Recensies

Review: Central Park – Guillaume Musso

De laatste tijd lees ik veel vaker (psychologische) thrillers en een spannend verhaal dat zich in New York afspeelt moest ik natuurlijk lezen. Voor mij was dit een eerste kennismaking met deze auteur, maar ik kan nu al verklappen dat ik blij verrast ben.

De Parijse rechercheur Alice Schafer en de Amerikaanse Gabriel Keyne worden wakker op een bankje in Central Park, aan elkaar geketend met handboeien. De twee kennen elkaar niet en weten niet hoe ze hier terechtgekomen zijn. Het laatste wat Alice zich herinnert is dat ze de avond ervoor met haar vriendinnen uit ging in Parijs en het laatste wat Gabriel nog weet is dat hij pianospeelde in een club in Dublin. Nu heeft Alice een vreemd wapen in de binnenzak van haar jas en bloed op haar shirt. Onmogelijk? En toch…

 • Auteur: Guillaume Musso
 • Taal: Nederlands
 • 288 pagina’s
 • Bruna Uitgevers, A.W.
 • Juni 2015
 • Genre: Thriller
 • ISBN: 9400505922

Het boek is verdeeld in vier delen, die elk weer zijn onderverdeeld in korte hoofdstukken. Elk hoofdstuk begint met een korte spreuk of een gezegde die te maken hebben met de gebeurtenissen in het desbetreffende hoofdstuk. De herinneringen die het verleden van Alice vertellen, beginnen met de woorden “ik herinner me”. Hierdoor zijn de tijdslijnen gelukkig erg gemakkelijk te volgen. De herinneringen van Alice zijn ontzettend pijnlijk en verdrietig. Alice heeft een enorm zware periode achter de rug. Nadat de op dat moment hoogzwangere Alice op een avond alle regels aan haar laars lapt en in haar eentje naar het huis van een moordenaar gaat, wordt ze bruut aangevallen. Haar baby verliest ze gelijk en een aantal uren raakt ze ook haar man kwijt. Hij heeft tijdens zijn haastige rit naar het ziekenhuis een ongeluk gekregen en is met zijn auto in de Seine beland.

Central Park is zo’n verhaal waarbij je denkt dat je de plotwendingen en afloop prima kunt voorspellen. Bij veel gebeurtenissen die ik zag aankomen moest ik even glimlachen, omdat ik dacht “yes, ik zit goed met mijn theorie”. Het eindelijk komt echter vanuit het niets en is zo vergezocht dat het eigenlijk heel ongeloofwaardig is. Toch maakt dit het verhaal niet minder sterk, want de schrijfstijl is zo aantrekkelijk dat ik door de hoofdstukken heen vloog. Wat betreft het bedenken van fantasierijke en originele verhaallijnen is Guillaume Musso wat mij betreft echt heer en meester. Ik zou graag meer van deze thrillerauteur willen lezen en dat komt goed uit, want zijn boek Bericht uit Parijs staat ook nog ongelezen in mijn boekenkast.

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Yolande 6 augustus 2015 at 10:53

  Lijkt me een heel interessant boek! Ik houd altijd wel van originele verhaallijnen

 • Reply Laure 7 augustus 2015 at 22:30

  Benieuwd naar dit boek, ik heb al andere boeken van de auteur gelezen en die vond ik echt spannend!

 • Leave a Reply

  *