Recensies

Review: Before – Anna Todd

In de After-serie zijn we door Anna Todd in de wereld van Tessa en Hardin meegenomen. De achttienjarige Tessa Young heeft haar vriendje Noah en overbezorgde moeder achtergelaten om te gaan studeren aan de universiteit van Washington. Dit had ze al jaren gepland en ook de rest van haar toekomst lijkt al helemaal vast te liggen. Maar dan ontmoet ze Hardin. Hij is onaardig en zit onder de tattoos en piercings. Ook al lijken ze totaal niet bij elkaar te passen, ze kunnen niet bij elkaar uit de buurt blijven. Hun leven samen gaat echter niet over rozen, vooral door de verschillende, bijna onvergeeflijke dingen die Hardin Tessa steeds maar blijft aandoen.

In Before krijgen we hun ontmoeting en de rest van het verhaal uit het eerste boek vanuit het oogpunt van Hardin te lezen. Ook komen andere belangrijke personages aan het woord, waardoor de soms gemene personages ook een menselijke kant krijgen. Ook al kende ik het verloop van het verhaal al, toch werd ik weer meegesleept in de duistere wereld van Hardin en zijn dromen. Hardin wordt verscheurt tussen zijn ware gevoelens en de weddenschap met zijn vriendengroep. Toch is al snel duidelijk dat Hardin veel meer voor Tessa voelt dan hij zichzelf waarschijnlijk realiseert. Ik las de Engelse versie en het verhaal is opgedeeld in drie stukken: Before / During / After. ‘Before’ en ‘during’ bevatten de verhaallijnen die we al kennen, maar zijn enorm van toegevoegde waarde. Hardin is een complex personage en door zijn ‘before’ begrijp ik hem beter. Ook al keur ik zijn gedrag tegenover Tessa niet goed, maar als zij hem kan vergeven dan kan ik dat ook. Het einde van het boek was daarom gewoon alles wat ik had gehoopt, echt alleen maar liefde:

“I’m blessed with a family that I couldn’t have dreamed of, and I’m raising kids who will be better than I ever was. Tessa’s head falls to the side, and I brush her hair away from her sleeping face. She’s been my calm, my fire, my breath, my pain, and no matter what we’ve gone through, every second was worth getting to the life we have now. I dragged Tess and myself through hell and back, but here we are—After everything, we made it to our own version of heaven.

Heb jij de After-serie al gelezen? Ben je net zo verslaafd als ik?

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Ayla 5 februari 2016 at 21:16

    Deze wil ik ook graag lezen! 😀

  • Leave a Reply

    *