Recensies

Review: Château Fatale – Ilja Gort + WINACTIE

Een tijdje geleden ontving ik van Lebowski Publishers een uitnodiging om mee te doen aan een Blogtour voor de nieuwe thriller van Ilja Gort. Dit is een naam die al heel vaak heb gehoord, maar ik heb nooit eerder iets van de auteur gelezen. Ik lees graag thrillers -mits ze niet te bloederig en gruwelijk zijn – en een glas wijn gaat er altijd wel in. Château Fatale is een spannende thriller, waarin wijnfraude en wraak centraal staan.

Leonie Fougard is journaliste bij Le Figaro. Als haar vriend op afschuwelijke wijze wordt vermoord, gaat zij op zoek naar de daders. Maar de opdrachtgever, een albinoneger genaamd Edelweiss, is een kopstuk uit de wereld van het grote geld en lijkt onaantastbaar. Leonie raakt verwikkeld in een internationaal netwerk van wijnfraude. Uit lijfsbehoud ondergaat zij een persoonsverandering die haar tot huiveringwekkende acties drijft. Samen met een deserteur van het Vreemdelingenlegioen en een wanhopige wijnboer rekent ze af met een bonte stoet aan tegenstanders. Uiteindelijk komt het tot een explosieve confrontatie met Edelweiss zelf en raakt het lot van alle hoofdpersonen op een dramatische manier met elkaar verbonden.

 • Auteur: Ilja Gort
 • Taal: Nederlands
 • 352 pagina’s
 • Uitgever: Lebowski
 • April 2015
 • Genre: literaire thriller
 • ISBN: 9048822688

In de proloog maken we kennis met de albinoneger Youssouf ‘Mbassa. Hij groeide op in Afrika, waar het erg gevaarlijk is voor albinonegers. Met zijn ouders vlucht hij naar Frankrijk, om een veilig bestaan op te bouwen. Het verhaal gaat twintig jaar later op start. We leren journaliste Leonie kennen, die de gruwelijke moord op haar vriend wil wreken. Degene die achter dit moordcomplot zat blijkt Youssouf te zijn.

Auteur Ilja Gort draagt zijn boek op aan Quentin Tarantino en dat is niet moeilijk te begrijpen. In dit boek zijn humor, spanning en gruwelijkheden met elkaar gecombineerd. Het verhaal is ontzettend origineel en fantasierijk en de karakters zijn goed uitgedacht. Ik vond het een ontzettend spannend verhaal, waardoor ik het boek maar moeilijk kon wegleggen. Het is duidelijk dat de auteur veel onderzoek heeft gedaan voor dit boek, waardoor het verhaal zeer geloofwaardig is. Ilja Gort is zelf wijnboer in Frankrijk, waardoor hij alle ins en outs van de wijnhandel kent. Ik vond het erg tof dat het verhaal zich door heel Frankrijk afspeelde en dat het verhaal rond wijnfraude draait. Wijnfraude komt vaak voor, maar dit thema heb ik nooit eerder voorbij zien komen in een boek. Door de soms wat absurde wendingen kan het verhaal ietwat ongeloofwaardig overkomen, maar dit draagt wel bij aan de hilariteit van het boek. Pluspunten voor het originele verhaal, de locatie en originaliteit van het verhaal. De auteur maakt heel veel gebruik van beeldend taalgebruik, waardoor het verhaal voor mij echt tot leven kwam. Château Fatale is een heerlijke thriller, waarin de auteur zijn liefde voor Frankrijk, wijn, actie en humor heeft kunnen combineren.

DSC_0021Benieuwd geworden naar Château Fatale? Dan heb ik goed nieuws: ik mag in samenwerking met Lebowski Publishers namelijk een exemplaar weggeven van deze spannende thriller! Wil je kans maken? Volg mij dan op Bloglovin, laat hieronder een reactie achter waarin je vertelt wat jouw favoriete thriller is en zorg ervoor dat je een geldig e-mailadres invult. De winactie loopt tot 12 mei en ik zal na afloop via e-mail contact opnemen met de winnaar.

