Recensies

Review: Een buitengewoon gewoon leven – Monica Wood

Juffrouw Ona Vitkus heeft haar hele leven – op drie maanden in de zomer van 1914 na – zo onopvallend mogelijke geleefd en haar geheimen streng bewaakt. De jongen, met zijn fascinatie voor wereldrecords, brengt daar verandering in met zijn bezoekjes. Hij is elf. Zij is honderdvier jaar én honderddrieëndertig dagen oud (hij houdt het bij). De jongen geeft haar het gevoel dat ze misschien toch wel speciaal is. Beter laat dan nooit… Maar nu is de jongen al twee weken niet geweest en begint ze te denken dat hij toch niet zo bijzonder is als ze dacht. Wat kan anders de reden zijn van zijn plotselinge verdwijning? Als juffrouw Vitkus de jongen al bijna vergeten is, komt niet hij maar zijn vader plotseling bij haar langs, vastbesloten om de goede daad waar zijn zoon aan was begonnen af te maken. Ona moet deze nieuwe vreemdeling duidelijk maken dat er niet alleen veel klusjes zijn om op te knappen, maar dat er ook een levenswerk te volbrengen is… Maar waar kan de jongen gebleven zijn?

  • Auteur: Monica Wood
  • Taal: Nederlands
  • 320 pagina’s
  • Karakter Uitgevers B.V.
  • Genre: roman
  • ISBN: 9045210053

De setting van het verhaal deed me heel erg denken aan dat van Ik zag Menno van Sandra Bernart, een boek dat ik nog niet zo lang geleden las. Het verhaal springt van de hak op de tak en in het begin is het is lastig om je in te leven in de hoofdpersoon. Het verhaal is echter zo boeiend en bijzonder dat je door wilt blijven lezen om het beter te begrijpen. De personages zijn heel boeiend en vooral Ona is een ontzettend aandoenlijk, leuk en lief personage. Over de jongen komen we niet erg veel te weten, maar het wordt al snel duidelijk dat hij erg bijzonder en ‘anders’ was. Ik had nog wel iets meer willen lezen over de bijzondere vriendschap tussen de jongen en Ona, dit had het verhaal net iets meer diepgang kunnen geven.

Het verhaal wordt nooit echt spannend, maar ik zou het boek eerder omschrijven als een feelgood roman voor een regenachtige dag. Het enige minpuntje dat ik kan bedenken is dat het verhaal vrij veel informatie uit het Guiness Book of Records bevat en dat vond ik zelf niet zo heel erg interessant. Het hoort bij het verhaal, maar maakt het wat lastiger om lekker in het verhaal te blijven. Voor mij was dit een hele prettige kennismaking met deze auteur en ik ben benieuwd naar nieuw materiaal.

Ben jij benieuwd geworden naar Een buitengewoon gewoon leven?

Liefs,

Nynke-Boudien

[bol_product_links block_id=”bol_57361c68ee38b_selected-products” products=”9200000051539675,9200000056330958″ name=”Een buitengewoon gewoon leven” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*