Recensies

Review: De one – Kiera Cass

De selectie heeft het leven van 35 meisjes voorgoed veranderd. En nu is de tijd aangebroken dat er een winnaar wordt gekozen. America had nooit durven hopen dat ze kans maakte op de kroon of om het hart van prins Maxon te kunnen veroveren. Maar nu de competitie haar einde nadert en de bedreigingen van buiten de paleismuren steeds gewelddadiger worden, realiseert America zich hoeveel ze heeft te verliezen en hoe hard ze moet vechten voor de toekomst die ze wil.

 • Auteur: Kiera Cass
 • Taal: Nederlands
 • 264 pagina’s
 • Uitgever: van Goor
 • November 2014
 • Genre: Young Adult
 • ISBN: 9000338654

Er zijn nog maar vier potentiële huwelijkskandidates overgebleven, dus de concurrentie tussen de dames is goed te voelen. America weet van binnen dat ze van Maxon houdt, maar ze durft dat niet uit te spreken naar hem. Wat ze niet beseft is dat ze Maxon hierdoor van zich af duwt en hij meer aandacht aan de andere dames besteed. Ondanks haar gevoelens voor Maxon, kan ze haar oude liefde Aspen ook nog niet helemaal vergeten.

Ondanks de spanning wat betreft de rebellen en de geschiedenis van Ilea, speelt de liefde ook in dit deel een grote rol. Op een gegeven moment belanden Maxon en America samen op het dak van het paleis en dat vond ik echt een heel leuk hoofdstuk om te lezen. Sowieso vind ik de hoofdstukken waarin America, Maxon en de andere bewoners van het paleis zich moesten verstoppen voor de rebellen. Het paleis wordt echt omschreven als een doolhof, met veel geheime kamers waar je je goed kunt verschuilen. Het lijkt me heerlijk om daar eens te kunnen rondlopen en bij een mogelijke boekverfilming ben ik ook benieuwd of het er net zo uit ziet als in mijn beleving. Ook speelt het verhaal zich gedeeltelijk buiten het paleis af, dit vond ik erg leuk voor de afwisseling.

Wat ik sterk vond aan het verhaal, was dat ik pas halverwege het boek duidelijk wordt voor wie America uiteindelijk kiest, prins Maxon of Aspen. Zonder de afloop te verklappen, kan ik wel zeggen dat ik het einde erg mooi vond. Ik was helemaal tevreden met America’s keuze en ondanks dat er ook nog nare dingen gebeuren is het toch eind goed, al goed.

Ik vond deel 3 duidelijk het beste boek uit de trilogie. Er zat meer spanning in het boek, de rebellenopstanden werden heftiger en het verhaal bevat een aantal plotwendingen die de lezers alert houden. Zoals ik al in de recensies over deel 1 en 2 aangaf, vind ik deze boeken wel echt bestemd voor een jongere doelgroep. De dialogen zijn vrij simpel en niet zo gruwelijk als in bijvoorbeeld De Hongerspelen. Ondanks dat heb ik me prima vermaakt tijdens het lezen van deze trilogie. Binnenkort begin ik aan De prins & de lijfwacht en De prinses.

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Jet 10 oktober 2015 at 08:46

  Ik ga in dit boek beginnen als ik mijn huidige boek uitheb. Alle recensies die ik erover heb gelezen waren positief, dus ik ben enorm benieuwd!

 • Reply Ellemijn 21 december 2015 at 17:21

  Eind goed al goed? Spannend! ?

 • Leave a Reply

  *