[bol_product_links block_id=”bol_553cffdc83124_selected-products” products=”9200000036135027,9200000038390625″ name=”Château Fatale” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply Maartje 6 mei 2015 at 06:44

  Ik vind de boeken van Saskia Noort echt te gek, mijn favoriet is dan ook: De Eetclub. Château fatale lijkt me trouwens zeer interessant 😉

 • Reply Dominique 6 mei 2015 at 07:15

  leuke review!! Mel Wallis de Vries vind ik altijd heel spannend, ik kan alleen niet kieze welke ik het beste vind. Maar ik denk als ik dit boek heb gelezen dat dit wel het beste boek kan worden dat ik gelezen heb. Ik ben gek op verhalen waar iemand vermoord of vermist wordt en dat dat wordt onderzocht, echt geweldig vind ik dat. En ik zit op de hotel school, dus wijn is echt mijn ding. En het is jammer dat er niet veel boeken over misdaad en wijn gaan, dus dit vind ik geweldign!! Dus duimen wordt dit, want oh wat zou ik dit boek graag willen lezen!

 • Reply Sophie 6 mei 2015 at 08:33

  Het lijkt me erg leuk om dit boek te winnen. Heb al verschillende andere boeken van Ilya Gort gelezen en de schrijfstijl spreekt me erg aan. Ik kan me goed voorstellen dat hij zelfs een thriller hilarisch kan laten zijn. De beste thriller die ik gelezen heb, is waarschijnlijk Stalker van Lars Kepler. Het was zo benauwend dat ik de gordijnen niet meer open durfde te laten.

 • Reply bianca 6 mei 2015 at 10:12

  Favoriete thriller? Die vraag is eigenlijk niet te beantwoorden als je gek bent van lezen. Er zijn zoveel leuke, mooie, spannende boeken en dan eentje kiezen? Misschien Voor ik ga slapen van SJ Watson? Of toch…. Ach mijn tip: lees zoveel mogelijk! 😉 Ben ook heel benieuwd naar Chateau fatale. Vond De vrouwenslagerij van Ilja Gort geweldig geschreven. Niet zo n doorsnee boek. Dus lees die ook!

 • Reply Wendy Koedoot 6 mei 2015 at 11:43

  Ik ben je meteen gaan volgen !!! Terugvolgen is lief .
  Leuke actie. Ik vind dit een geweldig boek dat op mijn NTL lijstje staat. Moeilijk te zeggen wat mijn favoriete thriller is, ik vind haast alles goed. Maar mijn voorkeur gaat uit naar een Nederlandse of Vlaamse schrijver .Dit zal de eerste van Ilja worden (schaam schaam)

 • Reply Peter Joore 6 mei 2015 at 11:58

  Mijn favoriete spannende boeken (Lees: thrillers) komen nog altijd van de hand van Trevavian. Nomme de plume van Rodney Whitaker. Met zijn Eiger Killer, Plee Killer en Shibumi heeft hij literaire misdaadromans geschreven. ‘Aspirine voor de intelligente lezer,’ schreef indertijd een recensent. En gelijk heeft ‘ie nog altijd.

 • Reply Romy 6 mei 2015 at 12:53

  Ik moet bekennen dat ik sinds de Kippenvelserie in mijn jeugd geen thrillers meer heb gelezen. Ik ben ontzettend fan van Ilja Gorts programma en wijn, dus ben ook benieuwd naar dit boek!!

 • Reply Lies 7 mei 2015 at 10:19

  Ik vind de boeken van Jörg Kastner, met name Het Blauw van Rembrandt, echt steengoed!
  (mijn bloglovin naam is liesvan88)

 • Reply Sylvia 11 mei 2015 at 19:27

  Niet echt een specifieke thriller, maar wel een favoriete thrillerauteur! James Rollins! Sommige van zijn boeken zijn natuurlijk beter dan ander, maar ik ben echt fan van zijn Sigma Force Serie! Ik kijk uit naar het 10de deel dat hopelijk dit jaar in het Nederlands uitkomt.
  Bloglovin’ onder TurtleBookwurm

 • Leave a Reply

  *