Recensies

Review: After #4 – Voor altijd – Anna Todd

De achttienjarige Tessa Young heeft haar vriendje en overbezorgde moeder achtergelaten om te gaan studeren aan de universiteit van Washington. Dit had ze al jaren gepland en ook de rest van haar toekomst lijkt al helemaal vast te liggen. Maar dan ontmoet ze Hardin. Hij is onaardig en zit onder de tattoos en piercings.Zonder dat ze het wil weet Hardin een grote passie in Tessa naar boven te halen. Ze leert zijn wilde en romantische kant kennen en wordt gedwongen een keuze te maken tussen haar vertrouwde jeugdvriendje Noah, en een toekomst die spannend, nieuw en onbekend is…

Vandaag recenseer ik het laatste deel uit de succesvolle serie van Anna Todd: After #4 – Voor altijd. Heb je de vorige delen nog niet gelezen, lees dan vooral niet verder.

Wow en toen had ik opeens de complete After-serie uitgelezen. De boeken waren ontzettend dik, maar toch ben ik er doorheen gevlogen. Enige kritiekpuntje is dat ik het verhaal soms iets te langdradig vond en dat er vrij veel herhalingen zijn, maar de plotwendingen zijn geweldig en het verhaal blijft zo aantrekkelijk dat je toch door blijft lezen. Ik heb me constant afgevraagd wat voor streken Hardin nu weer zo uithalen en of Tessa op een gegeven moment echt voet bij stuk zou houden en Hardin niet vergeven. Uiteindelijk vond ik het einde wel erg mooi, waardoor ik tevreden het boek dichtklapte.

In After #4 heeft vooral Hardin het zwaar te verduren. Hij is er net achtergekomen dat zijn moeder hem zijn hele leven heeft voorgelogen. Hij heeft het er enorm moeilijk mee en duwt Tessa ver bij zich vandaan. Dan gebeurt er weer iets in Tessa’s leven dat de hele boel op zijn kop zet en Hardin wil niets liever dan Tessa steunen. Voor Tessa is het echter helemaal genoeg geweest en ze besluit er een punt achter te zetten. Of Tessa en Hardin er uiteindelijk samen uitkomen blijft de vraag. Voor het antwoord zul je toch echt zelf deel 4 moeten lezen.

“I’m truly sorry that I ruined you,” I whisper into her hair as her breathing begins to show signs of sleep. “Me, too,” she breathes, and regret fills in the little spaces between us as she drifts off.” – Hardin

Hardin en Tessa hebben beide een groei doorgemaakt en hebben veel van elkaar geleerd. In After #1 leerden we Tessa kennen als een braaf en net meisje, dat erg veel vooroordelen had over anderen. Ze was ook niet bang om deze te uiten. Hardin leerden we kennen als een egocentrische, onaardige jongen waar geen pijl op te trekken was. Ik vroeg me na het lezen van het eerste boek dus ook echt af of Tessa en Hardin bij elkaar moesten blijven. Hun relatie was totaal niet gezond en ook al wil je dat een boek goed afloopt, je moet er ook wel een tevreden gevoel aan overhouden. De After-serie is dus ook niet bedoeld als ‘licht leesvoer met veel seks’, zoals de boeken vaak worden omschreven. Anna Todd vertelt met deze boeken het verhaal over twee geliefden die niet met en niet zonder elkaar kunnen en die op zoek zijn naar een manier waarop ze wel samen kunnen zijn. Tessa en Hardin waren beide bereid om voor elkaar te vechten en elkaar te vergeven. De liefde is niet makkelijk en soms is het hard werken, maar als je echt van iemand houdt dan moest je bereid zijn om het gevecht aan te gaan en dat vind ik een hele mooie gedachte.

“I feel like I’m drowning and it’s hard to keep myself above water, especially when I’m fighting against the current to save him rather than myself.” – Tessa

Ik heb After #3 en #4 in het Engels op Wattpadd gelezen. Ik moest gewoon weten hoe het verhaal verder zou gaan. De Nederlandse vertalingen van deel 3 en 4 zullen in juli en oktober 2015 verschijnen.

Heb jij de After-serie al uitgelezen?

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Lisa 14 juni 2015 at 18:24

    Ik heb de eerste twee delen op Wattpad gelezen en ik heb zeg maar een soort haat-liefdeverhouding met deze serie. 🙂 Waarschijnlijk lees ik ooit wel eens de boeken.

  • Leave a Reply

    *