Recensies

Review: Bij Starbucks heet ik Amy – Els Quaegebeur

‘Bij Starbucks heet ik Amy. Tenminste, in de ochtendspits, als het zo druk is dat je je naam moet opgeven om te voorkomen dat de personeelsleden in de war raken bij het maken van duizend half-caf soy lattes extra hot. Omdat ze Els te moeilijk vinden, noem ik mezelf Amy.’

Benieuwd wat ik van dit boek vond? Lees dan snel verder.

  • Auteur: Els Quaegebeur
  • Taal: Nederlands
  • 272 pagina’s
  • Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
  • Februari 2014
  • ISBN: 9038898665
  • Genre: Nonfictie / reizen

Ik heb dit boek gekregen voor Sinterklaas. Nadat ik afgelopen september New York heb bezocht, ben ik gefascineerd door alles wat met deze stad te maken heeft. Zo ook dit boek. In Bij Starbucks heet ik Amy beschrijft Els haar ervaringen als nieuwe inwoonster van de stad New York Alhoewel, met een vader die al jarenlang in New York woont en het feit dat Els op Amerikaanse bodem is geboren en dus een Amerikaans paspoort heeft, hebben er al heel wat tripjes plaatsgevonden. Els kent de stad al behoorlijk goed en haar boek bevat korte verhaaltjes, opgebouwd per thema, over haar belevenissen in en haar blik op New York. Els vertelt over de vriendschappen die ze heeft gesloten met daklozen Amy en George en de neurotische schrijver Jeff. Ook probeert Els erachter te komen wat haar plek is in de stad. Els is namelijk voor de liefde vertrokken naar New York en ingetrokken bij Len, maar maakt haar dit wel gelukkig?

Bij Starbucks heet ik Amy kan worden omschreven als een dagboek vol unieke verhalen over de verschillende buurten in New York en de gesprekken die ze met originele New Yorkers heeft gevoerd. Ik heb erg genoten van het boek. Als Els haar avonturen in Battery Park, Manhattan en Bleecker Street beschrijft, dan zie ik deze plekken voor me en waan ik me weer even in deze wereldstad. Els is een dromer en, zoals Alicia Keys ook al zong, is New York the ‘concrete jungle where dreams are made of’. Stiekem ben ik erg benieuwd hoe het nu met Els gaat. Ik vraag me af of ze nog met Len samen is en ze geen heimwee naar Nederland heeft. Een vervolg op dit boek zou ik ook zeker weten lezen.

Hou je van waargebeurde verhalen, geschreven in in dagboek-stijl, en hou je net zoveel van New York als ik? Dan is het boek echt een aanrader.

[bol_product_links block_id=”bol_54d92132a11a1_selected-products” products=”9200000022675583″ name=”Bij Starbucks heet ik Amy” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*