Recensies

Review: De Fixer #1 – Jennifer Lynn Barnes

Ik ben groot fan van series als Veronica Mars en Scandal, dus boeken met hetzelfde politieke thema trekken dan ook al snel mijn aandacht. Toen ik het persbericht van uitgeverij Van Goor over de nieuwe YA De Fixer ontving, kon ik dan ook niet wachten om dit boek te lezen. Benieuwd of De Fixer mijn hoge verwachtingen heeft waargemaakt?

De zestienjarige Tess woont bij haar opa op een ranch in Montana. Als haar opa begint te dementeren, neemt haar grote zus Ivy – die ze al drie jaar niet heeft gezien – Tess mee naar Washington. Ivy begeeft zich in het hart van de politieke society en is een fixer – ze lost andermans problemen op door clever thinking, connecties en als het moet zelfs chantage. Opeens wordt Tess een wereld van politiek, macht, rijkdom, driehoeksverhoudingen en familiegeheimen in geslingerd, en woont ze bij een zus die ze amper kent en vooral niet vertrouwt. Erger nog, wanneer Tess een wanhopig klasgenootje te hulp schiet, raakt ze zelf onbedoeld verstrikt in de fixerbusiness. Voor ze het weet vragen allerlei mensen haar om hulp. Totdat het uit de hand loopt en Tess in een complot wordt gezogen dat van haar high school tot midden in de Oval Office leidt. 

 • Auteur: Jennifer Lynn Barnes
 • Taal: Nederlands
 • 296 pagina’s
 • Uitgeverij: van Goor
 • September 2015
 • Genre: Young Adult
 • ISBN: 9000344832

Binnen een dag staat het leven van Tess op zijn kop, wanneer ze door haar zus Ivy uit haar veilige wereldje wordt getrokken. Van Montana verhuisd ze naar Washington, waar ze op een middelbare school terecht komt die anders is dan andere scholen. Op Harwicke zitten namelijk allemaal kinderen van politici en andere invloedrijke mensen. Tess voelt zich hier helemaal niet thuis en de leerlingen kijken haar allemaal raar aan vanwege haar zus. Via een klasgenoot komt ze erachter dat Ivy een ‘fixer’ is, wat betekent dat ze problemen van invloedrijke mensen in Washington oplost. Sommige van deze problemen gaan heel ver en zijn strafbaar. Al snel wordt er van Tess verwacht dat zij ook als ‘fixer’ kan worden ingezet en wordt ze gevraagd om problemen van klasgenoten op te lossen. Als haar beste vriendin Vivvie met een groot probleem naar haar toekomt, raakt ze wel heel diep verstrikt in de ‘fixer-wereld’. Wanneer het uit de hand dreigt te lopen, schakelt ze de hulp in van Ivy, maar dan blijkt dat zelfs de president betrokken is bij dit probleem…

De personages zijn heel interessant, vooral hoofdpersoon Tess en zus Ivy vond ik goed uitgewerkt. Tess is een ontzettend stoer personage, met veel lef. Ze weet precies wat ze wil en laat zich zeker niet tegenhouden door iemand met veel macht. Wat ik ook verfrissend aan De Fixer vond, was dat de liefde geen rol speelt in dit verhaal. Na de zoveelste liefdesdriehoek in het YA genre is het leuk dat dit verhaal echt over het oplossen van een mysterie en politieke machtsverhoudingen gaat. Natuurlijk is het vergezocht dat Tess van simpele middelbare schoolleerling opeens in het Oval Office terecht komt, maar dit maakt het verhaal juist aantrekkelijk en origineel. Het hele idee van ‘fixers’ vind ik heel intessant en ik vraag me ook af of er in Washington ‘echte fixers’ rondlopen en of de politiek echt zo corrupt is. Het lijkt erop dat de auteur echt wel weet waar ze het over heeft, dus het zou me niets verbazen als (een deel van) het verhaal op waarheid is gebaseerd.

Het open einde smaakt naar meer en dat komt goed uit want et volgende deel genaamd The Long Game, zal waarschijnlijk in juni 2016 verschijnen. Volgens mij zit er nog een heel verhaal achter Ivy dat we hopelijk in het volgende deel te weten zullen komen. Ik hou enorm van detective-mysterieuze-achtige genre en De Fixer heeft mijn verwachtingen zeker waargemaakt. Nog een ander pluspunt: de kaft vind ik onwijs mooi!

Heb jij De Fixer al gelezen?

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Jacoline 16 november 2015 at 10:38

  Klinkt leuk, ik ga eens kijken of ze het boek op de bieb hebben!

 • Reply Anneke 16 november 2015 at 11:10

  Ik lees het boek op dit moment en het boeit mij nog niet enorm.

 • Reply Jet 16 november 2015 at 16:40

  Klinkt als een erg leuk boek, ik hoop dat ze het in de bieb hebben, want ik heb al zoveel boeken op mijn lijstje staan met boeken die ik echt wil hebben dat ik deze er écht niet bij kan hebben!

 • Reply Viivian 16 november 2015 at 18:08

  Deze staat heel hoog op mijn lijstje, ben erg benieuwd wat ik ervan ga vinden!

 • Leave a Reply

  *