Recensies

Review: De kleur van mijn dromen – Maya Monroe

Een tijdje geleden ontving ik een mailtje in mijn inbox van Uitgeverij Rood. Zij zijn een nieuwe uitgeverij en willen zich richten op fantasyverhalen. Het eerste boek dat zij uitbrengen is De kleur van mijn dromen van Maya Monroe. De kaft en titel spraken mij erg aan, dus ik wilde dit boek graag lezen. Vandaag vertel ik je wat ik ervan vond!

Sansa denkt dat haar leven niet vreemder kan worden als ze tijdens haar vakantie in Noorwegen de jongen van haar dromen tegen het lijf loopt. Maar het is nog maar het begin. Als Sansa door het ijs zakt van een klein meertje vlakbij het hotel en samen met de jongen in een andere wereld weer bovenkomt, moet ze haar toevlucht zoeken in een prachtig, oud herenhuis. Dat is geen straf. Tot de bewoners haar niet meer willen laten gaan en de wereld waarin ze terecht is gekomen steeds meer begint te lijken op eentje uit haar fantasyboeken. Eentje uit haar duistere fantasyboeken.

 • Auteur: Maya Monroe
 • Taal: Nederlands
 • 278 pagina’s
 • Uitgeverij Rood
 • Oktober 2015
 • Genre: Fantasy
 • ISBN: 9082311143

Door de titel en de omslag had ik een fantasyverhaal verwacht, maar door de eerste paar hoofdstukken werd ik op het verkeerde been gezet. Ik lees zelf niet zo heel vaak fantasy, maar ik hou wel heel erg met YA met een vleugje mysterie. In het eerste hoofdstuk leren we hoofdpersoon Sansa kennen, die samen met twee vriendinnen op vakantie naar Noorwegen gaat. Eenmaal op de bestemming aangekomen, komt Sansa er toch haar grote vreugde achter dat de bekende, knappe acteur Jason Hedford in hetzelfde hotel verblijft. Wanneer Sansa en haar vriendinnen op pad gaan om de omgeving te verkennen, besluiten ze -onverantwoord- het ijs op te gaan. Wanneer Sansa het ijs betreedt, gebeurt er iets naar: ze zakt er doorheen en vanaf dan gebeuren er hele rare dingen. Samen met Jason, die helemaal niet zo leuk is als ze had verwacht, komt Sansa in een oud herenhuis terecht. De bewoners worden al jarenlang geteisterd door gevaarlijke schimmen, waardoor ze hun huis niet meer durven te verlaten. De komst van Sansa wordt als hoopvol gezien door de bewoners, omdat er is voorspeld dat er binnenkort een verlosser, iemand die de schimmen voorgoed zou verdrijven, op hun pad zou komen. Sansa begrijpt hier niets van, maar besluit deze mensen te helpen.

De titel en de kaft van het boek vind ik heel mooi en origineel. Ik zou het boek zelf bestempelen als een jeugdboek met fantasy-elementen, omdat het verhaal niet de emotionele diepgang kent om tot het YA genre te behoren. Daarmee bedoel ik niet dat het verhaal niet goed is, want ik vond het verhaal juist heel erg origineel en fantasierijk. Ook laat het boek een mooie boodschap achter: volg je dromen en kies voor je eigen geluk. Hoofdpersoon Sansa komt erachter dat ze niet gelukkig is met het leven dat ze leidt, maar weet ook niet zo goed wat ze eraan kan veranderen. Ik denk dat veel lezers zich goed kunnen inleven in haar gedachtegang en worsteling met zichzelf. Of het Sansa uiteindelijk lukt om de schimmen te verslaan en de bewoners hun vrijheid weer terug te geven is nu natuurlijk de vraag. Daar zul je toch echt zelf het boek voor moeten lezen…

Voor mij was dit een fijne kennismaking met Uitgeverij Rood en ik wil hun bij deze nogmaals bedanken voor het opsturen van een recensie-exemplaar.

Liefs,

Nynke-Boudien

[bol_product_links block_id=”bol_563390e79d213_selected-products” products=”9200000050480640″ name=”De kleur van mijn dromen” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Viivian 4 november 2015 at 21:05

  Wauw, klinkt als een bijzonder en interessant boek inderdaad!

 • Leave a Reply

  *