Recensies

Review: Barista #1: Koffie verkeerd – Elsbeth Witt

Deel 1 van de Barista! serie van Elsbeth Witt staat denk ik al twee jaar ongelezen in mijn boekenkast. Waarom ik het boek niet eerder las weet ik niet, want zowel de kaft en de achterflaptekst spraken me heel erg aan. In het kader van Wereldkoffiedag, plukte ik het boek uit mijn boekenkast en een paar uur later had ik het uit.

In Koffie verkeerd draait het om Laura, die precies weet hoe haar toekomstige vriend eruit zal zien: hij heeft blonde krullen en blauwe ogen. Dat vertelt ze haar vriendin Iris, die net als Laura bij koffiebar Barista! werkt. En toch raakt ze ineens compleet in de war van een donkere man met bruine ogen die een paar keer per week koffie komt halen. Ze zou toch niet ineens op een heel ander type vallen, en is deze mysterieuze man misschien echt de ware…?

 • Auteur: Elsbeth Witt
 • Taal: Nederlands
 • 206 pagina’s
 • Uitgeverij: Xander Uitgevers B.V.
 • November 2013
 • Genre: Chicklit
 • ISBN: 9401601828

Hoofdpersoon Laura is een personage waar ik me goed mee kon identificeren. Afgestudeerd aan de universiteit, in bezit van twee masters, maar geen kans op werk. Ik zit in hetzelfde schuitje, waardoor het verhaal voor mij erg herkenbaar was. Laura is een slimme meid en ze is heel ambitieus, maar blijft niet bij de pakken neerzitten en dus werk ze keihard in een koffietentje om geld te verdienen. Naast dat ze zich zorgen maakt over haar carrière en de toekomst, maakt ze zich ook zorgen om de liefde. Door een gebeurtenis in het verleden is ze het geloof in de liefde een beetje kwijtgeraakt, maar dan komt er knappe jongen opeens wel verdacht vaak langs voor een espresso. De zoektocht van Laura naar haar ideale man vond ik erg leuk om te lezen. Het verhaal kent veel chicklit-elementen, dus mocht je gek zijn op typische vrouwenboeken dan is de Barista! serie echt iets voor jou.

Het enige minpunt dat ik kan bedenken is dat ik bepaalde gebeurtenissen wat te snel vond gaan, alsof het verhaal net niet genoeg is uitgewerkt. Het boek heeft dan ook ‘slechts’ 206 pagina’s. Doordat het verhaal in sneltreinvaart voorbij ging, kon ik me soms net niet goed genoeg inleven in hoofdpersoon Laura om haar keuzes te begrijpen. Toch vond ik dit een ontzettend leuk boek om te lezen. Zelf hou ik heel erg van koffie en de sfeer in koffietentjes vind ik altijd zo gezellig. Door de beeldende schrijfstijl van de auteur waande ik me echt in een koffiecafé. Het verhaal speelt zich af in Utrecht, wat het heel erg realistisch maakt. En natuurlijk vraag ik me af waar dat geheime kaasfonduecafé is waar alleen Utrechters van weten? Ik ben namelijk gek op kaasfondue.

Koffie verkeerd is het eerste deel uit de Barista! serie en ik kan niet wachten om deel twee, Zoete inval, en deel drie, Troost, ook te lezen. De cliffhanger kwam voor mij echt uit de lucht vallen en ik ben benieuwd hoe het verhaal zich verder zal ontwikkelen.

Heb jij de Barista! boeken al gelezen?

Liefs,

Nynke-Boudien

[bol_product_links block_id=”bol_5602fd067c308_selected-products” products=”9200000018977024,9200000015713635″ name=”Koffie verkeerd” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Daniëlle 29 september 2015 at 09:05

  Dit boekt lijkt me echt heel leuk!

 • Reply Jil 29 september 2015 at 11:26

  Ik heb alle boeken gelezen. Ik had ze allemaal snel uit. Vooral leuk om te lezen hoe het verhaal verder gaat.

 • Reply Vanessa 29 september 2015 at 11:58

  Leuke recensie! Ik ben ook door deze lekkere boekjes gevlogen ^^

 • Leave a Reply

  *