Recensies

Review: Bakken voor je leven – Sarah Vaughan

Bakken is hot en happening, dat is wel te merken aan het grote succes van Heel Holland Bakt. Eerlijk gezegd heb ik daar nog nooit naar gekeken en ik sta ook niet wekelijks in de keuken om iets te bakken, maar af en toe een cake, taart of cupcakes bakken vind ik wel erg leuk. Bakken voor je leven van Sarah Vaughan is de perfecte roman voor bakliefhebbers. De recepten die in het boek voorbij komen zijn echt om je vingers bij af te likken.

Als supermarktketen Eaden een bakwedstrijd uitschrijft, stromen de aanmeldingen binnen. In de finale staan vijf deelnemers die elk hun eigen reden hebben om te bakken. Jenny probeert haar lege huis te vullen, Claire wil een beter leven voor haar dochtertje, Mike hoopt zijn dochters te bereiken na de dood van hun moeder, Vicky wil bewijzen dat ze wél een goede moeder is en Karen wil koste wat het kost perfect zijn in alles wat ze doet. Maar net als de originele ‘Mrs. Eaden’ komen de deelnemers erachter dat perfect gebak geen garantie is voor een perfect leven…

  • Auteur: Sarah Vaughan
  • Taal: Nederlands
  • 416 pagina’s
  • Uitgever: De Fontein
  • Maart 2015
  • Genre: roman
  • ISBN: 9032514873

Ik moet eerlijk bekennen dat ik vrij moeilijk in het verhaal kon komen. Het verhaal bevat maar liefst zes hoofdrolspelers en ik kon deze in het begin nog niet uit elkaar houden. Regelmatig moest ik dus weer even naar de kaft kijken om erachter te komen over welk personage dat hoofdstuk ging. Doordat er zoveel verschillende personages in het boek voor komen, krijgt niet elk personage evenveel aandacht in het verhaal. Dat vond ik erg jammer. De personages waar ik me het meest kon identificeren waren Jenny en Vicki en dit waren dan ook de karakters die naar mijn idee de grootste rol in het verhaal speelden. Ik had het fijn gevonden als de mannelijke kandidaat Mike, die zijn vrouw heeft verloren en de zorg draagt voor zijn dochters, een grotere rol had gespeeld. Tijdens het verhaal leek de spanning tussen Mike en Claire op te lopen en ik had dan ook verwacht dat zij uiteindelijk bij elkaar zouden komen, maar uiteindelijk is deze verhaallijn helemaal niet ‘afgesloten’.

Nu lijkt het net alsof ik heel erg kritisch ben over deze roman, maar uiteindelijk heb ik er wel van genoten. Het verhaal is actueel en uniek en ik vind het leuk dat er een talentenjacht centraal staat. Mijn favoriete hoofdstukken, waarin die over Kathleen Eaden. Tussen de verhalen over kandidaten door, krijgt de lezer meer te weten over het lief en leed dat Kathleen vroeger zelf heeft meegemaakt. Het leventje van Kathleen leek perfect, maar al snel blijkt dat Kathleen heel moeilijk kinderen kan krijgen. Gaandeweg in het verhaal komt Jenny erachter dat niemand perfect is, zelfs de perfect lijkende Kathleen niet.

Bakken voor je leven is een heerlijke roman over bakken, waarin talloze lekkere, zoete lekkernijen voorbij komen. De schrijfstijl van de auteur is erg fijn en beeldend, waardoor ik de creaties van de kandidaten soms bijna voor me kon zien (en ruiken!). Na afloop van het boek kreeg ik gelijk zin om zelf aan de slag te gaan in de keuken. De gedachte achter het verhaal vind ik ook erg mooi: niets is wat het lijkt, iedereen draagt een verhaal met zich mee en hou je oordelen voor je.

Heb jij Bakken voor je leven al gelezen?

Liefs,

Nynke-Boudien

[bol_product_links block_id=”bol_5547c0d810d03_selected-products” products=”9200000036135010,9200000037297286″ name=”Bakken voor je leven” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*