang aan het lijntje wordt gehouden. De motieven van Zed zijn mij niet helemaal duidelijk, hij lijkt oprecht om Tessa te geven, maar zijn personage blijft wat duister en vaag dus het zou me niets verbazen als er nog een aap uit de mouw komt in boek 3 of 4.

Ik geloof dat Anna Todd nog genoeg voor ons in petto heeft en ik zal dus ook de volgende delen van de After-serie lezen. Ik moet gewoon weten hoe het afloopt met Hardin en Tessa. After #3 – Hij hoort bij jou verschijnt op 16 juli.

Liefs,

Nynke-Boudien

[bol_product_links block_id=”bol_5565b05f0bed5_selected-products” products=”9200000043115698,9200000036134677″ name=”After 2″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*