Recensies

Review: Eigen taart is goud waard – Blond Amsterdam

Ik ben al jaren groot fan van het servies van Blond Amsterdam. Ik heb al ontzettend veel leuke mokken, kommetjes en bordjes in mijn servieskast staan en ik gebruik het dagelijks. Voor het behalen van mijn masterdiploma afgelopen zomer, kreeg ik van mijn schoonouders een receptenboek van Blond Amsterdam en een etagere. Zo fijn dat ze zo ontzettend goed weten wat ik leuk vind! Vandaag review ik het ‘Eigen Taart is Goud Waard’ receptenboek van Blond Amsterdam.

DSC_0025

  • Auteur: Blond Amsterdam
  • Taal: Nederlands
  • 144 pagina’s
  • Uitgever: Kosmos Uitgevers
  • Oktober 2010
  • ISBN: 9021548291
  • Genre: Kookboek

Ik hou ontzettend van thee, taartjes, chocola en andere zoetigheden. Het receptenboek ‘Eigen Taart is Goud Waard’ is perfect voor het organiseren van een high tea, babyshower, vrijgezellenfeestje, verjaardag etc. Er staan leuke en originele recepten in, verdeeld in 6 verschillende thema’s: taartige taartjes, lekker fris en luchtig, heerlijk Hollands, feestelijke cupcakes en koekjes, low fat lekkers, hartig met en zonder kaas en basisrecepten.

Hoofdstuk 1 bevat recepten voor ’taartige taartjes’, waarin bijvoorbeeld wordt uitgelegd hoe je peren en -sinaasappeltaart maakt. De recepten zijn net dat originele dan de standaard ‘grootmoedersappeltaart. Wat ik ook erg leuk vind is dat er baksels in staan waar ik nooit eerder van gehoord. Kent iemand vijgentaart met rode peper en custard? Mijn favoriete recept uit het boek is ‘carrot cake’, daar ben ik echt dol op.

DSC_0028

Hoofdstuk 2 bevat recepten voor taartjes die omschreven worden als ‘lekker fris en luchtig’. Ik zou de recepten in dit deel van het boek omschrijven als geschikt voor toetjes. Er komen onder andere recepten voor mokka-ijstaart, aardbeienkwarktaart en cheesecake met karamel en pecannoten voorbij. Ik ben echt groot fan van cheesecake, dus je kunt wel raden dat dit mijn favoriete recept is.

DSC_0029

Typische Hollandse lekkernijen komen in hoofdstuk 3 voorbij. Dit hoofdstuk bevat veel recepten met appels, arretjescake, griesmeelpudding  en andere baksels waar buitenlanders nog nooit van hebben gehoord.

Hoofdstuk 4 bevat recepten voor feestelijke cupcakes en koekjes. Vorig jaar was er natuurlijk een grote cupcake-hype en lagen de winkels vol met receptenboeken voor cupcakes, ingrediënten en alle benodigdheden die je maar kunt bedenken. Ik heb toen zelf een cupcake-maker aangeschaft, een soort tosti-ijzer, maar dan voor cupcakes. Lekker makkelijk in gebruik, maar cupcakes uit de oven zijn toch een stuk lekkerder. Mijn favoriete recepten uit dit deel van het boek zijn  kaneelbroodjes, brownies, speculaasbrokken en citroencakejes.

Een van mijn favoriete hoofdstukken uit het boek is hoofdstuk 5, dat recepten met ‘low fat lekkers’ bevat. Suiker en chocola zijn natuurlijk hartstikke lekker (en verslavend), maar eigenlijk is het helemaal niet zo goed voor je. In ‘Eigen Taart is Goud Waard’ komt duidelijk naar voren dat gezonde recepten ook erg lekker kunnen zijn. Er worden recepten gegeven voor vruchtentaartjes als perzik-yoghurt en mangotaartjes. Lekker!

DSC_0030

Hoofdstuk 6 bevat recepten voor echte kaaskoppen. Ik ben groot fan van kaas, dus ook dit hoofdstuk wordt erg door mij gewaardeerd. Er komen recepten voorbij voor tapashapjes met kaas, quiche en spinazietaart. Het recept voor hartige pompoentaart is perfect voor de herst- en wintermaanden. Mijn favoriet? De broccoli-courgettetaart.

Het laatste hoofdstuk bevat basisrecepten die altijd van pas kunnen komen tijdens het bakken. Recepten voor cakebeslag, biscuit- en zandtaartdeeg en banketbakkersroom komen voorbij.

Ik ben echt heel erg enthousiast over Eigen Taart is Goud Waard, Het boek bevat ontzettend veel leuke, lekkere en originele recepten. De vormgeving en de foto’s zijn prachtig. Echt een aanwinst voor mensen die van koken en bakken houden.

Liefs,

Nynke-Boudien

[bol_product_links block_id=”bol_54d920f27eef5_selected-products” products=”1001004008257680″ name=”Eigen taart is goud waard” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*