Recensies

Review: Een week in Parijs – Jojo Moyes

Een week in Parijs is een heerlijke, korte roman over Sophie en Liv, de hoofdrolspelers uit Portret van een vrouw vanJojo Moyes. Twee vrouwen beleven een eeuw na elkaar hun wittebroodsweken in Parijs – maar hun tijd daar blijkt niet zo romantisch als de setting zou doen vermoeden. In het Parijs van de belle époque brengt Sophie de eerste romantische weken na hun trouwen door met haar geliefde, de schilder Édouard Lefèvre. Het is een opwindende tijd, hoewel het leven aan de zijde van een arme kunstenaar ook zijn schaduwkanten kent. Meer dan een eeuw later komen Liv en David aan in Parijs voor hun huwelijksreis. De stad is prachtig, maar de romantiek is ver te zoeken, vooral doordat Liv steeds alleen is omdat David de ene zakelijke afspraak na de andere heeft. Heeft Liv de fout van haar leven gemaakt?

 • Auteur: Jojo Moyes
 • Taal: Nederlands
 • 112 pagina’s
 • Uitgeverij: De Fontein Romans & Spanning
 • November 2015
 • Genre: roman
 • ISBN: 9026138822

Ik was al groot fan van de roman Portret van een vrouw, dus Een week in Parijs was voor mij een hele fijne toevoeging. Het verhaal is romantisch, meeslepend en laat zien dat de liefde niet altijd makkelijk is. Liv en haar man zijn op huwelijksreis, maar hij is alleen maar bezig met zijn werk en besteedt nauwelijks aandacht aan zijn vrouw. De man van Sophie heeft in het verleden al veel vrouwen verslonden en Sophie vraagt zich af of haar man zich op den duur niet bij haar gaat vervelen.

Ik vond het ontzettend leuk dat het heden en het verleden zo goed op elkaar zijn afgestemd en het is echt niet moeilijk om je van de wereld van Sophie naar die van Liv te verplaatsen. Dat het verhaal zich in Parijs afspeelt maakt het nog net een tikkeltje leuker, het blijft toch de stad van de liefde.

Mocht je Portret van een vrouw nog niet hebben gelezen, dan kun je deze prequel ook prima eerst lezen. Maak kennis met Sophie en Liv en laat je meeslepen met hun liefdesleven in de stad Parijs. Ook al gebeurt er niet heel veel in dit dunne boekje, ik vond het fijn om meer te lezen over de vrouwelijke hoofdpersonen uit Portret van een vrouw.

Heb jij Een week in Parijs al gelezen?

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Daniëlle 15 december 2015 at 14:47

  Ik heb het boek nog niet gelezen. Heb van deze schrijfster alleen Voor Jou gelezen, maar ik moet echt veel meer van haar gaan lezen want ik vond haar schrijfstijl echt fantastisch!

 • Leave a Reply

  *