Recensies

Review: An abundance of Katherines – John Green

Colin Singleton, een wonderkind dat vele talen beheerst en in anagrammen denkt, is zojuist door zijn negentiende vriendinnetje met de naam Katherine gedumpt. Zijn enige vriend, Hassan – in alle opzichten zijn tegenpool – neemt hem mee op een roadtrip waarop hij hem op zijn eigen onnavolgbare wijze bijstaat. Hun tocht eindigt al snel in het gat Gutshot. Terwijl de onverwachte en hilarische gebeurtenissen elkaar opvolgen vertelt de schrijver het ontroerende verhaal van een bijzondere vriendschap.

 • Auteur: John Green
 • Taal: Engels
 • 400 pagina’s
 • Uitgeverij: Penguin Books Ltd
 • Verschijningsdatum: januari 2015
 • Genre: Young Adult
 • ISBN: 0141346094

In het plaatsje Gutspot leert Colin Lindsey kennen. Lindsey heeft een vriendje, die zeer toevallig ook Colin heet. Colin is vastbesloten om Katherine #19 terug te winnen en probeert zijn kansen te voorspellen aan de hand van de ‘Theorema van de Onderliggende Katherine-Voorspelbaarheid”. Tijdens deze zoektocht ontdekt hij de waarheid over zichzelf en de liefde.

An abundance of Katherines is niet een boek dat ik gewend ben van deze auteur. Looking for Alaska en The fault in our stars waren beide emotioneel en meeslepend. An abundance of Katherines is luchtiger, informatiever en grappiger. Het verhaal is niet echt geloofwaardig, ik bedoel wie heeft er nu 19 exen met dezelfde naam? Toch weet John Green ook met dit boek te overtuigen, al miste ik de vaart in het boek. Het verhaal bestaat grotendeels uit achtergrondinformatie over wetenschappers, theorieën, geschiedenis etc. en ondanks dat het boek slechts 200 pagina’s kent, is het verhaal enigszins langdradig. Ik heb dit boek in het Engels gelezen en normaal gesproken ervaar ik daar eigenlijk nooit problemen mee, maar An abundance of Katherines bevat redelijk wat lastige termen vakjargon, die niet altijd worden uitgelegd, waardoor ik het soms lastig vond om het verhaal te volgen. Wel kan ik concluderen dat de auteur grondig research heeft gedaan voor zijn verhaal en dat het uniek is in zijn soort.

Wat betreft originaliteit verdient deze auteur zeker wel pluspunten. Hoofdpersoon Colin wordt neergezet als een soort wonderkind en de lezer mag een kijkje nemen in zijn gedachtenkronkels. John Green weet in zijn boeken altijd fantastische zinnen op te schrijven, met humor en een emotionele lading. Vooral het hoofdstuk waarin Colin meer vertelt over de exen, hoe hij ze heeft leren kennen en waarom ze hem hebben gedumpt, vond ik erg leuk. An abundance of Katherines is een coming-of-age verhaal dat je met een glimlach achterlaat. Mocht je besluiten dit boek ook te lezen, sla dan zeker de voetnoten en appendix niet over.

Heb jij An abundance of Katherines al gelezen?

Liefs,

Nynke-Boudien

[bol_product_links block_id=”bol_5565b0a6b8c71_selected-products” products=”9200000003760741,9200000029979275″ name=”An abundance of Katherines” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Yolande 24 mei 2015 at 06:48

  Ik heb het boek laatst ook gelezen en vond het ook heel origineel. Het was wel een boek waar je in moest komen, maar op een gegeven moment kon ik echt niet meer stoppen met lezen. Ik houd wel van originele boeken, dus dit was voor mij een heerlijk boek die ik inderdaad met een glimlach heb gelezen. Wel moet ik zeggen dat ik net als jij een heel ander boek had verwacht na het lezen van The fault in our Stars en Looking for Alaska.

 • Reply Anneke 24 mei 2015 at 07:58

  Ik heb ‘m al een tijdje op mijn TBR-stapel liggen. Maar erg enthousiast ben ik niet om het boek te gaan lezen.

 • Reply Lieke 26 mei 2015 at 10:39

  Dit boek ligt bij mij ook nog steeds op mijn TBR stapel. Ik ben er wel erg benieuwd aan want het spreekt me wel heel erg aan :3

 • Leave a Reply

  *